9 Şubat 2012 Perşembe

Torba Yasa Söylentisi -2

Bir Önceki Torba yasa ile ilgili yazıda Son günler de bazı Bakanlık koridorlarında, Araştırmacıların durumunu düzeltecek şahsa bağlı kadroya dair söylentiler olduğunu belirtmiştik.

Son duyumlarda Sağlık Bakanlığından ilginç haberler gelmektedir. Bilindiği üzere Son KHK'ler ile En çok araştırmacı kadrosuna atama Sağlık Bakanlığında olmuştu. Sağlık Bakanı ise Türk Sağlık Sen Yönetim kurulunun  yaptığı ziyarette bir mağduriyet yaşandığını ve düzeltileceğini beyan etmişti hatırlanacağı üzere.

Ancak Torba yasanın Sağlık Bakanlığı ile ilgili kısmında, Araştırmacı yapılan  1886 Kişiden Sadece daha önce Merkez teşkilatlarında görev yapan şube müdürlerinin Şahsa bağlı kadro veya Sağlık Uzmanı olarak atanması yönünde değişiklik yapıldığı (Ki bu sayı 250 Kişi Civarındadır) taşra teşkilatında çalışan İdari İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü , hastane Müdürü ve hastane Müdür yardımcısı olarak çalışmakta iken araştırmacı yapılanların ise durumlarında herhangi bir değişiklik öngörülmemiştir.

Ayrımcılık tam gaz devam ediyor anlayacağınız.

Bu değişiklik çalışması ile ilgili olarak Memur sendikalarını girişim yapmaya davet ederken, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarındaki araştırmacıları ise; TBMM Plan ve Bütçe Komisyona, Maliye Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına taleplerini iletmelerini bekliyoruz

3 comments

ahmet isimli araştırmacı
9 Şubat 2012 10:02

vallahi dün duyduğum haber sonrası sağlık sen sendikasının sadece sağlık bakanlığı merkez teşkilatında bulunan çalışanların sendikası olduğu kanısına vardım torba kanun hakkında bakanla görüşen hatta masa tenisi bile oynayanlar.konuyu bakana anlattık demişler ama sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan ve meclisde olduğu söylenen torba kanunda sadece bakanlık merkezinde araştırmacı yapılan şübe müdürleri için düzeltmenin yapıldığı, hastanelerde müdür ve müdür yardımcısı olupda araştırmacı yapılanların mağduriyetinin giderilmesine yönelik bir düzenlemenin olmadığı öğrenilmiştir.sağlık bakanlığı yetkililerini ve bakanlığın sendikası sağlık seni yüce allahın adaletine havale ediyorum.

Adsız
9 Şubat 2012 15:07

EY SAĞLIK SEN SİZ AL GÜLÜM VER GÜLÜM MASA TENİSİ OYNAMAYA DEVAM EDİN HASTANE MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARIYLA DA DALĞANIZI GEÇİN CENABI ALLAH HERŞEYİ GÖREN VE BİLENDİR.İLAHİ ADALET MUTLAKA TECELLİ EDECEKTİR.

Adsız
9 Şubat 2012 18:27

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZ BU KONULARDA DAHA DUYARLI BENCE... BU ARADA BAYINDIRBİR-SEN MEMUR SEN SİZLERİN HABERİ YOKMU BU KONULARDAN ACABA...

Yorum Gönder

Yazı Arşivi