22 Şubat 2012 Çarşamba

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, ‘Sağlık Bakanlığı kazanılmış hakları geri alıyor.’


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. Korkmaz soru önergesinde şunları söyledi, “2 Kasım 2011 tarih yürürlüğe giren 663 sayılı “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile idareci(müdür, müdür yardımcısı, şube müdürü) kadroları iptal edilmiş ve yeniden oluşturulmuştur. Bu yeniden yapılanmada kazanılmış haklar alınmış, eşit işe farklı ücret uygulaması getirilmiştir.” Sayın Bakanın şu sorularımı cevaplamasını istiyorum:
1. 663 sayılı KHK ile Müdür, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü kadroları iptal edilmiş, bu görevleri yürüten kişiler “araştırmacı” kadrosuna atanmışlardır. Sağlık idarecilerinin 663 sayılı KHK yayımlanmadan aldığı ücret ile araştırmacı olarak atandıktan sonra aldığı ücret arasında ödenen döner sermaye payları düşünüldüğünde olumsuz anlamda ciddi bir fark bulunmaktadır. 663 sayılı KHK ile kazanılmış haklar korunmamıştır. Kazanılmış hakların korunması konusunda yeniden bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
2. Taşra teşkilatında döner sermaye ödemesi vergi matrahının içine dahil edilirken merkez teşkilatında döner sermaye ödemesi vergi matrahının içine dahil edilmemektedir. Bundan dolayı Bakanlık merkez teşkilatı ile taşra teşkilatında eşit işi yapan kişiler arasında 1000 TL’yi aşan ücret farklılığı oluşmaktadır. Eşit işe eşit ücret anlayışınız, merkezi teşkilat ve taşra teşkilatı arasında farklılık mı göstermektedir?
3. 663 sayılı KHK ile iptal edilen sağlık idarecisi kadrolarına hangi oranda mevcut idareciler yeniden atanmıştır?
Korkmaz; açıklamasını su şekilde bitirdi: Yeni bir düzenleme yapılırken yeni mağdurlar yaratılmamalıdır. Kazanılmış haklar çalışanların elinden alınmamalıdır. 

1 Yorum

Adsız
23 Şubat 2012 08:07

İnşallah bu tür girimşimler sonuç verir.Diğer Bakanlıklardaki tüm araştırmacılarla birlikte haklarımız geri verilir.

Yorum Gönder

Yazı Arşivi