23 Şubat 2012 Perşembe

Bakan Eker’den Recep Gürkan’a cevap


Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın bir soru önergesini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevapladığı bildirildi.
Bu konuda Edirne Milletvekili Recep Gürkan tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi:

Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN vermiş olduğu soru önergesinde; Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığının taşra teşkilatında Araştırma Enstitüsü Müdürü, Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Müdür ve Müdür Yardımcısı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcısı ve Müdür kadrolarında bulunanların 639 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “Araştırmacı” kadrolarına atanmalarıyla yaşadıkları mağduriyetleri giderecek misiniz? diye sormuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER şu cevabı verdi; 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği Araştırmacı kadrosuna atanmış sayılan personelden, daha önce Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri sınıflarında başka bir unvan ve kadroyu müktesep edinmiş olanların müracaat etmeleri halinde müktesep edindikleri unvanlara atanmaları sağlanmaktadır.
Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN, verilen bu cevap açıkça göstermektedir ki, AKP Hükümeti, çalışan kesimleri mağdur etmeye devam edecektir. Geçmişte Teknik hizmetler sınıfında görev yapmış personele eski unvanlarının verilmesiyle mağduriyetleri çözülmemektedir. Yıllarca yöneticilik yapmış olan çalışanlara, kusura bakmayın sizlerle işimiz bitti demek üstüne birde eski unvanlarını bir lütuf gibi sunmak, ancak AKP’nin mantalitesine uygundur dedi.
Sayın Bakanın verdiği cevaptan anlaşılacağı üzere, idari kökenli, iktisat, işletme mezunu Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin, Araştırmacı olarak devam etmek zorunda bırakılmaları ise tam anlamıyla bir aymazlıktır. Böyle bir vurdum duymazlığı, ben yaptım oldu anlayışını halkımızın takdirlerine bırakıyor, değerli hemşerilerime saygılarımı sunuyorum diyen Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında işçiye, emekliye, memura, çalışan tüm kesimlere insan olarak değer vereceklerini ve kazanılmış haklarını iade edeceklerini belirtti.

Yazı Arşivi