7 Şubat 2012 Salı

Sağlık Sen Genel Başkanı Torba Yasa ile ilgili olarak Sağlık Bakanı İle görüştü


Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı ziyaret ederek, Hükümetin hazırlık yaptığı torba yasa içinde sağlık çalışanları ile ilgili sendikal taleplerinde yer almasını istedi.


Hükümetin yeni bir torba hazırlığı içinde olduğu bilgisinin kamuoyuna yansımasının ardından Genel Başkan Metin Memiş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüşerek, Sağlık-Sen'in torba yasa içinde yer almasını istediği talepleri iletti.

Genel Başkan Metin Memiş, sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin hayata geçirilmesi için Torba Yasa'nın önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise, yasal düzenleme gerektiren bu taleplerin dikkatle inceleneceğini belirterek, "Sağlık çalışanlarının yüksek motivasyonla ve adil haklar ölçeğinde çalışması bizim için çok önemlidir. Sağlık-Sen'in bu sürece verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman sorunları, iyi niyet ve müzakere kültürü içinde çözme gayreti içinde olduk, bundan sonra da var olan sorunların çözümünde akılcı ve makul her talebi dikkatle ve önemle değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakana sunulan ve torba yasa içinde yer almasını istediğimiz talepler arasında Araştırmacılar için ise "Araştırmacı kadrosuna geçirilen personelin yeni durum nedeniyle oluşan ek ödeme kayıpları giderilmelidir ve mahsuplaşmada eski kadrosunda performansa bağlı döner sermaye tavan oranı dikkate alınmalıdır." Talebinde bulunuldu.

Sendikalarımızın Araştırmacı olarak atananların mağduriyetlerini gündemde tutmaya devam etmelerini bekliyoruz

4 comments

New Araştırmacı
7 Şubat 2012 09:41

Sağlık Sen topu yine taca atıyor. Esas olan Araştırmacıların Maaş kayıplarıdır. Araştırmacıların şahsa bağlı kadrolara atanması veya Tüm bakanlıklarda aynı ek gösterge ve özel hizmet tazminatı almaları için çalışmalar yapmasını ve bu yönde girişimde bulunmasını bekliyoruz

Adsız
7 Şubat 2012 12:42

SAĞLIK SEN DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN OYALAYIN BAKALIM BİZİ.SİZ BİZİM MALİ HAK KAYIPLARIMIZI ÖZEL HİZMET TAZMİNATI, EK GÖSTERGE BUNLARIN GERİ VERİLMESİ UĞRAŞIN.

Mülga Tarım Reformu
7 Şubat 2012 13:54

Kendi başlarına gelsede görseler neler çektiğimizi. El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış. Bunlarınkide aynı hesap.Biz talep ettik vermediler. Kendileri için isteyecekleri şey farklı bizler için isteyecekleri farklı.Çözüm için ne yapılabilir. Bakanlıklardaki Şube Müdürleri gibi şahsa bağlı kadro verilmelidir.Tek çözüm budur. Çevre Müdürlüklerindeki Şube Müdürleri kendi ünvanlarında kaldılar. Spor Bakanlığındaki Şube Müdürleri aynı unvanlarında kaldılar.Hiç bir sorun da yaşanmıyor.

ahmet isimli araştırmacı
9 Şubat 2012 09:49

vallahi dün duyduğum haber sonrası sağlık sen sendikasının sadece sağlık bakanlığı merkez teşkilatında bulunan çalışanların sendikası olduğu kanısına vardım torba kanun hakkında bakanla görüşen hatta masa tenisi bile oynayanlar.konuyu bakana anlattık demişler ama sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan ve meclisde olduğu söylenen torba kanunda sadece bakanlık merkezinde araştırmacı yapılan şübe müdürleri için düzeltmenin yapıldığı, hastanelerde müdür ve müdür yardımcısı olupda araştırmacı yapılanların mağduriyetinin giderilmesine yönelik bir düzenlemenin olmadığı öğrenilmiştir.sağlık bakanlığı yetkililerini ve bakanlığın sendikası sağlık seni yüce allahın adaletine havale ediyorum.

Yorum Gönder

Yazı Arşivi