23 Şubat 2012 Perşembe

Zorunlu Açıklama

Saygıdeğer Araştırmacı Arkadaşlar;
Son günlerde haberlere yapılan yorumlar gelen telefon ve mailer ile diğer bazı konularda zaman zaman yanlış anlaşılmaların olduğunu gördüğümüzden kısa bir açıklama yapmanın  uygun olacağı görülmüştür.

  1. Gördüğü yoğun talep üzerine Blog sayfası olarak yayınladığımız Araştırmacı olarak Atananlar İletişim ve Dayanışma platformunu site formatında yayınlamaya devam etme düşüncesindeyiz
  2. Bu sayfalarda gördüğünüz üzerine almış olduğu yoğun talebe rağmen bu işten maddi menfaat sağlamak amacıyla herhangi bir şekilde reklam yayınlamadık yayınlamamaya da devam edeceğiz.
  3. Sayfalarımızda yoğun bir şekilde Sağlık Bakanlığı araştırmacılarının haberlerini verdiğimiz ve özelleştirmeden geçen araştırmacılar ile diğer bakanlıklardaki araştırmacılara ilgi göstermediğimiz gibi bir kanaatin oluştuğunu görüyoruz.
  4. Bu durum sağlık Bakanlığı araştırmacıları için pozitif bir ayrımcılıktan kaynaklanmamaktadır. Bunun tek nedeni; en son araştırmacı yapılan ve 663 sayılı KHK ile 200 civarının araştırmacıya geçişinin sağlandığı 1600 tanesinin ise kurulacak olan hastane birliklerinin ilanını takiben gerçekleşecek olması ve son dönemde atanan 4000 araştırmacının neredeyse yarısını oluşturması nedeniyle Bu bakanlık mensubu arkadaşlarımızın konuya olan ilgisi ve bilgilerini bizimle paylaşmasından kaynaklanmaktadır.
  5. Bu sayfa yazarının da sizlerden biri olduğunu ve bu sayfaları oluştururken herhangi bir maddi yada manevi beklentisinin olmadığı, Buradaki amacının kamuda araştırmacı olarak atananların bilgilendirilmesi, uğramış oldukları mağdururiyetleri kamuoyu ile paylaşıp konun çözümü noktasında gerekli yasal mevzuat düzenlemelerinin yapılabilmesi için bir baskı unsuru oluşturabilmektir.
  6. Bu amaçla; bağlı bulunduğunuz bakanlık bünyesinde, gerek sizlerin şahsi olarak yada üyesi bulunduğunuz sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalar ve görüşmeleri bize mail ortamında gönderirseniz bizlerde bunları seve seve yayınlarız.
  7. Bizlerin sizler adına bir şey yapmasını, bizim sizden haber vermemizi istiyorsanız bizim sizler hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. ve siz paylaşmazsanız bizimde paylaşabilme şansımız maalesef olmaz.
  8. Ayrıca bu sayfaların belli bir siyasi görüşün taraftarı olmadığının bilinmesini isteriz.
  9. Amacımız açık ve nettir. Bir gecede çocuğumuzun rızıklarının ellerinden alınmasına karşı bir HAK ARAMA  çalışmasıdır.
  10. Kavga etmeden, Devlet Memuru olmanın bilinci ve sorumluluğu ile kimseyi aşağılamadan, hakaret etmeden,  Ayakları yere basan ve sağlam bir iletişimle olayı gündemde tutarak biran önce mağduriyetlerin önlenmesini ve giderilmesini sağlamak hedefindeyiz.
  11. Sizlerden istirhamımız; haber yorum ve mail ile bizlere daha çok destek çıkmanız, yorumlarınızda bir kullanıcı adını belirtmeniz, sayfamıza üye olarak sayımızı çoğaltmamızı ve tüm üyesi olduğunuz sosyal medyalar aracılığı ile bu sayfalardan diğer araştırmacı arkadaşlarınızı, STK temsilcilerini, Bürokratları, Milletvekillerini haberdar etmenizdir.
  12. Lütfen başkalarından sizin için bir şey yapmasını beklemeyin. Sesinizi tüm platformlarda en yüksek şekilde duyurunuz.
  13. Son söz kusura bakmayın kısa bir açıklama dedik ama biraz uzun oldu hakkınızı helal ediniz.

Araştırmacı Olarak Atananlar

İletişim ve Dayanışma Platformu 

Yazı Arşivi