29 Şubat 2012 Çarşamba

Sağlık Araştırmacılarının sendika görüşmeleri

 Sağlık Bakanlığında Araştırmacı olarak atanan bir grup arkadaşımız seslerini duyurabilmek için sağlık iş kolundaki sendikalarla görüşmeler yapmıştır.

22 Şubat 2012 tarihinde ilk olarak Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder KAHVECİ, Genel Başkan Yardımcısı Zafer YILDIRIM ile görüşmelerde bulundu. Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Orhan YILMAZ'ın da bulunduğu görüşmede, Sayın Genel Başkan Sayın Sağlık Bakanı ile yapmış olduğu görüşmeden aldığı izlenimleri Araştırmacı Arkadaşlara aktardı.

Gündemde olan Torba yasa ile de ilgili görüşlerini açıklayan sayın KAHVECİ, Araştırmacı Kadrosuna atanların şahsa bağlı kadroya atanmasına en çok Maliye Bakanlığı Bürokratlarının karşı çıktığını bu nedenle Maliye Bakanlığı nezdinde sendika olarak girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Ayrıca Konuyu Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile tekrar konuşacağını beyan etti.

Araştırmacı arkadaşlar, 23.02.2012 günü de Sağlık Sen Genel Başkanı Sayın Metin MEMİŞ'i ziyaret etti.Sayın MEMİŞ de Araştırmacı Arkadaşlara her türlü desteği vereceklerini belirterek bu konuda neler yapılabileceği hususunda bir çalışma yapılarak tekrar görüşme randevusu verdi. 

Sağlık Sen ile ikinci görüşme de ise, sağlık bakanlığı Araştırmacı Arkadaşlar 663 sayılı KHK da değişiklik yapılmasını öngören bir yasa değişikliği tasarısını Sayın Başkana sundular. Sayın MEMİŞ, Yasa değişilkliği tasarısını bakanlık Yönetimi ve İktidar partisi ile görüşeceğini beyan ederek, Araştırmacı arkadaşlardan konunun takipçisi olmalarını ve sendikalarına taleplerini iletmelerinin önemine değindi. Hatta bu konuda kendilerini sıkıştırmalarını söyledi. Sağlık Sen ziyaretinde ayrıca   Genel Teşkilat Sekreteri Murat ÖZDEMİR ile de bir görüşme yapıldı.

Sendika ziyaretlerinde her iki sendikaya da araştırmacıların durumlarını ve taleplerini içeren bir rapor da sunuldu

Sağlık bakanlığı Araştırmacılarının hazırladığı yasa  değişikliği teklif  taslağına buradan ulaşabilirsiniz

3 comments

araştırmacı
29 Şubat 2012 11:04

Çalışma ekonomisi okuyanlar daha iyi bilirler ama sendikaların hangi ihtiyaçdan dolayı doğdukları az buçuk herkes tarafından bilinir.vahşi kapitalizmin çalışanlar aleyhine olan etkillerini en aza indirip,ekonomik sistem mağdurlarının hakkını aramak ihtiyacından sendikalar meydana gelmiştir.şimdi bizim memur sendikalarına rüştünü ve varlık nedenini kanıtlama olanağı çıktı.hadi khk ile mağdur edilen ,hakları ellerinden alınan vce araştırmacı kadrolarına atananların haklarını koruyun,mücadele edin ve alın.bunu yaparsanız gerçekten sendika olursunuz,eğer bazı hesap ve çekincelerle bunu yapmak istemez iseniz gözümüzde sadece menfaat grubu olursunuz hadi buyurun meydan sizin varlık nedeniniz kanıtlayın...

Adsız
29 Şubat 2012 11:48

Maliye Bakanlığı bürokratları mali haklarımızın iadesinde siz enğel olmaya devam edin.Buğün bize yarın sizlere olmayacağını kim garanti eder.Etme bulursun dünyası herkes yaptığı iyilik ve kötülükleri bu dünyada karşılığını mutlaka alacaktır.İlahi adalet tecelli edecektir.ALLAH kerimdir.

14 Nisan 2012 21:18

tesekkur ederim ne zamandır bu konu ile alakalı bilgi arıyodum bulamamıstım

Yorum Gönder

Yazı Arşivi