14 Şubat 2012 Salı

Sendikalar ve Araştırmacılar

Bir aydır devam eden  Araştırmacı Olarak Atananların Sorunlarına en çok ilgi gösteren sendika anketimize gelen cevaplara göre; Araştırmacıların sorunlarına sendikaların hiç eğilmediğini anlamış bulunuyoruz. 

Gelen cevapların %52'si Al birini vur ötekine olurken, %13'ü hiçbiri seçeneğini işaretlemiştir. Genel toplamda %65 gibi bir sonuçla sendika güveninin olmadığını ortaya çıkmıştır.

Devam Anketimizin ilk sonuçlarına göre;  En ilgili sendika ise %25 ile Kamusen olurken, onu % 16 ile Memursen takip etmiştir.

Yeni Anketimizle kimlerin hangi sendikaya (Konfederasyona bağlı sendikalar) taleplerini ilettiğini öğrenmek istiyoruz. Kime ne kadar çok talep gitmiş onu öğrendikten sonra en ilgisiz sendikayı öğrenmeye çalışacağız.

Çalışanların haklarını korumak için kurulan ve onlardan aidat toplayan sendikalarımız inşallah asli kuruluş amaçlarına göre çalışırlar temennisiyle...

14 comments

taşarada araştırmacı
14 Şubat 2012 11:03

sağlık bakanlığ merkez teşkilatında şübe müdür iken araştırmacı yapılanlar hazırlanan torba kaanuna konan madde ile eski özlük hak ve maaşlarını alır hale getirilecekler. Ama Hastane müdürü ve müdür yardımcısı olanların durumunda bir düzeltme yapmıyorlar, sağlık seni ve diğer sendikaları ne kadar ilgilendirdiğini ilerleyen günlerde göreceğiz. mağdurun ne kadar yanındalar, toplantılarda bu durumu bir değerlendirseler daha iyi ve hayırlı olurdu.samimiyeti görelim

Adsız
14 Şubat 2012 11:15

Yanlış hesap Bağdat'tan döner Hastane Müdür ve Müdür yardımcılarınında durumu inşaallah düzelir.Ama daha çok sesimizi duyurmamız lazım,herkese ve yetkililere durumumuzu anlatmamız lazım.Anladıkta bizi selpak mendil gibi attılar bunu dillendiren kimse yok.Ölümü gösterip hastalığa razı edecekler herhalde.

duman
14 Şubat 2012 14:06

Arkadaşlar yorumları takip ediyorum sürekli ama inanın çok üzülüyorum,neden sadece 663 sayılı KHK ile araştırmacı olanların durumlarının düzeltilmesi için yorumlar yazıyorsunuz?Araştırmacı sadece 663 den gelenlermi ? özelleştirme yada diğer kapsamda gelenlerin özlük hakları ne olacak?neden genel yorumlar yapmıyorsunuz HEPİMİZ AYNI GEMİDE DEĞİLMİYİZ?LÜTFEN DAHA DUYARLI OLALIM VE TÜM ARAŞTIRMACI KADROSUNDAKİLER İÇİN UĞRAŞALIM ..site yöneticelirinden ricam İkinci torba yasa gündemde iken ,etkinlik düzenlesinler sitede ilgili kurumlara hepimiz aynı anda ( dilekçe ,emailve faks vb.) yüklenelim.

Duman Arkadaşımıza;

Bu blog sayfasını açarken tüm araştırmacıların sesi olmak için yola çıktık. Günlük 700 ziyaretçi ile de amacımıza kısmende olsa ulaştık.
İlk önce Araştırmacı arkadaşların üzerine serilmiş ölü toprağından silkelenmesi seslerini sanal alemde dahi olsa çıkarmalarını istiyorduk yorumlar gelmeye başladı.
Önce birey olarak arkdaşalrın kendisi için bir şeyler yapması lazımdı biliyorsunuz ağlamayan bebeye mama verilmez.
Sizden ricam Gönderilmesini istediğiniz mail örnekleri için sizde çalışma yapın mail ile bize gönderin yayınlayalım. araştırmacıları harekete geçirelim. her şeyi site yönetiminden beklemeyelim o da şimdilik maalesef tek başına bir araştırmacı ve araştırmacılarla ilgili her konuya bir anda hakim olamaz. sizlerin desteği şart...

Adsız
14 Şubat 2012 14:48

Çevre ve Şehircilik taşra teşkilatında ARAŞTIRMACI kadrosunda çalışıyorum.Tüm sendikaların Toplu sözleşme aşamasındayken masa başında birlik içerisinde hareket edilirse ülkedeki bütün sorunlar cözülür bence bu nedenle herkez kendi sendikasına baskı yapmalıdır.sendikalar artık güçlerini gerekirse meydanlardada göstermeli.Basın ve yayın yoluyla isteklerimizi söylesinler.Samimi olduklarını görelim Teşekkür ederim.Anayasa mahkemesinde tüm araştırmacılar için bir gelişme varsa haberleşelim selamlar

Adsız
15 Şubat 2012 09:10

Arkadaşlar size acı bir gerçekten bahsedeyim. Zaten biliyorsunuz. Sendikalar uyuyor. Hiç bir sendika Anayasa Mahkemesine başvuru yapmamış. Söyledikleri şey şu;Siz mahkemeye başvurun , biz size yardımcı olalım . Yada siz evrakları gönderin biz sizin adınıza mahkemeye başvuralım'. Böyle bir ciddiyetsizlik olamaz. Herkes kendi hakkını kendi arasın deniliyor. Herkes kendi hakkını arayacak sa Sendika niçin var. Şunu söylemek istiyorum. Bende sedikalıyım ama ama boşverin sendikayı. Adam olmazlar...Yapılacak şey yukarıdakileri dilekçe mail.vs ile rahatsız etmek.

Adsız
15 Şubat 2012 09:14

Özlük haklarınızın düzeltilmesi için bağlı olduğunuz kuruma dilekçe verin. Dilekçenin cevabı olumsuz olacaktır. Daha sonra bu dilekçe ile İdare mahkemelerine başvurun. Bakanlıkları rahatsız edin. Bu nekadar çok olursa düzenleme o kadar çabuk gerçekleşir.

şevket
15 Şubat 2012 13:09

TÜM ARAŞTIRMCI ARKADAŞLAR, KHK VE 4046 SAYILI YASA İLE ARAŞTIRMACI YAPILAN ARKADAŞLAR HİÇ ÜMİTLENMEYİN VALLA TORPİLİNİZ VARSA HERŞEY OLUYOR YENİDEN ATANIRSINIZDA, YADA HAKLARIMIZIMI MECLİS BİR KANUNLA GERİ VERİR YOKSA VAY HALİMİZE... SENDİKALRIN BİŞEY YAPACAGIDA YOK.. TEK ÇÖZÜM AKP ADELET VE KALKINMA PARTİSİ HAKLARIMIZI YENİDEN İADE EDEREK ADALETİ SAGLAYACAK KANATİNDEYİM. TÜM ARAŞTIRMACI VE ARAŞTIRMACI (Ö) ARKADAŞLAR KADERİMİZ BU SANIRIM.

Adsız
15 Şubat 2012 16:09

ARKADAŞLAR, BİZ SİZİN ÇOĞUNUZUN YAŞAMAKTA OLDUĞUNUZ BU AŞAMALARI TARIM BAKANLIĞINDA DAHA ÖNCEDEN YAŞADIK. MAALEF TARIM KOMİSYONUNA KADAR GİİTİK VE BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARINI DA ARATTIK. MÜSTEŞARIN DEDİĞİ AYNEN ŞÖYLE; 'BİZ BAKANLARA TAM YETKİ VERMİŞTİK. NE GÖNDERDİLERSE AYNEN YASALAŞTI. MADEM DEĞERLİ İDİLER BAKAN NİYE YASA ÇIKMADAN HALLETMEDİ. BUNDAN SONRA ANCAK, YA GENEL BİR DÜZENLEME YAPILARAK(ARAŞTIRMACILARA) YADA YEREL BİR MAHKEMENİN KARARI İLE HAREKETE GEÇEBİLİRİZ. AKSİ TAKTİRDE BİR BAKANLIĞA BAĞLI KALARAK MÜNFERİT DÜZENLEME YAPABİLMEMİZ İMKANSIZDIR; SN BAŞBAKAN A KABUL ETTİREMEYİZ' DEMİŞTİR.yani, ben münferit düzenlemenin imkansızlığını anlatmaya çalışmıştım.ya hep ya hiç olur.

Adsız
16 Şubat 2012 08:27

ARAŞTIRMACI KONUSUNDA SENDİKALAR SAMİMİ OLSA İNANIN 1 HAFTADA HALLOLUR. ANCAK, BU SAMİMİYET KESİNLİKLE HİÇ BİR SENDİKADA YOK.

araştırmacı
16 Şubat 2012 08:34

Araştırmacıların özlük haklarının düzeltilmesi için ben ....sendikasına taleplerimi ilettim

sorusuna verilen cevaplara bakacak olursak en çok SAĞLIK SEN'e iletilmiş,ama tık yok sağlık sen üyesi müdür ve müdür yardımcısı olan arkadaşların bu ilgisizliğin nedenleri hakkında bilgisi varmı acaba

Adsız
17 Şubat 2012 11:06

genclik sporda araştırmacı olarak atananlar neredesiniz?umarım tek ses oluruz,ancak cok da ümidim yok.

Adsız
3 Mayıs 2012 13:40

bizi bu hellere gelmemize katkısı olan kim varsa allahın adaletine havale ediyorum

Adsız
14 Mayıs 2012 12:39

Tüm araştırmacılara sesleniyorum. Tek yumruk tek ses. Ancak birlik olunursa bu işler olur.Yoksa herkes avuçunu yalar.Ben orman suda araştırmacıyım.Araştırmacı yapıldık mühendisliğimizde elden gitti.Orman ve U İşleri Bakanlığı araştırmacıları, Çevre ve Şehircilik araştırmacıları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı araştırmacıları ve diğer araştırmacı arkadaşlar hak istiyorsak hep beraber. Sağlıkcılarıda tebrik ediyorum türkiyeyi ayağa kaldırıyorlar. Araştırmacılara şu anda ne iş veriyorlar.Hiç olmazsa oturduğumuz yerden sesimizi duyuralım. Sendikalar lütfen uyumayın,mahkemelerimize güveniyorum.Ayasa mahkememiz bu işi çözecek ve tüm araştırmacıların duasını alacaktır. Anayasa mahkemesi üyelerine saygılar.

Yorum Gönder

Yazı Arşivi