28 Şubat 2012 Salı

Sayın Başbakanım, Sayın Bakanım, Sayın Milletvekilim!

Sayfamızda yayınlanan araştırmacılar ile ilgili haberlerde genel olarak arkadaşlarımızın yapılan bu mağduriyetten, Sayın Başbakanımızın haberinin olmadığı haberi olması durumunda bu mağduriyeti düzeltici çalışmaların kesinlikle başlayacağı kanaatinin hakim olduğunu görüyoruz.

Aynı yetki kanunu ile çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle kadroları iptal edilenlerin, kadrolarının bazı bakanlıklarda şahsa bağlı hale getirilmesi (Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez Teşkilatı gibi), Bazı bakanlıklarda ise Araştırmacı adı altında her türlü özlük hakları dondurularak maddi kayıplara neden olunması izahı zor bir ucube mantık olsa gerek.

Bununla kalmayıp yine aynı dönemde ordudan atılanlar için ihdas edilen Araştırmacı kadrolarında ise maaş dondurması yoluna gitmeyen bir yaklaşım yine aynı dönemde çıkan bir diğer kanun olan TBMM genel sekreterliği kanununda da, kadroları iptal edilenler şahsa bağlı kadrolara atanmış olmasını izah edebilmek gerçekten güç bir durum.

Bu nedenle en azında kısa bir metin dahi olsa sesinizi çığlığınızı Başta Başbakanımız olmak üzere Akparti Yönetici ve Milletvekillerine duyurun...

4 comments

kaptain
28 Şubat 2012 09:28

arkadaşlar sürekli ikaz etmemize rağmen tüm yazılarda tarım bakanlığı iyi örnekler içinde veriliyor peki biz tarım bakanlığında çalışanlar keyfimizdenmi mahkemelerde sürünüyoruz.

Araştırıyoruz
28 Şubat 2012 10:44

kaptain arkadaşımıza;
sadece merkez teşkilatı için bu örmek veriliyor. taşta teşkilatı ve tarım reformu genel müdürlüğü çalışanları tabi ki mağdur.
KHK nın geçici 3, maddesinin 2. fıkrasında "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Şube Müdürü ve Büro Müdürü unvanlı kadrolar, herhangi bir şekilde boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır." hükmü ile merkez teşkilatındakiler korunmuş ancak diğerleri maddur edilmiştir

Adsız
29 Şubat 2012 08:47

Sayın arkadaşlar biz 4046 sayılı yasa ile ARAŞTIRMACI ( Ö ) olarak atananlar 2006 yılından beri mücadele veriyoruz ancak magduriyetimiz hala giderilmiş değildir. İnşallah hep beraber hareket eder de sorunları tamamrn çözeriz. SADECE ŞU BAKANLIK YADA BU BAKANLIK ARAŞTIRMACILARI OLARAK DEĞİ. HERKESE SELAMLAR

Adsız
11 Mayıs 2012 20:44

lütfen Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlerinide ututmayalım,KHK ile kadroları değiştirilerek maasları donduruldu oysa birçoğu sınavla bu kadroları almışlardı.

Yorum Gönder

Yazı Arşivi