1 Şubat 2012 Çarşamba

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim IŞIK'ın soru önergesi


   Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığındaki Merkez Şube Müdürlerinin şahsa bağlı kadrolara atanmalarıyla tüm hakları korunmasına karşın Tarım Reformu Genel Müdürlüğündeki Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Müdürler ile Araştırma Enstitüleri ve benzeri kuruluşlardaki Müdürler ve Müdür Yardımcıları “Araştırmacı” kadrolarına atanarak aynı Bakanlıkta görev yapan idareciler arasında ayrım yapılmış ve bazıları mağdur edilmeleri ile ilgili olarak verilen soru önergesini yayınlıyoruz.

   Sayın Vekillerimizin Son Dönem KHKler ile Araştırmacı olarak atanan diğer Bakanlık mensuplarını da gündeme taşımalarını istiyoruz
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıda belirtilen sorularımın, Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 
Prof.Dr. Alim IŞIK
MHP Kütahya Milletvekili 

Bilindiği gibi, millet iradesi hiçe sayılarak son dönemde çıkartılan KHK’lerden biri de 08.06.2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 07.07.2011 tarihinde yürürlüğe giren 639 sayılı KHK’dir. Bu KHK ile Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığındaki Merkez Şube Müdürlerinin şahsa bağlı kadrolara atanmalarıyla tüm hakları korunmasına karşın Tarım Reformu Genel Müdürlüğündeki Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Müdürler ile Araştırma Enstitüleri ve benzeri kuruluşlardaki Müdürler ve Müdür Yardımcıları “Araştırmacı” kadrolarına atanarak aynı Bakanlıkta görev yapan idareciler arasında ayrım yapılmış ve bazıları mağdur edilmişlerdir. Bu konuyla ilgili olarak; 
1.Anılan KHK ile mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığında yukarıda belirtilen görevlerde çalışırlarken “Araştırmacı” kadrolarına atanan kaç kişi bulunmaktadır? 
2.Aynı Bakanlığın merkez teşkilatlarındaki kadrolarda çalışırlarken Bakan Müşaviri kadrolarına atananlar ile mevcut kadroları üzerlerinde bırakılarak hak kaybına uğratılmayan çalışanların sayıları ne kadardır? 
3.Anılan KHK ile aynı Bakanlıkta görev yapan bazı idarecilerin özlük hakları korunurken bazı idarecilerin Araştırmacı kadrolarına atanarak özlük haklarında hak kaybına yol açıldığı iddiaları doğru mudur? 
4.Doğru ise böyle bir ayrımcılığın yapılmasının sebebi nedir? 
5.Anılan KHK ile Araştırmacı kadrolarına atanan personelin normal maaşları dışında, döner sermaye geliri ve ikramiye gibi ek ödemeleri olmadığı halde ücretlerinin dondurulmasının gerekçeleri nelerdir? 
6.Bu uygulama ile Araştırmacı kadrolarına atananların özlük haklarında ne gibi kayıpları olmuştur? Belirli bir süre hiçbir maaş artışından yararlanamayacak olan bu durumdaki personelin anılan bakanlıkça cezalandırılması doğru mudur? 
7.Anılan mülga Bakanlığın yeniden yapılandırılması sırasında Bakanlığınız görüşü alınmış mıdır? Alındıysa bu konuda Bakanlığınız görüşü nasıl verilmiştir? 
8.Anılan değişiklikle mağdur edildikleri iddia edilen personelin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? 
9.Varsa çalışma ne aşamadadır? Yoksa bu konuda yeni bir düzenleme yapılması sağlanabilir mi?

2 comments

13 Şubat 2012 17:41

Son dönemde çıkarılan KHK'ler ile çok sayıda kamu görevlisi unvan gasbına ve hak kaybına uğratılmıştır.
Açıkça hukuka aykırı olan bu düzenlemeler nedeniyle mağdur edilenler tarafından çok sayıda dava açılmış ve açılmaya devam etmektedir.
Yargının bu haksızlığa hukuk çerçevesinde dur diyeceğine dair inancımız tamdır.

13 Şubat 2012 17:42

Son dönemde çıkarılan KHK'ler ile çok sayıda kamu görevlisi unvan gasbına ve hak kaybına uğratılmıştır.
Açıkça hukuka aykırı olan bu düzenlemeler nedeniyle mağdur edilenler tarafından çok sayıda dava açılmış ve açılmaya devam etmektedir.
Yargının bu haksızlığa hukuk çerçevesinde dur diyeceğine dair inancımız tamdır.

Yorum Gönder

Yazı Arşivi