7 Şubat 2012 Salı

Bir hayvandan daha değersizmişiz!..


“BİR mağduriyet şikâyeti olsun bunun adı...” diyor Meteoroloji çalışanı Y.S. 

İnsan böylesi de olur mu diye düşünüyor. Neler oluyormuş görün:
“Meteoroloji istasyon müdürlerinin ‘müdürlük unvanları’ ellerinden alındı ve kendilerine ‘araştırmacı’ unvanı verildi. Maaşları 400 ila 900 TL arasında düştü. Daha sonra ise 145 meteoroloji istasyonu ve 8 bölge müdürlüğü kapatıldı. (Bakanlar Kurulu kararı ile.)
Şu anda 400’den fazla çalışan mağdur durumda. Bu insanlar şimdi de başka yerlere geçici 
görevlendirmeyle gönderiliyorlar. Bu hafta yeni yerlerinde göreve başlamayanların maaş alamayacağı söylentisi de dolaşıyor.
Peki sormak lazım gelmez mi? “Bu insanların çocukları var, bir sosyal statüleri, yaşam biçimleri, ekonomik zorunlulukları ve zorlukları varken, insanları yerinden yurdundan etmek bu kadar kolay mı? Bu insanların kış şartlarında ev taşıma imkânı var mı? Evlerini taşımazlarsa aile bütünlüğü bozulmayacak mı? Okulu olan çocuklar ne olacak? 
Üniversite okuyan personel ne olacak? Özürlü olan personel ne olacak? Sendikalardan ve meslek 
örgütlerinden görüş almadan, ‘Yaptım olacak’ mantığıyla yaklaşmak doğru mu acaba?
Son söz ise sendikalara, benim gördüğüm yalnızca Büro Memur-Sen önceki gün DMİ Genel Müdürlüğü önünde durumu protesto etti. Diğer sendikalar nerede? Ve niçin basın-yayın organlarımız bunları görmezden geliyor? Hayvanat bahçesinde üşüyen hayvanlardan daha mı değersiziz, onlar kadar haber değerimiz yok mu?”


Yalçın BAYER 
Hürriyet Gazetesi
2 Şubat 2012

3 comments

Adsız
8 Şubat 2012 08:15

Size hak vermemek mümkün mü? Bu Ülkede en ucuz olan şey insan, yaptım oldu; insanların sosyolojisi,ekonomisi kimin umrunda; tefeciye düşmüşsün kimin umrunda, ancak tv de ŞOV yaparak boy gösterirler.Bizler de Tarım Bakanlığında aynı duruma düştük.Ama dava açtık ve hakkımızı da söke söke alacağız. Anayasa Mahkemesine kadar işi götürdük. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

ahmet ismli araştırmacı
9 Şubat 2012 09:55

vallahi dün duyduğum haber sonrası sağlık sen sendikasının sadece sağlık bakanlığı merkez teşkilatında bulunan çalışanların sendikası olduğu kanısına vardım torba kanun hakkında bakanla görüşen hatta masa tenisi bile oynayanlar.konuyu bakana anlattık demişler ama sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan ve meclisde olduğu söylenen torba kanunda sadece bakanlık merkezinde araştırmacı yapılan şübe müdürleri için düzeltmenin yapıldığı, hastanelerde müdür ve müdür yardımcısı olupda araştırmacı yapılanların mağduriyetinin giderilmesine yönelik bir düzenlemenin olmadığı öğrenilmiştir.sağlık bakanlığı yetkililerini ve bakanlığın sendikası sağlık seni yüce allahın adaletine havale ediyorum.

Adsız
10 Şubat 2012 17:00

kimin canı yanıyorsa o bağırıyor.şimdi sesini çıkarmayanlara söylüyorum bir gün sıra onlarada gelecek.insanların kazanılmış haklarının kusura bakmasınlar ama hunharca ellerinden alınması patagonyada bile olmaz.bu nasıl sosyal devlet anlayışı.ülkede basınında kafasını kuma gömdüğü üçkuruşluk reklam pastası için bir çok haksızlığı ve yanlışlığı görmemezlikten geldiğide ortaya çıktı. yqazıklar olsun demekten başka söyleyecek bir kelimem yok.bunca yıllık Gençlik spor müdürüyüm böyle bir muameleye maruz kalacağımızı rüyamda görsem inanmazdım.ama burası Türkiye herşey her an olabilir ne diyelim.Allah bunları yapanlara akıl fikir versin.ha sendikamı dediniz Allahaşkına Türkiyede memur sendikasımı var sanıyorsunuz.maşallah hepsi kuruda nediye hükümeti karşılarına alsınlarki.

Yorum Gönder

Yazı Arşivi