Son günler de bazı Bakanlık koridorlarında, Araştırmacıların durumunu düzeltecek şahsa bağlı kadroya dair söylentiler duyulmaktadır.
Bu dedikoduların doğru mu? yanlış mı? olduğu konusunda bilgisi olan arkadaşları paylaşıma çağırıyoruz.
Yeni bir oyalama taktiği mi? yoksa elle tutulur gözle görülür somut bir çalışma var mı? gerçekten merak ediyoruz.
İstenildiği takdirde yasal düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılabileceği 13 Ocak 2012 Tarihli ve 28172 Sayılı 1. Mükerer Resmî Gazete'de yayımlanan 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 6266 sayılı Kanundur. En son 666 saylı KHK ile düzenlenen 375 sayılı KHK'da görülen lüzum üzerine hızlı bir şekilde yeni bir düzenleme yapılmış, ancak Araştırmacıların mali hakları ile ilgili bir düzenleme yapılmamıştır.
Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz.
Ancak; şu karlı Ankara havasında bilgiler o kadar karanlık ve puslu ki insan doğal olarak ümidini yitirmeye başlıyor...
13 comments
umudumuzu tabiki kaybetmeyelim.inşaallah bizim sesisimizede kulak verirler haksızlıklar düzelir.
http://www.memurlar.net/haber/215231/
Okan Müderrisoğlunun yazısını mutlaka okuyalım.Galiba düzeltme geliyor.
ölümü gösterip hastalığa razı edecekler.hayırlısı
@Adsız
Demek ki sadece söylentiden ibaretmiş. hiç bir arkadaşımız ele alınır dişe dokunur gözle görülür bir şey yazmamış. sadece temenniler yazılmış
Binlerce araştırmacı var ve bunların hepsi yüksek okul veya fakülte formasyonlu olmakla birlikte, memleketin meselelerini ve demokrasinin işleyişini en iyi bilen yetişmiş, aydın insanlar. Toplumsal sorumluluğa vakıf insanlar. Görevleri esnasında insanları madur etmeyi bırakın, en üst seviyede hizmet veren özelleştirmenin en madurları müdür iken madur olan araştırmacılar, madur olmamayı da bilmelidir. Madur edilmenin haklı gerekçeleri olmamakla birlikte hukuki hak arayışı da maalesef netice vermemektedir. Artık demokrasi içindeki fiili eylemlere geçmenin zamanı gelmiştir. Teslimiyet kabul edilemez. Araştırmacı kadrosunu üreten zihniyet bugün yargılanmaktadır. Yetkisi olup da Bugünkü duruma gözyumanlar, görmemezlikten gelenler de birgün hesap vereceğini bilmeliler. Saygı ve selamlar ederim..
Yozgat İdare Mahkemesi İdari Mali İşler Müdürlüğünden araştırmacı olan arkadaşımızın davasında verilen ara karar da Anayasa mahkemesine işi götürüyor.büyü adım
"Yozgat İdare Mahkemesi İdari Mali İşler Müdürlüğünden araştırmacı olan arkadaşımızın davasında verilen ara karar da Anayasa mahkemesine işi götürüyor." haberini yazan arkadaşım kararın bir suretini bize mail ile gönderirse sayfamızda yayınlarız. Arkadaşlarımızda bir nebze olsun moral bulurlar.
Yozgat İdare Mahkemesi Personel ve Mali İşler Şube Müdürü ile ilgili Araştırmacı kadrosunu Anayasa mahkemesine 1 ay götürdü. Ben okudum doğru.
Yozgat İdare Mahkemesi İdari Mali İşler Müdürlüğünden araştırmacı olan arkadaşımızın davasında verilen ara karar da Anayasa mahkemesine işi götürdü.639 sayılı KHK nın geçici 3.maddesinin iptali yönünden göndermiştir. (15/12/2011 tarihinde)Bu madde ile bakanlık merkezdekilerin kadro üzerine kaldı,taşradakiler tekrar atandı, il müdürleri ve bölge müdürleri müşavir oldu, bizler ise araştırmacı olduk.yani aynı koltuğa dört karpuz koydular.anayasanın Eşitlik ilkesi yerle bir edildi.
639 çıkalı henüz 5-6 ay olmadı Emsallerimden araştırmacı olduğum için 15 ocak 2012 itibarı ile 650 tl az maaş almaya başladım.Bu da 2 yıldaha zam alamayacağımı da göz önüne alırsak bizi resmen yok ettiler.İtibarımız ise zaten yerle bir.
T. C.
YOZGAT
İDARE MAHKEMESİ
ESAS NO : 2011/1072
ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NA
ANKARA
Davacı ALİ OFLAZ vekili AV. BAYRAM ARSLANER tarafından, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Yozgat Bölge Müdürlüğünde bölge müdür yardımcısı olarak görev yapan davacı tarafından, 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 3. maddesi uyarınca Yozgat İl Gıda, Tarım v e Hayvancılık Müdürlüğü 'ne araştırmacı olarak atanmasına ilişkin işlemin iptali istemiyle Yozgat Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'na karşı açılan davada, dava konusu işlemin dayanağı olan 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 3.maddesinin Anayasa hükümlerine aykırı olduğu düşüncesi ile 6216 sayılı Yasanın 40.maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesi'nce "somut norm denetimi" yapılmak üzere Anayasaya aykırılık itirazında bulunulması gerektiği sonucuna varılarak, Mahkememizin 15.12.2011 tarihli ara kararı ile, 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 3.maddesinin A nayasa’mızın 2. maddesine, 36.maddesine ve 91.maddesine 2. fıkrasına aykırı olduğu ve Anayasa Mahkemesi’nce iptali gerekeceği düşüncesi ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 40. maddesi uyarınca itiraz yoluyla incelenmek üzere Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildiğinden, dava dosyamızın onaylı örneği dosya yazımız ekinde gönderilmiştir.
Gereği arz olunur. 17/01/2012
Başkan
BEKİR DEMİRCİ
94883
EKİ :Gölge Dosya
md*/
YOK BİZ ARAŞTIRMACI(Ö)LER UMUDUMUZU KAYBETMEDİK YILLARCA YÖNETİCİLİK YAPTIK ÜSTELİK GÖEREVDE YÜKSELME SINAVLARI İLE MÜDÜR KADROLARINI ALMIŞTIK AMA NE YAPALIM 4046 SAYILI YASANIN 22 MADDESİ MAGDURLARIYIZ.
BU BAGLAMDA; BEN İNANIYORUMKİ ADALET YERİNİ BULACAK VE YİNE BU KONUYU AKP YANİ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DÜZELTECEK ADALETİ SAĞLAYACAKTIR TÜM ARAŞTIRMACI ARKADAŞLARIMA...