4 Ocak 2012 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı maddelerinin iptali için CHP Anayasa Mahkemesine başvurdu.

2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı maddelerinin iptali için CHP Anayasa Mahkemesine başvurdu.



Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruda yabancı doktor çalıştırılması, kamu hastane birliklerinin kurulması, Sağlık serbest bölgelerinin oluşturulması, Kadroların iptal edilmesi, araştırmacı kadrolarına atama yapılması görevleri Klinik şeflerinin eğitimci kadrosuna atanması ve sağlık çalışanlarına ikamet zorunluluğu getirilmesine yönelik düzenlemelerin iptali istendi.



Söz konusu iptal başvurusu kararnamenin 32 maddesinde yer alan bazı düzenlemeleri içermekte.

İptali talep edilen hükümleri görmek için tıklayınız.
(Kırmızı olarak yazılan hükümler CHP'nin iptalini istediği düzenlemelerdir)

Henüz tarafımızca Anayasa Mahkemesine yapılan iptal başvurusunun tam metnine ulaşılamamış olmakla birlikte Personel rejimini düzenleyen ve Merkez Teşkilatı ile Sağlık Müdürlüğü kadrolarını düzenleyen geçici 4. Maddenin iptali istenmiş olmakla birlikte Hastane Müdür ve Müdür Yardımcılarını araştırmacı yapan geçici 5. Maddesinin iptalini istemediği görülmektedir.

Neden bu şekilde bir talep yapıldığını anlamakta zorlanıyoruz. Galiba hastane yöneticilerini CHP de gözden çıkardı...