2 Ocak 2012 Pazartesi

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

02.11.2011 Tarih ve 28103 Mükerrer Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin bugün yürürlüğe girmesi 2 ayını doldurmuş bulunmaktadır.

Söz Konusu 633 sayılı KHK'nın Geçici 4. maddesi ile  KHK'nın yürürlük tarihi itibari ile Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığının merkez, taşra ve döner sermaye kadrolarına atanmış olan,İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ile Müdür ve Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri sona ermişti. Görevi sona eren bu personel ise Merkez veya taşra teşkilatında ihdas edilen Araştırmacı Kadrolarına atanmıştı.

Bugün Yani 02.01.2012 Günü itibari ile Maaşları dondurulmuş Araştırmacıların İdari Mahkemelere Dava açma süresinin son günü olduğunu hatırlatmak istedik.

Merak ediyoruz.

Dava açan olacak mı? Yoksa Kurulan Hastane Birliklerinde belki sözleşmeli bir uzman ya da hastane Müdürü Müdür yardımcısı olabilirim, dava açarsam Bakanlık beni mimler de benimle sözleşme imzalamaz çekincesi ile bu haklarından tamamen vaz mı geçecekler?

Bekleyeceğiz ve göreceğiz...

Hukuk Devleti İlkesinin Son KHK'lar ile nasıl katletildiğini gördük. Peki Hukuk Devletine İnan Yürekli Araştırmacılar Var mı?