12 Ocak 2012 Perşembe

Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN Araştırmacı kadrosuna atanlar ile ilgili soru önergesi verdi

Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN, vermiş olduğu soru önergesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, AKP Hükümetinin almış olduğu yetkiyi adaletli bir şekilde kullanmayarak, çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle çalışan kesimleri mağdur ettiğini vurguladı.

Yıllarca ülkesine hizmet etmiş yetişmiş kadroların, bilinmeyen ihtiraslar uğruna yok sayılarak, gözden çıkarılması ve mağdur edilmesini kabul etmek mümkün değildir.

Toplum olarak yapılan haksızlıkların, yanlışların karşısında olmazsak, bana bir şey olmadı beni ilgilendirmez anlayışını kabul edersek, sıra bize geldiğinde yalnız ve her şey için çok geç kaldığımızı hissetmemek için bugünden duyarlılığımızı ortaya koymamızın anlamlı olacağı düşüncesini özellikle belirten Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN’ın vermiş olduğu soru önergesi şöyledir;

Bakanlıkların yeniden yapılandırılmasında, çalışan personelin mağdur edilmeyeceği yönünde açıklamalar yapılmış olmasına rağmen, Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığının taşra teşkilatında Araştırma Enstitüsü Müdürü, Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Müdür ve Müdür Yardımcısı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcısı ve Müdür kadrolarında bulunanlar; 03.06.2011 tarihli 639 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “Araştırmacı” kadrosuna atanmak suretiyle çok büyük bir mağduriyet yaşamışlardır.
Bu bağlamda;
1) Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığının taşra teşkilatında Araştırma Enstitüsü Müdürü, Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Müdür ve Müdür Yardımcısı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcısı ve Müdür kadrolarında görev yapmakta iken, Araştırmacı Kadrosuna atanarak mağdur edilen personel ile ilgili olarak, mağduriyetlerinin giderilmesi adına bir çalışmanız var mı?
2) TBMM Teşkilat ve Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunlarında yapılan değişikliklerde benzer personeller için yapılan düzenlemelerin, mağdur edilen bu personeller ile ilgili olarak ta düzenlenmesi eşitlik ilkesi açısından daha doğru olmaz mı?
3) Araştırmacı kadrosuna atanarak mağdur olmuş bu personellerin, yaşadıkları sıkıntıların gecikmeden çözülmesi adına kısa süreçte ne yapmayı düşünüyorsunuz?

8 comments

Adsız
12 Ocak 2012 11:40

mağduriyet ne kelime, hem ziraat mühendisim; hemde toplulaştırma da deneyimli 'genel Müdürüz Gürsel Küsek size çok ihtiyacımız var' diyor. Bakanlık ise size ihtiyacımız yok der gibi atıl durumda araştırmacı yapıyor.

Adsız
13 Ocak 2012 13:48

Öncelikle sayın vekile derdimize tercüman olduğu için sonsuz teşekkürler. Soru önergesini Hükümet mi yoksa Sağlık Bakanımı cevaplayacak ? Bilgisi olup paylaşan olursa seviniriz.

Sağlık bakanlığı ile ilgili değil ki tarım bakanlığı ile ilgili bir soru önergesi. Bu nedenle gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının cevaplaması gerekir

Adsız
13 Ocak 2012 20:54

tarım reformu olarak tarım sektörünün temeliyiz. Ek ödeme, döner sermaye vb. hiçbir maaş dışı gelirimiz yok. 9 yıllık şube müdürlüğümüz yok sayıldı. yazık...
madem başarısızdık 9 yıldır nerdeydiniz.Çalışma hırsımız yok oldu.65 yaşına kadar çalışma azmim vardı olmayacak mı

Adsız
20 Ocak 2012 13:46

SAĞLIK BAKANLIĞINDA ARAŞTIRMACI KADROSUNA ATANAN İNSANLARIN HAKLARINI NİÇİN ARAMAZSINIZ SAYIN VEKİL ANAYASA MAHKEMESİNE GEÇİCİ MADDE 5 İTİRAZ BİLE ETMEDİNİZ SİZLER ADALET ARARKEN BİLE ADALETSİZLİK YAPIYORSUNUZ.

Adsız
29 Ocak 2012 21:00

g.spor genel müdürlügünde göreve atanmayan il müdürleri ve ilçe müüdürlerinin de durumu diger kurumlarda araştırmacı olarak atananlardan farksız.bu manada g.spor teşkkilatı madurlarınıda birlikte haraket etmeye cagırıyorum.

Adsız
31 Ocak 2012 19:31

yakında mecliste sendika kanunu görüşülecek bunu fırsat bilip mutlaka sesimizi duyurmamız ve bütütn araştırmacı arkadaşlarla birlikte hareket etmemiz lazım.yoksa ne bakanlıkların nede meclisin gündeminde araştırmacıların durumlarını iyileştirme yok

Adsız
10 Şubat 2012 02:10

genclik sporda madur olan arkadaşlar.neden susuyorsunuz.susarak hak aranmaz.sizleri topyekün demokratik usullerde hak aramaya ve örgütlenmeye davet ediyorum.

Yorum Gönder