9 Ocak 2012 Pazartesi

Düpedüz Haksızlık!


Düpedüz Haksızlık!***

Teşkilat yasaları hazırlanırken belli konularda gerekli hassasiyet gösterilmemiştir. Özellikle sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası ile diğer bakanlıkların teşkilat yasasının mevcut idarecilerinin durumu ile ilgili yaptığı düzenlemeler kıyaslandığında Sağlık Bakanlığında idareci olarak çalışanların ciddi manada mağduriyetleri söz konusudur. Diğer bakanlıklarda değişen teşkilat yasalarında mevcut idarecilerin maddi kayıplarının olmasına fırsat vermeyecek düzenlemeler yapılırken Sağlık Bakanlığında bu hususa dikkat edilmemesi ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Hükümetler, politika belirlemede ve belirlediği politikaları uygulamada seçici davranabilir, istediği kişilerle çalışabilmelidir. Teşkilat yasası ile bu mümkün kılınmıştır. Ancak böylesi önemli bir konuda tüm bakanlıklar ortak bir mevzuat geliştirmeliydi ve mutlak surette mevcut idarecilerin ekonomik ve özlük haklarında hiçbir şekilde kayba fırsat verilmemeliydi. Her çalışan gibi her idareci de aylık gelirine göre bir yaşam standardı belirlemiştir. Gelirde meydana gelmiş olan ani ve büyük miktardaki düşüş kişilerin tüm sosyal yaşantısını alt üst edecek kadar tehlikeli bir sonuç doğuracaktır.

Ayrıca teşkilat yasası ile araştırmacı kadrosuna atananların maaşında ciddi oranda kayıp olacağını maliyecilerin bilmemesi mümkün değildir. Bunun bilerek yapılabilmesi ise ciddi bir garabettir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve hak mağduriyetini ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

***

Semih DURMUŞ
 
Sağlık-sen Genel Sekreteri

3 comments

Adsız
11 Ocak 2012 12:48

Sağlıkta yetkili sendika olduğunu belirten sağlık sen ve sayın genel sekreterinin Müdür ve müdür yardımcılarının araştırmacı yapılmaları ile ilgili olarak bir girişimleri olmuş mudur acaba?. Yoksa sadece sayfalarında yorum yapmakla her şeyin hallolduğunu mu düşünüyorlar?

Adsız
27 Ocak 2012 13:16

Tabii her Bakanlık kendi açısından yorum yapıyor.Bu düzenlemelerde en büyük haksızlık Gençlik Spor Teşkilatında yaşanmıştır.Gençlik SpOR il Müdürleri ve ilçe müdürleri araştırmacı yapılarak tam bir garabet örneği gösterilmiştir.Tabiiki hükümet istediği idareci ile çalışmak hakkına sahiptir.Ama idarecilikte yıllarını vermiş tecrübeli insanları mağdur ederek bu tercihini kullanması insan haklarınada aykırıdır.Bu düzenlemeyi yapanların ne yazıkki dünyadan haberleri yok.Kul hakkı yenmiştir.Ben bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum.Tek umudum yargı umarım adil yargı kendini gösterecek ve bu haksızlıklar giderilecektir.

Adsız
28 Ocak 2012 23:43

ben aile ve sosyal politikalar bakanlığında çalışıyorum.ek dersler kaldırıldı.ama ben harcamalarımı ona göre ayarlamıştım.şimdi ne olacak.kredilerimi nasıl ödeyeceğim.zamanında vermeseler ayağımızı yorganına göre uzatırdık.yakında bankalar hacze gelir....battım

Yorum Gönder