13 Ocak 2012 Cuma

Sağlık-Sen’den Araştırmacı Kadrosuna Atananlar İçin Bakanlığa Başvuru

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası ile merkez ve taşra teşkilatında araştırmacı kadrosuna geçirilen idarecilerin, halen yürüttükleri görev üzerinden ek ödeme alması talebiyle Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

Başvuruda, 663 Sayılı KHK ile araştırmacı kadrosuna atanan personelin, halen 663 sayılı KHK' nın yayımından önceki görevlerini yürüttüğü ancak, kendilerine döner sermaye gelirlerinden yapılan ödemeler, araştırmacı kadrosundan yapıldığından, fiilen yürüttükleri görevin döner sermaye ek ödemesinden yararlanamadıkları belirtilerek, "personel katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden, personelin fiili katkısı oranında, yürüttüğü görev ve üstlendiği risk karşılığı yararlandırılması gerekmektedir. Bu nedenle de, araştırmacı kadrosuna atanan personelin, halen yürüttüğü görevin karşılığı olan döner sermaye ek ödemelerinden yararlandırılması gerekir" denildi.

Başvuruda ayrıca, araştırmacı kadrosuna atananların, atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda aylık, ek ücret, tazminat, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin toplam net tutarının sabit bir değer olarak esas alınacağına dikkat çekilerek, fazla mesai ve performansa dayalı ek ödeme gelirlerinin de sabit ücret olarak esas alınacak tutara eklenmesi gerektiği belirtildi.

9 comments

Adsız
13 Ocak 2012 13:02

Görüldüğü üzere sendikacılık yaptığını belirten bu zihniyet olaya yine tersten bakmakta! Öncelikle Bakanlıkta yapılan bu kıyıma karşı duracağına sabitlenen maaşlarla ilgileniyor. her iki düzenleme içinde yasal düzenleme şart olduğuna göre şahsa bağlı kadro taleplerini iletseler daha iyi olmaz mıydı?

Adsız
13 Ocak 2012 13:16

SAĞLIK SEN ARAŞTIRMACI KADROSUNA ATANANLARIN HAKLARINI ARAMADIĞINIZ İÇİN KUL HAKKIYLA ALLAH HUZURUNA ÇIKACAKSINIZ BUNUN VEBALİDE SİZLERE YETERDE ARTAR BİLE

Adsız
13 Ocak 2012 13:46

Gerçekten haklısınız.Biz de Tarımda Mağdur olduk. Sendikalar tavşan kaç, tazı tut dedi.bizi oyaladı da oyaladı.siz daha dikkatli olursunuz inşallah.İşleri soğumaya bırakmak istiyorlar

Adsız
13 Ocak 2012 14:18

Biz aynı durumu yaşadık, önce estek ti köstekti, bakan bey olur dedi,mutabakata geçireceğiz, toplu görüşme, falan fişmekan, sıfıra sıfır elde var sıfır.Protesto edelim diyince sendikalar telefonumuza da çıkmadı, zaten temsilcisi ise 2-3 gün önce tarım bakanlığı merkez birimine geçmiş ve kendisini kurtarmış.diğerlerinden kime ne?

Adsız
15 Ocak 2012 21:14

timsah gözyaşları bunlar kapalı kapılar ardında kadro pazalığı yapan bakana ve iktidara yağcılk yapanlar piyasayı yükseltmek ve daha fazla kadro almak için bunlar.bu yasada bizleri mağdur eden herkese hakkımız haram olsun.

Adsız
15 Ocak 2012 21:17

kul hakkı diyen inançlı iktidar sahipleri bizleri mağdur ederek faiz ve tefeciye düşürdünüz kurtulun bu mebalden haklarımızı iade edim

Adsız
19 Ocak 2012 21:58

Yozgat İdare Mahkemesi İdari Mali İşler Müdürlüğünden araştırmacı olan arkadaşımızın davasında verilen ara karar da Anayasa mahkemesine işi götürdü.639 sayılı KHK nın geçici 3.maddesinin iptali yönünden göndermiştir. (15/12/2011 tarihinde)Bu madde ile bakanlık merkezdekilerin kadro üzerine kaldı,taşradakiler tekrar atandı, il müdürleri ve bölge müdürleri müşavir oldu, bizler ise araştırmacı olduk.yani aynı koltuğa dört karpuz koydular.Eşitlik ilkesi yerle bir edildi.

Adsız
19 Ocak 2012 22:12

Yozgat İdare Mahkemesi İdari Mali İşler Müdürlüğünden araştırmacı olan arkadaşımızın davasında verilen ara karar da Anayasa mahkemesine işi götürdü.639 sayılı KHK nın geçici 3.maddesinin iptali yönünden göndermiştir. (15/12/2011 tarihinde)Bu madde ile bakanlık merkezdekilerin kadro üzerine kaldı,taşradakiler tekrar atandı, il müdürleri ve bölge müdürleri müşavir oldu, bizler ise araştırmacı olduk.yani aynı koltuğa dört karpuz koydular.anayasanın Eşitlik ilkesi yerle bir edildi.

Adsız
19 Ocak 2012 22:39

Merak etmeyin araştırmacılar. Konu Başbakanlığa iletilecek. Yozgat idari müdürü kendisi söyledi telefonda.Yaparda kendisini tanırım.Hepimiz için yasal çalışma yapılması için dilekçe göndereceğim dedi. oley

Yorum Gönder