10 Ocak 2012 Salı

Türk Sağlık-Sen ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'ı ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Müsteşar Yardımıcısı Sayın Turan Buzgan ile Personel Genel Müdürü Sayın Güven Bektemür'de hazır bulundu.

Ziyarette sağlık çalışanlarının sorunları içeren bir rapor ile Türkiye Kamu-Sen tarafından hazırlanan Anayasa Çalıştay'ı raporu Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'a sunuldu.

Araştırmacı Kadrosuna Atananların Durumu

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ziyarette araştırmacı kadrosuna atananların mağdur edildiklerini belirterek "Teşkilat yasasının değişmesi ile birlikte araştırmacı kadrosuna atanan Şube Müdürü, Hastane Müdürü ve Hastane Müdür yardımcıları ekonomik kayba uğrayarak mağdur edildiler. Bu görevlerde bulunanlarda mevcut kadroları üstlerinde kalsaydı böyle bir sorun olmayacaktı. Milli Eğitim ve Tarım Bakanlığı'nda bu durum böyle gerçekleşti. Fakat bizde kadroları ellerinden alınarak mağdur edildiler" dedi.

Konu ile ilgileneceklerini kaydeden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise"Diğer Bakanlıklarda ne ise bizde de aynısı olacak. Mağduriyeti gidereceğiz. Bunun için bir kanun maddesi yazılması lazım. Mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapılacaktır" dedi.

7 comments

Adsız
10 Ocak 2012 13:07

Teşkilat yasaları ile mağdur edilerek araştırmacı yapılanlar ile ilgili memur sendikaları gerçekten ne yapıyor. ciddi anlamda bir girişimleri oldu mu? ve toplu iş görüşmelerinde bu konuyu da gündeme alacaklar mı?

Adsız
10 Ocak 2012 16:09

kanunu herhal ben yazmayacagım yazacak olan ve yazılmasını isteyen yazan veya yazmayan sayın bakan mebalden kurtulmak için biran önce yazılsın çoluk çocuğumuzun rızkı gidiyor bizi oyalamasın

Adsız
10 Ocak 2012 16:13

Konu Milletvekili maaşları olsaydı bir gece de yazılır dı o kanun maddesi. Ama söz konusu olan Vekil değil de Asıl olunca kanun yazılamıyor bir türlü

Adsız
11 Ocak 2012 08:24

arkadaşlar, Ben Tarım Bakanlığında çalışıyorum.Araştırmacı yapıldım.yani bakanlığın sadece merkezdeki şube müdürlerine kıyak yapıldı.Biz tarım reformu müdürleri ise aynen sizin gibi araştırmacı olduk.düzeltmeyi Bırakın mühendisliğimizi bile vermiyorlar.

Adsız
11 Ocak 2012 09:25

Temennimiz bu haksızlığa göz yumulmaması inşaallah yarın ALLAH'ın huzuruna vardıklarında kul hakkıyla huzura vardıklarının farkında olsunlar.

Adsız
11 Ocak 2012 10:35

sayın bakanın samimiyetini görmek istiyoruz lafla olmaz

Adsız
11 Ocak 2012 11:26

üzüldüğüm şu bu işin fikir babası olan Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇERLER(Müsteşarken araştırmacı fikrini özelleştirme dışı da uygulayalım diyen)şimdi kendi bakanlığında vebal almayayım diye hiç araştırmacı yapmadı.Bu çok manidar

Yorum Gönder