29 Haziran 2012 Cuma

663 ve torba yasa

4 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Bu hafta yasalaşması beklenen 663 sayılı KHK değişikliği  ve torba yasa mecliste görüşülmeye başladı.  

Meclisin perşembe günü yaptığı oturumda gece 01:00 dolaylarında gündemdeki sırası gelen teklif ve tasarı komisyonun olmaması nedeniyle bugüne bırakıldı.

Bugün 15:00 de başlayacak olan oturumda görüşmelerin tamamlanarak her iki teklif ve tasarının yasalaşması bekleniyor.

Anlayacağınız sağlık araştırmacıları ve henüz araştırmacı olmamış kamu hastane birliklerinin kurulması ile araştırmacı olacak olan hastane yöneticileri ; tren son istasyonda bu tren kaçmasın

Daha önce yayınlamış olduğumuz mail ve telefonlardan muhakkak vekillere ulaşın.

Sadece iktidar değil muhalefet vekillerine de ulaşın . En azından mecliste mağduriyet dile getirilsin ve yayınlamış olduğumuz değişiklik teklifleri görüşmeler esnasında verilebilsin.

İnanın bir telefonla bir mail ile kaybedeceğiniz hiç bir şey yok

26 Haziran 2012 Salı

Sesinizi duyurun

5 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Meclis gündeminde olan 663 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik taslağı ve bazı yasalarda değişiklik yapılmasına dair teklifin görüşülmesi esnasında şikayetlerinizi taleplerinizi iletebilmeniz için Ak parti Gurubu Milletvekillerinin iletişim adreslerini yayınlıyoruz. Dün Mail adreslerini yayınlamıştık bugün telefonlarını.

Durmayın mail çekin. SMS gönderin ya da arayın.

Yarın çok geç olabilir ve ben bir şey yapamadım kendim için diye üzülmeyin.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Son istasyonda treni yakalama ihtimali

4 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız


Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün; Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de 26 Haziran 2012 -30 Haziran 2012 tarihleri arasında görüşülerek, 1 Temmuzda TBMM tatile girmeden önce yasalaşacaktır.

Daha önce Sağlık bakanlığı araştırmacılarının dikkatine (Son dakika) başlığı ile yayınladığımız haber ekinde yayınlanmış olan teklif taslaklarını ( teklif1,teklif2,Teklif3bölge milletvekillerinize  veya şahsen tanıdığınız ya da tanımadığınız iktidar ve muhalefet milletvekillerine ulaştırabilirseniz, belki treni son istasyonda yakalama ihtimali olabilir.

Ak Parti Meclis grubu mail adresleri:

Tren kaçtı mı acaba?

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Sağlık Bakanlığı araştırmacılarının  ümitle beklediği 663 sayılı KHK de değişiklik tasarısı ve Sağlık komisyonu Başkanı Prof.Dr. Cevdet ERDÖL'ün bazı kanunlarda değişiklik teklifi ile ilgili  Komisyon görüşme raporu yayınlandı.

Sonuç=0+0 elde var kocaman bir sıfır.

Araştırmacıların mali hakları ile ilgili bir düzenleme olmadığı gibi uzmanlığa geçiş ile ilgili teklifte yer alan madde de son anda tekliften çıkarıldı.

Komisyon raporunu okumak için tıklayınız

21 Haziran 2012 Perşembe

Sağlık komisyonu 21.06.2012 gündemi

3 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU
21/06/2012 10:30
507 nolu toplantı salonu
1.Başkanlık Sunuşları
2.Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı (1/637)
(Tali: Plan ve Bütçe Komisyonu)
(Komisyona Geliş Tarihi: 19/06/2012)


Komisyona ulaşabilenler yorum yapabilirse ümitle bekleyen 2000 kişinin merakları bir nebze giderilmiş olur.

20 Haziran 2012 Çarşamba

Sağlık bakanlığı araştırmacılarının dikkatine (Son dakika)

3 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız


663 Sayılı KHK da beklenen değişiklik Mecliste başlığı ile duyurduğumuz değişiklik tasarısının 21.06.2012 tarihinde İlgili komisyonlarda görüşülmeye başlayacağı haberini almış bulunuyoruz.

Bu nedenle Komsiyonda (Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu) Görevli Milletvekillerine, Grup Başkan Vekillerine ve diğer Milletvekillerine  ivedi bir şekilde ulaşılmasının faydalı olacağı mülahaza edilmektedir.



Bu treni kaçırmamaya çalışın. 

Allah'tan ümit kesilmez. Belki bir değişiklik komisyon görüşmeleri esnasında bir önerge ile tasarıya girebilir.

Tarafımıza ulaşmış olan Araştırmacıların durumunun düzeltilmesi ile ilgili iki taslağı yayınlıyoruz. Bu taslakları Mileltvekillerine gönderebilirsiniz.


(doc formatında görüntülemek için tıklayınız
teklif1
teklif2
Teklif3)

ilginize teşekkür ederiz

1 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
25 Kasım 2011 günü Kadromu alabilirsin ama çocuğumun rızkını asla! diyerek başladığımız yayınlarımız siz değerli araştırmacı arkadaşlarımızın yoğun ilgisi ile yedi ayını doldurmadan dün itibari ile günlük bini aşkın sayfa görüntülemesi ve toplamda 100.000 'i aşan gösterime ulaştı.

Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ederiz.

bugüne kadar olan süreçte araştırmacıların sesi olmaya çalıştık. Beraber dertleştik, hüzünlendik. zaman zaman beraber kızdık. yeri geldi umutlara yelken açtık.

Sizlerin açmış olduğu dava dosyalarını yayınladık. Sayın vekiller tarafından verilebilecek soru önergelerini düzenledik. Verilmiş önergeleri takip ettik.

Dilekçe e-mail kampanyaları düzenledik. Anketler düzenledik.

Geldiğimiz noktada belki bir çözüme ulaşamamış olsak bile mağdur edilmiş bir kesimin varlığını duyurmaya çalıştık.

Henüz her şey bitmiş değil Anayasa Mahkemesinde bekleyen davalar inşallah lehimize sonuçlanacak. Oradan da olumsuz sonuç çıksa Avrupa insan hakları mahkemesi bizleri bekliyor.

Bu süreçte sizden  bu platformda birlikte olmaya devam etmenizi, sayfa izlemeleriniz ile yorumlarınızla bize güç vermenizi istiyoruz.

Yorumlar deyince lütfen daha çok yorum yazın ve yorumlarınızı da isminizle en azından bir nick ile yapınız. Bugüne kadar dört yüz civarında yorum sayfalarımızda yayımlandı ama ne yazık ki çoğu adsız (Anonymous) olarak yapılmış. 

Lütfen biraz daha cesaret, ilgi, alaka gösterelim.

Sizlerden aldığımız güçle inanın çok daha güzel sonuçlara ulaşabiliriz..

19 Haziran 2012 Salı

663 Sayılı KHK da beklenen değişiklik Mecliste

8 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin bazı maddelerinin değiştirilmesi ile ilgili kanun tasarısı meclise sunuldu. Tasarı metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Araştırmacıları ilgilendiren değişiklik ise tasarının 7. maddesi ile geçici 4. maddenin dördüncü fıkrasına eklenen yeni bir cümleden ibaret kalmıştır.

Söz konusu değişiklik tasarısı şu şekildedir:
MADDE 7- 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 4 üncü maddesinin dördüncü fikrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Müdür ve Müdür Yardımcısı kadrolarında bulunmakta iken araştırmacı kadrosuna atanmış sayılanlardan geçici 1 inci madde uyarınca önceki görevlerini yapmaya devam edenlere, 2/11/2011 tarihinden itibaren altı ayı geçmemek üzere ve söz konusu görevleri yürüttükleri sürece 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme eski kadroları esas alınmak suretiyle aynı usûl ve esaslar çerçevesinde ödenmeye devam olunur."
Madde metninde anlaşılacağı üzere 2 kasım tarihinden itibaren araştırmacı olarak atanmalarına rağmen eski görevlerini 6 ay süre ile yapmaya devam edenlerin döner sermaye ek ödemesini eski kadro ünvan katsayısı ve tavan ek ödeme tutarından almaya devam etmelerini öngörmektedir. 


Kanun yürürlüğe girerse 2 Kasım - 2 Mayıs tarihleri için söz konusu görevleri yapmaya devam edenler geçmişe yönelik ek ödeme farkı alabilecektir.

Safiyane, halisane duygularla, yapılan zulümden Bakan Beyin rahatsız olduğu Araştırmacı Olarak Atanların durumlarının şahsa bağlı kadro şeklinde çözümleneceğine inanlar, umarız ki bu değişiklik taslağından sonra üzerlerinin çizilmiş olduğunu ve geri dönüş olmadığı gerçeğini kabullenirler.

14 Haziran 2012 Perşembe

Adalet

10 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
"İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkide iken tevazu gösteren, kudret sahibi iken affeden ve kuvvetli olduğu vakit adaletle hareket edendir."
 Abdülmelik Bin Mervan(Emevi halifelerinin beşincisi)

13 Haziran 2012 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı Araştırmacılarına Sağlık Uzmanlığı Yolu kapandı

3 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

Resmi Gazete'nin 13.06.2012 Tarih ve 28322 Sayılı Nüshasında yayınlanan Sağlık Bakanlığı Sağlık Uzman ve Uzman Yardımcılığı Yönetmeliği ile Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına uzman ve uzman yardımcısı alımın usul ve esasları belirlenmiştir.


Söz konusu Yönetmelik ile Sağlık Bakanlığında uzman olarak çalışabilmek için öncelikle uzman yardımcısı olunması gerektiği belirlenmiş ve uzman yardımcılığı sınavına girebilmek için KPSS'den yarışma sınavı için belirlenen asgari puanı almış olmak ve sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartı konmuştur.

Bu nedenle Daha Önce Müdür ve Müdür yardımcısı pozisyonlarından çalışmakta iken araştırmacı kadrosuna atanmış ya da aranmış sayılanların son bir ümit ile beklediği Sağlık Uzmanlığı na kurum içinden uzman yardımcısı olmadan direk uzman olarak atanma rüyası da sona ermiş bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı araştırmacı kadrolarına atandıkları halde, belki uzman yaparlar ya da daire başkanı olurum en kötüsünden sözleşmeli hastane müdürü/müdür yardımcısı olurum diye beklediklerinden yenen haklarını savunmak için seslerini çıkarmayan, dava açmaktan bile çekinen bu arkadaşlarımızın gördükleri rüyanın bitmesi nedeniyle günaydın diyoruz!

10 Haziran 2012 Pazar

Anayasa mahkemesi 649 sayılı KHK'yi görüşecek

10 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Daha Önceden Cumhuriyet Halk Partisinin iptali için Anayasa Mahkemesine E:2011/107 dosya numarası ile  dava açtığı 8.8.2011 günlü, 649 sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle ilgili olarak Diyarbakır 2. İdare Mahkemesinin yapmış olduğu başvuru nedeniyle,  söz konusu Kanun Hükmünde Kararname’nin 54. maddesiyle, 21.5.1986 günlü, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a eklenen Geçici Madde 12’nin iptaline karar verilmesi istemini 15 Haziran 2012 gününde yapacağı toplantıda görüşecektir.


Geçici 12. madde Spor Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında İl Spor Müdürü ve İlçe Spor Müdürü kadrolarında bulunanların araştırmacı kadrolarına atanmalarını düzenlemektedir.

İnşallah Anayasa mahkemesinin değerli üyeleri diğer araştırmacılar için de emsal olacak hayırlı bir karara imza atarlar.

5 Haziran 2012 Salı

Sağlık Bakanlığı Son Araştırmacı kıyımına hazırlanıyor

12 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Bilindiği üzere hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verilmesinin ardından peş peşe çıkan bakanlıkların teşkilatlarını düzenleyen KHK'ler ile bir çok bakanlıkta şube müdürü, il müdürü, müdür yardımcısı gibi ünvanlarda görev yapan idareciler Araştırmacı adı altında ne olduğu belirsiz kadrolara atılarak ve maaşları dondurularak, hem maddi hemde manevi yönden mağdur edilmişlerdi. 

Sağlık Bakanlığını düzenleyen 663 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği 02.11.2011 tarihi itibari ile Sağlık bakanlığı merkez ve il müdürlüklerinde çalışanlarla birlikte, tüm bakanlıklarda yaklaşık 2500 idareci araştırmacı kadrosuna atanmıştı.

663 sayılı KHK'nin öngördüğü Hastane birliklerinin haziran sonunda kurulacağı Bakanlık koridorlarında sıkça dile getirilmeye başlanmış, hatta ay sonu itibari ile Genel sekreter adaylarının mülakata alınacağı bilgileri yayılmaya başlamıştır.

Hastane birliklerinin kurulması ile birlikte Sağlık Bakanlığına bağlı 850 hastanede çalışan 1300 civarında Hastane müdürü ve müdür yardımcısı da Araştırmacı olarak atanacaklardır.

Yapılacak bu son atamalarla birlikte  Yetki yasası çerçevesinde çıkarılan KHK'ler ile Araştırmacı yapılanların sayıları 3876 kişiye ulaşmış olacaktır.

Ne diyelim ki, Gazaları Mübarek Ola...