13 Haziran 2012 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı Araştırmacılarına Sağlık Uzmanlığı Yolu kapandı


Resmi Gazete'nin 13.06.2012 Tarih ve 28322 Sayılı Nüshasında yayınlanan Sağlık Bakanlığı Sağlık Uzman ve Uzman Yardımcılığı Yönetmeliği ile Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına uzman ve uzman yardımcısı alımın usul ve esasları belirlenmiştir.


Söz konusu Yönetmelik ile Sağlık Bakanlığında uzman olarak çalışabilmek için öncelikle uzman yardımcısı olunması gerektiği belirlenmiş ve uzman yardımcılığı sınavına girebilmek için KPSS'den yarışma sınavı için belirlenen asgari puanı almış olmak ve sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartı konmuştur.

Bu nedenle Daha Önce Müdür ve Müdür yardımcısı pozisyonlarından çalışmakta iken araştırmacı kadrosuna atanmış ya da aranmış sayılanların son bir ümit ile beklediği Sağlık Uzmanlığı na kurum içinden uzman yardımcısı olmadan direk uzman olarak atanma rüyası da sona ermiş bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı araştırmacı kadrolarına atandıkları halde, belki uzman yaparlar ya da daire başkanı olurum en kötüsünden sözleşmeli hastane müdürü/müdür yardımcısı olurum diye beklediklerinden yenen haklarını savunmak için seslerini çıkarmayan, dava açmaktan bile çekinen bu arkadaşlarımızın gördükleri rüyanın bitmesi nedeniyle günaydın diyoruz!

3 comments

Adsız
13 Haziran 2012 11:27

Arkadaşlar beklememek ve harekete geçmek gerekiyor.Durdukca sıra hepimize gelecektir.

Mücadele
13 Haziran 2012 11:33

Harekete geçmek deyince şu olabilir.15 Haziran Cuma günü Anayasa mahkemesinde görüşme yapılacaksa mahkeme önünde Ankaradaki araştırmacı arkadaşlar konunun önemini anlatabilirler.

Researcher
19 Haziran 2012 09:34

Uzmanlık Daire başkanlığı gibi Makam tazminatı olan bir kadro, haybeden kimseye vermezler. Dua edelim de Anayasa Mahkemesi bir an önce lehimize karar versin.

Yorum Gönder