10 Haziran 2012 Pazar

Anayasa mahkemesi 649 sayılı KHK'yi görüşecek

Daha Önceden Cumhuriyet Halk Partisinin iptali için Anayasa Mahkemesine E:2011/107 dosya numarası ile  dava açtığı 8.8.2011 günlü, 649 sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle ilgili olarak Diyarbakır 2. İdare Mahkemesinin yapmış olduğu başvuru nedeniyle,  söz konusu Kanun Hükmünde Kararname’nin 54. maddesiyle, 21.5.1986 günlü, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a eklenen Geçici Madde 12’nin iptaline karar verilmesi istemini 15 Haziran 2012 gününde yapacağı toplantıda görüşecektir.


Geçici 12. madde Spor Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında İl Spor Müdürü ve İlçe Spor Müdürü kadrolarında bulunanların araştırmacı kadrolarına atanmalarını düzenlemektedir.

İnşallah Anayasa mahkemesinin değerli üyeleri diğer araştırmacılar için de emsal olacak hayırlı bir karara imza atarlar.

10 comments

Adsız
11 Haziran 2012 08:54

İnşallah yaratılan mağdur ve mazlumları Anayasa mahkemesi görecektir buna inanıyoruz.

Adsız
11 Haziran 2012 09:32

Değerli arkadaşlar haberde 649 sayılı k h k nin anayasa mahkemesine c h p tarafında iptal davası açılmadığı beriltikme oysa chp bu k h k iptali için anayasa mahkemesine dava açmıştır sıra sayısıda 2011/107 sayılı haberde bunu düzeltirseniz sevinirim Şunuda belirteyim ben chp nin avukatlığını falanda yapmıyorum

Adsız
11 Haziran 2012 10:00

yaşasın adalet yaşasın zalimler için cehennem

usakgsim
11 Haziran 2012 10:11

Değerli arkadaşlar 649 sayılı kanun hükmünde kararname ile ilgili sayfamızda çıkan haberde CHP'nin bu kanun hükmünde kararname için anayasa mahkememize iptal davası açmadığı belirtilmektedir. Oysa ki CHP 649 sayılı kanun hükmünde kararnamenin iptali için anayasa mahkemesine dava açmış olup, anayasa mahkemesinin 2011-107 sayılı dosyasıdır. Haberin düzeltilmesini temenni ederim. Şunu da belirteim ki ben CHP'nin avukatı falan değilim.

@usakgsim Uyarınız için teşekkür ederiz. daha önce bulamamıştık. Uyarınzıdan sonra tekrar araştırınca davanın açılmış olduğunu gördük . CHP tarafıdan açılan davada "8.8.2011 günlü, 649 sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin:
1- Tümünün,
2- 24. maddesiyle değiştirilen 3.6.2011 günlü, 640 Sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 16. maddesinin (1), (2), (3), (7), (8) ve (9) numaralı fıkralarının,
3- 28. maddesiyle 640 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 3. maddesine eklenen (12), (13) ve (14) numaralı fıkraların,
4- 54. maddesiyle 21.5.1986 günlü, 3289 Sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a eklenen Geçici Madde 12’nin,iptaline ve yürürlüğünün durdurulması" talep edilmiştir.
CHP!den ve siz okuyucularımızdan özür dileriz

varın siz araştırın......
12 Haziran 2012 23:14

Sayın Araştırmacı Arkadaşlarım
Anayasa Mahkemesi umarım hukuki yanlışlık yapmaz olaki haklarımız verilmedi yaklaşık 4000 kişi bacak bacak üstüne atıp var olan maaşımızı alıp keyfimize bakacağız.......... demekki böyle istiyorlar.....lafın tamı kime söylenir.....

13 Haziran 2012 13:18

sevgili arkadaşlar. bırakın chp-akp ve diğer siyasi tartışmaları. bunların parlementoda 14-16 bin tl maaş almaları karşılığı elbette millet adına görevlerini ifa etmeliler. nerede haksızlık-adaletsizlik varsa zaten muhalefetin uyarı görevi bunlar. ulufe dğıtmıyorlar... herkes görevini yapacak,alacakları maaşları hak edecek. bunun reklamı olamaz sadece milletin yüklediği görevi ifa edecekler. araştırmacı arkadaşlardan il-ilçe müdürü olanlar elbette geçmişte siyasi tasarrufla atanmış olanları çoğunlukta. ancak sınavla atanan ilçe müdürleri marifeti ile AYM bu davaya müktesep hakkın gaspı olarak bakacak...eğer sınavla atanan arkadaşlar olmasaydı AYM siyasi tasarruf der ve davayı gündemine bile almazdı. sizler bu sınavla atananlara dua edin bırakın muhalefet şişirme işlerini.. İNŞEALLAH ADALET TECELLİ EDECEKTİR.. kalbinizi-beyninizi kiraya vermeyin...

13 Haziran 2012 21:58

Acizane "tarihe not" ve öbür dünyaya "kul hakkı" olarak kalma ihtimalini göz önüne alarak Sayın AYM başkan ve üyelerine:

"Sayın Yüksek Hakim’im,
Rahatsız etme sebebim, Mahkemenize ulaşan Aksaray İdare Mahkemesi’nin 2011/1362 Esas sayılı Kararı olup, benim durumumun da ayni şekilde olmasındandır.
Zamanınızın çok kıymetli olduğunun bilinci ile mümkün oldukça talebimi en kısa anlatmaya çalışacağım.
Daha önce 190 Sayılı KHK ile de kadrom iptal edilmiş, ancak geçici madde ile “yeni kadro”mda kaldıkça bütün maddi haklarım saklı tutulmuş olmasına rağmen maalesef 27 yıl boyunca yazışma ve İdare Mahkemesi kararları ile uğraşmış; en son Trabzon İdare Mahkemesi’nin 2010/883 Esas, 2011/730 Karar sayılı kararının uygulanma aşamasında iken 649 Sayılı KHK ile bu kez maddi haklarım da dondurulmuştur. Özellikle “Maddi Haklar” bakımından bu kararname ile yapılmaya çalışılan “yargısız infaz” olayını düzeltmek vebalinin 1/17 sinin sizin üzerinizde olduğunu düşünüyorum. (Bu mektubum Yüksek Mahkemenizin bütün üyelerine yazılmıştır.) Çünkü daima Devlet’imin kurallarına göre hareket ederek memuriyet hizmetimde kazandığım hakları bir tarafa bıraksam bile; eğer sizler de yanlışı düzeltmez iseniz bu kararname ile “mühendis”lik diplomam adeta yırtılıp-atılmış duruma düşmektedir. Halbu ki bu diplomayı alabilme aşamasında; “akşama belki görüşmek nasip olmaz hakkınızı helal ediniz” (12 Eylül öncesi üniversite olayları)diyerek büyüklerimden ayrılıp üniversiteye gidip-gelerek almış olanlardan biriyim.
Devlet hizmetinde liyakatın esas olması gerekirken, benim gibi siyasiler aracılığı ile bir yerlere ulaşıp maddi-manevi kazanç yerine; Devletimizin kurallarına göre hareket edenler acaba Bu Ülke’de neden hep mağduriyetle karşı-karşıya kalmaktadır?
“Kul” baskılarına göre değil, “Mutlak Adil” olan Yüce Allah’ı unutmadan karar vereceğinize inanarak saygılar sunuyorum." şeklinde bir mektup (Mail adreslerini temin edemedimdi)yazdım. Bilgilerinize sunuyorum. Saygılarımla.

Adsız
14 Haziran 2012 16:18

Sayın Anayasa Mahkemesi üyeleri biz Devlet Memuru olarak Devletimizin ortaya koyduğu kurallar çerçevesinde elimizden gelen en üat seviyede gayret göstererek çalışıp hiyerarşik olarak bir takım haklar kazanmış ve bu kazanımlarımız doğrultusunda bir yaşam tarzı bir sosyal düzen kurmuş memurlarız. Ancak bir sabah ansızın uyandığımızda 663 sayılı KHK ile hem mali ve hemde statü olarak bazı haklarımızın elimizden alındığını gördük. Bu durum yarın Anayasa Mahkemesi üyeleri,Yargıtay,Sayıştay v.b bütün Devlet memuru sıfatını taşıyan kişilerin başına gelebilir. Yani bir sabah ansızın yetkileri ve özlük hakları ellerinden alınabilir veya dondurulabilir. Bu nedenle Sayın Yüksek Mahkeme üyelerine sesleniyor ve ey yüce Mahkemenin yüce üyeleri hukuk bir gün herkese lazım olacaktır. Kararlarınızı verirken yüce allahın varlığı vicdanınız ve hukuki kimliğinizle veriniz. Bizlerin mağduriyetini ancak Hukuk artık düzeltir. Bizler araştırmacı yapılırken kadrolarımız iptal edilmiş değil bunu KHK dan sonra yayınlanan teşkilat yönetmeliklerinde görebilirsiniz. Benim kadrom iptal edilmeden ben araştırmacı yapılıyorum, ama kadrom muhafaza ediliyor ve yeni atama yapılacak bu kadrolara. Bu durumun hukuk neresi ile bağdaşıyor. Bu nasıl yeni teşkilatlanma anlamış değilim. bu yüzden diyorumki bütün daha önceden yani yıllar önce mağdur olduğuna inanılan kişilere şimdi kanun yapılarak hak verenler yeni mağdurlar oluştururken en azından mali haklarını ellerinden almayalım demeden kanun yazıyorlarsa bunun karşısında hukuk durabilir. Başka kimse değil bütün umudumuz Anayasa mahkemesi ve vereceği hukuki ve vicdani kararıdır. Herkese saygı ve selamlar...

Adsız
15 Haziran 2012 15:57

anayasa mahkemesi karar verdi.dosyanın diğerleri ile birleştirilmesi...

Yorum Gönder