5 Haziran 2012 Salı

Sağlık Bakanlığı Son Araştırmacı kıyımına hazırlanıyor

Bilindiği üzere hükümete kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verilmesinin ardından peş peşe çıkan bakanlıkların teşkilatlarını düzenleyen KHK'ler ile bir çok bakanlıkta şube müdürü, il müdürü, müdür yardımcısı gibi ünvanlarda görev yapan idareciler Araştırmacı adı altında ne olduğu belirsiz kadrolara atılarak ve maaşları dondurularak, hem maddi hemde manevi yönden mağdur edilmişlerdi. 

Sağlık Bakanlığını düzenleyen 663 sayılı KHK'nın yürürlüğe girdiği 02.11.2011 tarihi itibari ile Sağlık bakanlığı merkez ve il müdürlüklerinde çalışanlarla birlikte, tüm bakanlıklarda yaklaşık 2500 idareci araştırmacı kadrosuna atanmıştı.

663 sayılı KHK'nin öngördüğü Hastane birliklerinin haziran sonunda kurulacağı Bakanlık koridorlarında sıkça dile getirilmeye başlanmış, hatta ay sonu itibari ile Genel sekreter adaylarının mülakata alınacağı bilgileri yayılmaya başlamıştır.

Hastane birliklerinin kurulması ile birlikte Sağlık Bakanlığına bağlı 850 hastanede çalışan 1300 civarında Hastane müdürü ve müdür yardımcısı da Araştırmacı olarak atanacaklardır.

Yapılacak bu son atamalarla birlikte  Yetki yasası çerçevesinde çıkarılan KHK'ler ile Araştırmacı yapılanların sayıları 3876 kişiye ulaşmış olacaktır.

Ne diyelim ki, Gazaları Mübarek Ola...

12 comments

Adsız
5 Haziran 2012 11:07

Hiç kimseye hiç birşey baki değil,kul hakkıyla huzuru mahşere nasıl varacaklarnı hakkımız yiyenler düşünsün güzel bir söz var.Çok gururlanma padişahım senden büyük ALLAH var.Bizim ve çocuklarımızın dualarıda onlara yeter.

Adsız
5 Haziran 2012 13:47

hastane müdür ve yardımcıları 7 aydır zulume ses çıkarmadınız zulum şimdi sizi bulacak gelin bir olalım dik duralım susma sustukça sıra sanada geldi

Adsız
5 Haziran 2012 15:01

Sayın arkadaşlar, bu konuda birlik olup bir dernek çatısı altında toplanırsak derdimizi anlatıp bir çözüm yolu bulabiliriz.Değilse bireysel olarak muhatap alan olmaz. Şu anda tam rakamı bilmiyorum ama 5-6 binli rakamlara ulaşıltı sanıyorum araştırmacılar.

Adsız
5 Haziran 2012 15:51

bir agaç gibi hür bir orman gibi birlikte

Adsız
6 Haziran 2012 10:22

bunlara neye güveiyo kime güveniyo arkanızdaki %50 ye mi o 50nin içinde biz vardık... artık insanlar size inanmıyor ergenekon dedniz destekleik askerlerde yargılanıyo dedik şimdi ne oldu özel yetkili mahkemeler derken hepsi serbest kalacak fos çıktı, kürt açılımı dediniz destekledik bu kan dursun dedik yine fos çıktı hergün yeni bir olay. referandum yaptın evet dedik sana darbeciler yargılansın memur toplu sözleşme yapsın istedik o da koca bir yalan oldu göz boyama memura toplu sözleşme yaptın kendi yandaşlarını yaptın hakem kurulu yaptın yine vatandaş baktı durdu adam grev yaptı işten çıkardınız öğretmen grev yaptı hademe ile aynı kefeye koydunuz israile erkeklik tasladınız aselsanın %50 sini onlara sattınız sonra orman alanlarımızı satmak için kanun çıkardınız zaten egede akdenizde arazimiz kalmamıştı hepsini yabancılara satmıştınız... şimdi de tüm bakanlıklarda adam fişlemeler askeriyenin bir gecede yaptığı kıyımı siz yaptınız müdürleri düşürdünüz maaşlarını sabitledniz kendi yandaşlarınızı müdür yaptınız... Allah bize büyük merak etmeyin size de büyük tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını sizden soracaktır... zulüm eden hiçbir kimsenin sonu aydınlık olmadı sizde karanlığa yürüyorsunuz

Adsız
6 Haziran 2012 14:49

NEDEN BU KADAR YORUMSUZ İNSANLAR TEPKİSİZ VE SESSİZ HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

Adsız
6 Haziran 2012 22:55

zulm ile abad alon adl ile berbat olur

Adsız
7 Haziran 2012 11:18

Neden sessizler,benle nasılsa sözleşme yaparlar siyasilerle konuştum sendika arkamda diye sesleri çıkmıyor.Buğün sözleşme yapılır yarın güle güle dendimi nasırına basılmış gibi bağırmaya başlayacaklar,ama o zaman fayda etmeyecek,çünkü kadroları ve mali hakları ellerinden gitmiş olacak.Kullanılıp atılan bir mendil gibi buğün biz yarın sizler bir kenara fırlatılıp atılacağız.Herkesin hesabı varsa Cenabı ALLAH'ın da bir hesabı vardır.NASİP

Adsız
8 Haziran 2012 12:15

bu adaletsizliklere yapılan feryatları anayasa mahkemesi ve ak partinin karar verici etkinleri duysun artık...

Adsız
8 Haziran 2012 14:20

Arkadaşlar Anayasa Mahkemesi Başkanı bir konuşmasında yeni mağdurlar ve mazlumlar yaratılmasın demişti inşallah dediği gibi olur.Geçenlerde Danıştay görevden alınan bir Hastane Müdürünü görevine iade etti bunları ve insan haklarını örnek alarak Anayasa Mahkemesi bizleri inşaallah mağdur etmez.AK partininde buna duyarsız kalacağına inanmak istemiyoruz.Hakkımız değilse öbür dünyaya kalır kul hakkıyla,zerre imanı olanda bunun vebaline girmek istemez girmezde.Bekleyip göreceğiz.Arkadaşlar yatan aslandan gezen tilki hayırlıdır derdimizi sağır sultana dahi anlatalım.

Adsız
8 Haziran 2012 16:51

birine diyorsu araştırmacı, birine diyorsu şahsa bağlı şube müdürü, birine diyorsu özelleştirme araştırmacısı. kimine diyorsun bakanlık müşaviri... kiminin maaşını donduruyorsu.kiminin maaşını indiriyorsun, kiminin maaşını yükseltiyorsun.cumhuriyet tarihinde emsali görülmemiş bir durum. nehikmetse bu akılalmaz durumu hükümet, muhalefet,nede anayasa mahkemesi görüyor...

Adsız
9 Haziran 2012 11:19

Bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecekler?
Ödeyemeyecekler,ödeyemecekleri içinde mağdur edilenlerin ve aile fertletiyle birlikte nefretlerini ve beddualrını kazanacaklardır.Mahşer günü Allah'ın huzurunda kendiletinden davacı olacağız.Kim kazanır,kim kaybeder görürsünüz.

Yorum Gönder