20 Haziran 2012 Çarşamba

Sağlık bakanlığı araştırmacılarının dikkatine (Son dakika)



663 Sayılı KHK da beklenen değişiklik Mecliste başlığı ile duyurduğumuz değişiklik tasarısının 21.06.2012 tarihinde İlgili komisyonlarda görüşülmeye başlayacağı haberini almış bulunuyoruz.

Bu nedenle Komsiyonda (Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu) Görevli Milletvekillerine, Grup Başkan Vekillerine ve diğer Milletvekillerine  ivedi bir şekilde ulaşılmasının faydalı olacağı mülahaza edilmektedir.



Bu treni kaçırmamaya çalışın. 

Allah'tan ümit kesilmez. Belki bir değişiklik komisyon görüşmeleri esnasında bir önerge ile tasarıya girebilir.

Tarafımıza ulaşmış olan Araştırmacıların durumunun düzeltilmesi ile ilgili iki taslağı yayınlıyoruz. Bu taslakları Mileltvekillerine gönderebilirsiniz.


(doc formatında görüntülemek için tıklayınız
teklif1
teklif2
Teklif3)



TEKLİF TASLAĞI -1- 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA




11.10.2011 tarih ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname’de değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.
Gereğini arz ederim.
Saygılarımla.


                                                                                                          ……….
                                                                                              …… Milletvekili                              










GENEL GEREKÇE



Teklif ile, Sağlık Bakanlığını teşkilat yapısını düzenleyen 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin kadroları iptal edilen personelin durumlarını düzenleyen Geçici 4 üncü ve 5 inci maddelerinin, 3 Mayıs 2011 tarih ve 27923 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6223 sayılı Yetki Kanununun İlkeler ve Yetki süresi başlıklı 2 nci maddesinin (b) fıkrasının (2) numaralı bendindeki “Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen hizmetlerin, özelliğinden kaynaklanan zorunlu farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, standardizasyon sağlanacak şekilde düzenlenmesi” hükmüne uygun olarak kadroları iptal edilen personelin hak kaybına uğramaması için  düzenlemeler öngörülmektedir.





MADDE GEREKÇELERİ



MADDE 1 – Madde ile  Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığının merkez, taşra ve döner sermaye kadrolarına atanmış olan ve kadroları iptal edilen personelin durumu düzenlenmektedir
MADDE 2 – Madde ile,  Kamu Hastane Birliklerinin oluşması ile kadroları iptal edilen personelin durumu düzenlenmektedir
MADDE 3 – Yürürlük maddesidir.
MADDE 4–Yürütme maddesidir.







663 SAYILI SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE  DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ


MADDE 1 – 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 4 üncü maddesinin (1) ,(4) ve (6)  numaralı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu maddenin yayımı tarihinde görevde bulunan, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığının merkez, taşra ve döner sermaye kadrolarına atanmış olan ve kadroları iptal edilen personelden; Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Müstakil Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Başkan Yardımcısı, Döner Sermaye Merkez Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ile Müdür ve Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri, bu maddenin yayımı tarihinde sona erer. Bu fıkra uyarınca görevleri sona erenlerden Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Müstakil Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Başkan Yardımcısı ve İl Sağlık Müdürü kadrolarında bulunanlar ekli (2) sayılı liste ile ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına; diğerlerinden merkez teşkilatında bulunanlar ekli (2) sayılı liste ile  ihdas edilen  Araştırmacı kadrolarına, taşra teşkilatında bulunanlar ekli (3) sayılı liste ile  ihdas edilen Araştırmacı kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleri ve aylık ve diğer mali hakları ile (fiilen çalışma karşılığı yapılan ödemeler hariç) atanmış sayılır.  Bu madde uyarınca ihdas edilen Bakanlık Müşaviri ile araştırmacı kadroların  herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Bu fıkraya göre Bakanlık Müşaviri ve araştırmacı kadrolarına atanmış sayılanlar, Bakanın uygun göreceği merkez veya taşra teşkilatına ait birimlerde çalıştırılabilir.
(4) Birinci fıkra uyarınca  Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanmış  sayılan personelin yeni kadrolarına atandıkları veya atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarının (Bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır.); yeni atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadrolara ait aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadro unvanlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, kendi istekleriyle başka kurumlara atananlara fark tazminatı ödenmesine son verilir.

(6) Bu Kanun Hükmünde Kararname ile kadroları kaldırılan ve (2) ve (3) sayılı listedeki kadrolara atanan personel dâhil, kadrolarının iptali sebebiyle yeni kadrolara atanacaklar, kadro standartları uygun hale getirilmek kaydıyla değişiklik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde müracaatta bulunmak kaydıyla, bir defaya mahsus olmak üzere, mevzuattaki atama ve nakillerle ilgili kısıtlamalara bağlı  olmaksızın istedikleri il ve ya ilçelerdeki birimlerin durumlarına uygun kadrolarına atama ve nakilleri gerçekleştirilir.

MADDE 2- 663 Sayılı kanun hükmünde kararnamenin Geçici 5 inci maddesinin (1) inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (2) nci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

GEÇİCİ MADDE 5- (1) Bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Bakanın onayıyla Kamu Hastane Birlikleri oluşturulur. Birlik teşkiline ilişkin onayın alındığı tarihte ilgili birlik kapsamındaki sağlık kurumlarında bulunan baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşire kadrolarında bulunanların bu görevleri sona erer. Görevleri sona eren personelden hastane müdür ve müdür yardımcıları ekli (3) sayılı liste ile ihdas edilen Araştırmacı kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleri,  aylık ve diğer mali hakları ile (fiilen çalışma karşılığı yapılan ödemeler hariç) Kurumun taşra teşkilatı kadrolarına hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bunlar durumlarına göre Bakanlıkta ve bağlı kuruluşlarında uygun görülen işlerde çalıştırılır. Bu şekilde atananların kadroları, herhangi bir sebeple boşaldığında hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Baştabip, baştabip yardımcısı ve başhemşire kadrolarında bulunanlar meslekleri ile ilgili hizmet sınıflarındaki durumlarına uygun kadrolara atanırlar. Bu Kanun Hükmünde Kararname uyarınca birlik kapsamına alınan sağlık kurumlarında baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşire görevlerini ikinci görev, vekâlet veya görevlendirme suretiyle yürüten personelin bu görevleri kendiliğinden sona erer.

MADDE 4- Bu kanun hükümleri 02.11.2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayını tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 5- Bu kanun Hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür


2 SAYILI LİSTE

KURUMU   : SAĞLIK BAKANLIĞI
TEŞKİLATI   : MERKEZ
İHDAS EDİLEN KADROLARIN
SINIFI
UNVANI
DERECESİ
SERBEST KADRO ADEDİ
TOPLAM
GİH
BAKANLIK MÜŞAVİRİ
1
190
190
GİH
ARAŞTIRMACI
1
200
200
GİH
ARAŞTIRMACI
2
6
6
GİH
ARAŞTIRMACI
3
15
15
TOPLAM
411
411













3 SAYILI LİSTE





KURUMU   : SAĞLIK BAKANLIĞI
TEŞKİLATI   : TAŞRA
İHDAS EDİLEN KADROLARIN
SINIFI
UNVANI
DERECESİ
SERBEST KADRO ADEDİ
TOPLAM
GİH
ARAŞTIRMACI
1
1390
1390
GİH
ARAŞTIRMACI
2
85
85
GİH
ARAŞTIRMACI
3
120
120
GİH
ARAŞTIRMACI
4
60
60
GİH
ARAŞTIRMACI
5
10
10
TOPLAM
1665
1665


TEKLİF TASLAĞI -2-

663 SAYILI SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE  DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ


MADDE 1 – 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 4 üncü maddesinin (1) ,(4) ve (6)  numaralı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu maddenin yayımı tarihinde görevde bulunan, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığının merkez, taşra ve döner sermaye kadrolarına atanmış olan ve kadroları iptal edilen personelden; Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Müstakil Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Başkan Yardımcısı, Döner Sermaye Merkez Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ile Müdür ve Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri, bu maddenin yayımı tarihinde sona erer. Bu fıkra uyarınca görevleri sona erenlerden Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Müstakil Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Başkan Yardımcısı ve İl Sağlık Müdürü kadrolarında bulunanlar ekli (2) sayılı liste ile ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına; diğerlerinden merkez teşkilatında bulunanlar ekli (2) sayılı liste ile  şahışlarına bağlı olarak ihdas edilen kadrolara, taşra teşkilatında bulunanlar ekli (3) sayılı liste ile  şahıslarına bağlı olarak ihdas edilen kadrolara halen bulundukları kadro dereceleriyle atanmış sayılır.  Bu madde uyarınca ihdas edilen Bakanlık Müşaviri ile şahsa bağlı kadroların  herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Bu fıkraya göre Bakanlık Müşaviri ve şahsa bağlı kadrolarına atanmış sayılanlar, Bakanın uygun göreceği merkez veya taşra teşkilatına ait birimlerde çalıştırılabilir.
(4) Birinci fıkra uyarınca  Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanmış  sayılan personelin yeni kadrolarına atandıkları veya atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarının (Bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır.); yeni atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadrolara ait aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadro unvanlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, kendi istekleriyle başka kurumlara atananlara fark tazminatı ödenmesine son verilir.
(6) Bu Kanun Hükmünde Kararname ile kadroları kaldırılan ve (2) ve (3) sayılı listedeki kadrolara atanan personel dâhil, kadrolarının iptali sebebiyle yeni kadrolara atanacaklar, kadro standartları uygun hale  getirilmek kaydıyla değişiklik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde müracaatta bulunmak kaydıyla, bir defaya mahsus olmak üzere, mevzuattaki atama ve nakillerle ilgili kısıtlamalara bağlı  olmaksızın istedikleri il ve ya ilçelerdeki birimlerin durumlarına uygun kadrolarına atama ve nakilleri gerçekleştirilir.

MADDE 2- 663 Sayılı kanun hükmünde kararnamenin Geçici 5 inci maddesinin (1) inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (2) nci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

GEÇİCİ MADDE 5- (1) Bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde Bakanın onayıyla Kamu Hastane Birlikleri oluşturulur. Birlik teşkiline ilişkin onayın alındığı tarihte ilgili birlik kapsamındaki sağlık kurumlarında bulunan baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşire kadrolarında bulunanların bu görevleri sona erer. Görevleri sona eren personelden hastane müdür ve müdür yardımcıları ekli (3) sayılı liste ile şahıslarına bağlı olarak ihdas edilen Kurumun taşra teşkilatı kadrolarına hâlen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bunlar durumlarına göre Bakanlıkta ve bağlı kuruluşlarında uygun görülen işlerde çalıştırılır. Bu şekilde atananların kadroları, herhangi bir sebeple boşaldığında hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Baştabip, baştabip yardımcısı ve başhemşire kadrolarında bulunanlar meslekleri ile ilgili hizmet sınıflarındaki durumlarına uygun kadrolara atanırlar. Bu Kanun Hükmünde Kararname uyarınca birlik kapsamına alınan sağlık kurumlarında baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşire görevlerini ikinci görev, vekâlet veya görevlendirme suretiyle yürüten personelin bu görevleri kendiliğinden sona erer.

MADDE 4- Bu kanun hükümleri 02.11.2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayını tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 5- Bu kanun Hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür


2 SAYILI LİSTE



KURUMU   : SAĞLIK BAKANLIĞI

TEŞKİLATI   : MERKEZ

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

SINIFI
UNVANI
SERBEST KADRO ADEDİ
TOPLAM

GİH
BAKANLIK MÜŞAVİRİ
190
190

GİH
DÖNER SERMAYE MERKEZ MÜDÜRÜ
1
1

GİH
ŞUBE MÜDÜRÜ
199
199

GİH
ŞUBE MÜDÜRÜ
6
6

GİH
ŞUBE MÜDÜRÜ
15
15

TOPLAM
411
411













3 SAYILI LİSTE






KURUMU   : SAĞLIK BAKANLIĞI

TEŞKİLATI   : TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

SINIFI
UNVANI
SERBEST KADRO ADEDİ
TOPLAM

GİH
İL SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISI
100
100

GİH
ŞUBE MÜDÜRÜ
165
165

GİH
HASTANE MÜDÜRÜ
200
200

GİH
HASTANE MÜDÜR YARDIMCISI
1200
1200











TEKLİF TASLAĞI -3- 

663 SAYILI SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE  DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ


MADDE 1 – 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 4 üncü maddesinin(4) fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir
(4) Birinci fıkra uyarınca atanan veya atanmış sayılan bakanlık müşavirlerinin yeni kadrolarına atandıkları veya atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarının (Bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır.); yeni atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadrolara ait aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir.Araştırmacı kadrolarına atanlar veya atanmış sayılanlar, atandıkları ya da atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerini (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç)  almaya devam ederler.Birinci fıkra uyarınca Atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadro unvanlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, kendi istekleriyle başka kurumlara atananlara fark tazminatı ödenmesine son verilir.


MADDE 2- 663 Sayılı kanun hükmünde kararnamenin Geçici 5 inci maddesinin (2) nci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

GEÇİCİ MADDE 5- 
(2)  Birinci fıkra uyarınca ekli (3) sayılı listede ihdas edilen kadrolara atananların bu kadrolara atandıkları veya atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerini (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) almaya devam ederler .

MADDE 4- Bu kanun hükümleri 02.11.2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayını tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 5- Bu kanun Hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür





3 comments

Adsız
21 Haziran 2012 09:34

Komisyon üyelerine email gönderelim ayrıca kendilerine ulaşmaya çalışalım.

@Adsız HİÇ KİMSE BAŞKASINDAN BEKLEMESİN HERKES SADECE TEK MAĞDUR KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNEREK ULAŞABİLDİĞİ YERE MAİL TELE BİR ŞEKİLDE ULAŞSIN. DEDİĞİMİZ GİBİ BU TRENİ KAÇIRMAYIN. EĞER BU BAŞARILABİLİRSE DİĞER BAKANLIKLARDAKİ ARAŞTIRMACILARINDA YOLU AÇILIR.TÜM BAKANLIKLARDAKİLERDE SANKİ KENDİLERİNE YAPILIYORMUŞ GİBİ TANIDIKLARINA ULAŞIRSA GENELİ KAPSAYACAK BİR DÜZENLEME KESİNLİKLE BAŞARILIR

Adsız
22 Haziran 2012 15:42

Malesef tren kaçtı.Hemen hemen bütün Komisyon üyesi Vekillerimize bilgi notu ulaşmasına ragmen Meclisten aldığımız bilgiye göre hiçbir vekil öneri sunmamış ve tasarı olduğu gibi genel kurula gönderilmiş.Genel kurulda zayıfta olsa değişme ihtimali olabilir.Tabi ki bu mağduriyeti sahiplenecek vekillerin sunacakları önergeler sayesinde.

Yorum Gönder