19 Haziran 2012 Salı

663 Sayılı KHK da beklenen değişiklik Mecliste

11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin bazı maddelerinin değiştirilmesi ile ilgili kanun tasarısı meclise sunuldu. Tasarı metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Araştırmacıları ilgilendiren değişiklik ise tasarının 7. maddesi ile geçici 4. maddenin dördüncü fıkrasına eklenen yeni bir cümleden ibaret kalmıştır.

Söz konusu değişiklik tasarısı şu şekildedir:
MADDE 7- 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 4 üncü maddesinin dördüncü fikrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Müdür ve Müdür Yardımcısı kadrolarında bulunmakta iken araştırmacı kadrosuna atanmış sayılanlardan geçici 1 inci madde uyarınca önceki görevlerini yapmaya devam edenlere, 2/11/2011 tarihinden itibaren altı ayı geçmemek üzere ve söz konusu görevleri yürüttükleri sürece 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme eski kadroları esas alınmak suretiyle aynı usûl ve esaslar çerçevesinde ödenmeye devam olunur."
Madde metninde anlaşılacağı üzere 2 kasım tarihinden itibaren araştırmacı olarak atanmalarına rağmen eski görevlerini 6 ay süre ile yapmaya devam edenlerin döner sermaye ek ödemesini eski kadro ünvan katsayısı ve tavan ek ödeme tutarından almaya devam etmelerini öngörmektedir. 


Kanun yürürlüğe girerse 2 Kasım - 2 Mayıs tarihleri için söz konusu görevleri yapmaya devam edenler geçmişe yönelik ek ödeme farkı alabilecektir.

Safiyane, halisane duygularla, yapılan zulümden Bakan Beyin rahatsız olduğu Araştırmacı Olarak Atanların durumlarının şahsa bağlı kadro şeklinde çözümleneceğine inanlar, umarız ki bu değişiklik taslağından sonra üzerlerinin çizilmiş olduğunu ve geri dönüş olmadığı gerçeğini kabullenirler.

8 comments

Adsız
19 Haziran 2012 13:48

dag fare dogurdu
sayın vekiller ve yetkililer araştırmacıların döner sermaye çarpanlarını yükseltin bari bir iyiliğiniz olsun

Adsız
19 Haziran 2012 14:49

Araştırmacı arkadaşlar,Bakanlı Hukuk Müşavirliği mahkemelere gönderdiği savunmada hak kaybının sözkonusu olmadığını,fark tazminatı olarak ödemelerin yapıldığını söylemiş,sözkonusu taslakta 6 ayla sınırlı diyor,anlayacağımız bunu hazırlayanlar Bakan beye ve sendiklara yalan söylüyor,maaşlar sabitlendiği için gelecek zamlardan faydalanmayacağımız için kayıplar dahada artacak.Sebep olanları Allah bildiği gibi yapsın

Adsız
19 Haziran 2012 14:58

Bu nasıl bir adalettir.Zaten işin en ilginç yönüde maaşlardaki kayıplar.Aynı kurumdaki şefine, memuruna, odacısına hak kaybı yokken idarecilerin maaşları donduruluyor. Arkadaşlar şu anda 2.derece araştırmacı maaşı 15/06/2012 itibari ile 1950 TL'dir. Şef 2300 TL,1.Derece memur 2100 TL.(666 KHK İle)

Adsız
19 Haziran 2012 15:24

Ne ekerseniz onu biçersiniz almayın mazlumun ahını derler.

Adsız
19 Haziran 2012 15:25

Arkadaşlar,derdimizi mektupla heryere, siyasilere,ulusal basına,bazı köşe yazarlarına yazalım bunlar email olmuyor söz uçar yazı kalır.

Adsız
20 Haziran 2012 00:35

Araştırmacılarla ilgili SB birşey yapmayacaktır.Sağık Müdürlüklerinde çalışacak Araştırmacılar için katsayı GİH den değil aşağıdakinden yapılmalı, orada ve benzeri derken Araştırmacı da girer diye düşünmek gerekmekte (vhki, memur ile eş tutulmaktansa(saçmalık), görevde yükselme yön. de geçen Araştırma Planlama grubunda yer alan araştırmacı aynı zamanda aşağıda geçen sivil savunma uzmanı ile eştir). En azından katsayısı 0,75 olur. bunu bari yaptırmak gerekir.

Avukatlar, sivil savunma uzmanı, diyetisyen, çocuk gelişimcisi psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, kimyager, sosyolog ve benzeri 0,75

Adsız
20 Haziran 2012 08:21

Araştırmacıların işi Anayasa mahkemesine oda olmazsa,öbür dünya'ya mahkeyi kübraya kalacak işte o zaman en büyük hesap günü.

yılmaz
20 Haziran 2012 22:02

Selam,bir yıldır araştırmacı yapılan dörtbinin üzerinde müdür bu hükümete oy vermiş insanlardır,veya en az yüzde 90 nı oy vermiştir.bu kadar zulümden sonra yarın anayasa mahkemesine CHP nin yapmış olduğu iptal davasından sonra tekrar eski haklarını alırlar.(inşallah alırlar,çünkü bende aynı durumdayım.) göreve döndüklerinde yinede bu hükümete oy verirlermi merak ediyorum.şayet oy verirlerse oy verenlere müstehak olmuş derim,böyle düşünüyorlarsa görevlerine hiç dönmesinler daha iyi.aramızdan birkaç yalaka eksik olmuş olur.

Yorum Gönder