29 Mart 2012 Perşembe

Sendikaların toplu sözleşme taleplerinde Araştırmacının adı yok

13 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Personel sağlık net sitesinde yayınlanan bir haberde en büyük iki memur sendikasının toplu sözleşme masasındaki talepleri sendika yöneticilerinin beyanlarında görüşülecek konulara değinilmiş


Memur sen: 


-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması,


-Vergi matrahının yükseltilmesi,

-Emeklilerin de aile ve çocuk yardımından yararlanması,

-Üniversitede okuyan çocukları için kamu görevlilerine yardım yapılması,

-Giyim ve yiyecek yardımlarından 4/C'liler dahil tüm kamu çalışanlarının yararlanması,

-İşçi ile çalışılan yerlerde aynı servisten kamu görevlilerinin de yararlanması,

-4/C'lilerin çalışma sürelerinin iyileştirilmesi, ücretlerinin insan onuruna yakışır düzeye çıkarılması ve eş, çocuk, giyecek, yiyecek yardımından faydalandırılmaları daha sonra da kadroya alınmaları,

-Toplu sözleşme hükümlerinin emeklilerin maaşlarına yansıtılması, ek gösterge rakamlarının düzenlenmesi, yüzdelik zam talebi,

-Taban aylığının artırılması, giyecek ve yiyecek yardımının günün şartlarına uygun olarak herkese verilmesi,

-Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, özel hizmet tazminatlarının kurumlar arasında eşitlenmesi,

-666 sayılı KHK'dan başta öğretmen, öğretim elemanları, din görevlileriyle hekim dışı sağlık personeli olmak üzere mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi, bayramlarda ve hafta sonlarında çalışan kamu görevlilerine mesai ödenmesi.''

Belediyeler, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindekiler başta olmak üzere kadroya alınmayan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda önemli ölçüde yol katedildiğini dile getiren Gündoğdu, ''Toplu sözleşmeye kadar bu sorun çözülmezse sözleşmelerin kadroya geçirilmesi talebini toplu sözleşme masasına götüreceğiz''
Derken,
Kamu sen ise :  
-Ek ödemelerin, emekli aylıkları hesaplanırken dikkate alınmasını istiyoruz.

-Büyüme oranlarının kamu çalışanlarının maaşlarına yansıtılmasını ve 2002'de kaldırılan refah payı uygulamasının tekrar hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

-Daha önce alınan 7 Uzlaştırma Kurulu kararının uygulanması, 4/C'liler ile sözleşmeli memurların kadroya alınması talebimizi masaya getireceğiz.
Beyanında bulunmuş.

Ben Araştırmacılarla ilgili bir talep göremedim.

Peki ya siz?

28 Mart 2012 Çarşamba

Sessiz Çığlık

4 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız






Sessizliğin şarkısını dinlediniz mi hiç?



Sessizliğin Şarkısı
Ne güzeldir sessizliğin şarkısı
Yanında bir şişe karanlık
Bir dilim özlem
Ve de bir parça aşk oldu mu
Dostların en güzeli sessizlik 
Ne güzeldir sessizliğin şarkısı
Gökte yıldız, yerde yakamoz
Elimde resmin yüreğimde ismin
Kulaklarımda o güzel sesin
Dostum sensin sessizlik 
Ne güzeldir sessizliğin şarkısı
Elimde bir kalem bir parça kağıt
Mısralarıma dökülen yalnızlık
Şiirimin dili sensizlik
Yegane dost sessizlik 
Demiş mısralarında şair.

Ya Araştırmacıların sessizliği?


Ya da Araştırmacıların sesine ses vermesi gerekenlerin sessizliği?


Yüce bir meclisimiz var ve değerli üyeleri. Ama konu araştırmacılar olunca ses yok.


Bakanlar Kurulumuz ben yaptım oldu diyor. Ama buna karşılık  çalışanların hakkını savunacak sendikalarımız sessiz.


Ve 
En Acısı
Mağdurlar mağduriyetlerini anlatma da sessiz.


Herkesin üzerinde bir ölü toprağı.


Birlikte dinliyoruz sessizliğin şarkısını...

26 Mart 2012 Pazartesi

YASALAR-ARAŞTIRMACILAR

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Telekomcular Derneği sayfasında  30 Haziran 2011 tarihinde yayınlanmış araştırmacılar ile ilgili bir yazı.

Henüz KHK Araştırmacıları ortaya çıkmadan kamuda araştırmacı olmanın tarihçesi çeşitleri ve maaşlarda yaşanan farklılıkları ortaya koyan güzel bir çalışma..

Aşağıda kısa bir bölümünü alıntıladığımız bu yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Özelleştirmelerle birlikte personel rejimimize yeni bir unvan girdi: ARAŞTIRMACI. Bu unvan özelleştirilen kurumlardaki Müdür Yardımcısı ve daha üst unvanlı personeli kamu kurumlarına aktarmak için bulunan bir formüldü. Araştırmacılarla ilgili düzenlemeler içeren 4046 sayılı yasayı, Türk Telekom’un özelleştirilmesi sırasında 406 Sayılı Yasanın Ek Geçici 29. Maddesinde 3/7/2005 tarih 5398 sayılı Yasayla yapılan değişiklik takip etti .
Değişiklikler bununla sınırlı kalmadı, 11/6/2008    tarih ve 5767 sayılı kanunla 2954 sayılı TRT Kuruluş Kanuna eklenen geçici 11. madde ile TRT’de kadroları iptal edilen Uzman ve üstü kadrolarda görev yapanların Araştırmacı yapılmasının yasal zemini oluşturuldu. TRT’de görev yapan yaklaşık 250 kişi Araştırmacı olarak atandı. Bunlardan bir kısmı (yaklaşık 100 kişi) daha sonra Strateji Uzmanı kadrolarına aktarıldı.
TRT Kuruluş Kanunda yapılan bu değişikliğin iptali için Ana Muhalefet Partisi Anayasa Mahkemesine başvurdu. Anayasa Mahkemesi yasa değişikliğini Anayasaya uygun bulunca, 13/02/2011-6111 Sayılı Kanunla 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 91. Maddesinde değişiklik yapıldı. Kadrosu Kaldırılan Memurların Devlet Personel Başkanlığınca Başka Kurumlara atanma şartları düzenlendi. Kadrosu kaldırılan Müdür ve daha üst unvanlı personelin de Araştırmacı kadrolarına atanması hükme bağlandı.
Araştırmacı kadrosu, personel rejiminin her sıkıştığı konuda can simidi olarak görülmeye başlandı. Son olarak, 10.03.2011 tarih ve 6191 sayılı Kanunla  926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Kanununa Ek Geçici 32. Madde eklenerek, Askeri Şura Kararı gereği Türk Silahlı Kuvvetlerinden atılan personelin Kamu Kuruluşlarında istihdamının esasları ve bu konuda Devlet Personel Başkanlığının yapacağı işlemler düzenlendi. TSK’dan ilişkisi kesilen personelin de kamu kurumlarına ARAŞTIRMACI olarak atanmasının önü açıldı. 

22 Mart 2012 Perşembe

Prof.Dr. Cevdet Erdöl'ü makamında ziyaret

3 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
663 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile Araştırmacı olarak atanan Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatından bir grup, Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Sayın Senol Şahin İle Birlikte TBMM Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Cevdet Erdöl'ü makamında ziyaret etti.


Kararname ile mağdur olan araştırmacıların durumunun görüşüldüğü ziyarette, Sayın Erdöl'e genelde kamudaki özelde ise Sağlık Bakanlığı Araştırmacıların mağduriyetleri, KHK'ler ile araştırmacı yapılanların sayıları, Maddi kayıpları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya takdim edildi.


Sayın Erdöl ise konunun takipçisi olacağını ve konu ile ilgili dosyayı Sağlık Bakanlığı yetkililerine ileteceğini bildirdi.


Araştırmacılar olarak Sorunları dinleyen Sayın Erdöl' e ve Mağdur Araştırmacıları Yalnız Bırakmayan Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Sayın Senol Şahin'e teşekkür ederiz.

19 Mart 2012 Pazartesi

Araştırmacı olmak.

4 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

Araştırmacı olmak.
Geçtiğimiz yıllarda özellikle özelleştirme neticesinde müdür ya da müdür yardımcısı kadrosunda olan memur oldukları için özelleştirilen kurumda bırakılamayan personel, kamu kurumlarına dağıtılıyor,  araştırmacı yapılıyordu. Bildiği iş ile gittiği yerde yaptığı işin alakasızlığından, kendi kadrosuna ataması yapılmayan kişiler için ihdas edilen araştırmacı kadrosu hem çalışana hem de çalıştırana zul olmuştu. Bir kurumda müdür iken geldiği kurumda neyi araştıracağını, kendisinin de kendisini idare eden idarecilerinde bilmediği, ne iş yapacağı tam olarak tanımlanmamış araştırmacı kadrosuna atanan personeller vardı.

O zaman muamma olan araştırmacı kadrosu Sağlık Bakanlığı Teşkilatını yeniden düzenleyen 663 sayılı KHK ile ne kadar boşa çıkartılacak kadro varsa hepsini içine alan bir çuval kadro oldu. Araştırmacı kadrosuna geçirilen personel haklı olarak istiyor ki kadrosu yerinde dursun, özlük hakları yerinde dursun.Ancak ne mümkün.

Biliyorum ki, hiçbirinin maksadı sistemi kilitlemek değişime direnç göstermek değil. Maslow’ un ihtiyaçlar hiyerarşisini okumuş olduğunu düşündüğüm KHK’ nin oluşumunda emeği geçenlerin olduğunu tahmin ediyorum.

Araştırmacı kadrosuna atanan personellerin sosyal statülerinin, iş güvenliklerinin dikkate alınmaması ben yaptım oldu bile demekten öte bir anlam ifade etmese gerek. Yasal açıdan da müktesep hakların ihlali olduğunu gösteren durumun Anayasa Mahkemesince düzeltileceğini tahmin etmekteyim. Bu KHK metninin hazırlayanların bu konuyu dikkate alıp almadıklarını da doğrusu merak etmekteyim.

Nihayetinde, Devlet babadır, büyük olandır. Memuruna büyüklük edip, sözleşmede öncelik vermesi bile sorunun çözümüne iyi niyetli yaklaşım olacaktır. Bundan sonrası için bekleyelim, göreceğiz herkes kendisine yakışanı yapacaktır. İçimden bir ses ‘Devlet Baba da babalığını yapacaktır’ diyor. İnşallah yanılmam.
                                                                                      Araştırı(yorum).

16 Mart 2012 Cuma

Araştırmacıların suçu ne ki dönemesinler diye her türlü yola başvuruluyor?

0 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Bakanlık bürokratları ile il yetkilileri yeni yapı hakkında görüşüp bilgi alışverişi yapmaktadır.

Türkiye geneli 81 Halk Sağlığı İl Müdürü belli oldu. Birkaç gün içinde isimleri açıklanacak. Bakanlıkta yapılan toplantılarda da ağırlıkla Halk Sağlığı Müdürlerine yeni yapı anlatıldı.

Yeni yapıda hem il sağlık müdürlüğünde hemde halk sağlığı müdürlüğünde ŞUBE MÜDÜRÜ kadrosu olmayacak. Bunun yerine Birim Müdürü- Birim Sorumlusu ataması yapılacak. Bu kadrolar şube müdürüne denk gelecek şekilde görevlendirilecek. Örneğin: Şuan ki personel şube müdürü yeni yapıda Yönetim Birimi Sorumlusu olacak. Bu kişilerin yetki, maaş, özlük vb hakları şube müdürüne denk olacak. 



Bu şekilde değişiklik yapılmasının çeşitli sebepleri olduğu bilgisini aldık. Araştırmacı kadrosuna atanan eski müdürlerin mahkeme ile geri dönme olasılıkları, yönetici kadrosu için görevde yükselme sınavı yapmama.

Konuyla ilgili ayrıntılar ilerleyen günlerde netleşecek


Devamını Oku: http://www.personelsaglik.com.tr/ozel/tasra-teskilati-sekillenmek-uzere-h9498.html#ixzz1pHSDw4l9

Bir dava daha

0 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Hükümetin yayınladığı 665 sayılı kararname kapsamında görevinden alınarak Araştırmacı olarak görevlendirilen İş Kur eski Batman İl Müdürü Ali Yıldız, Batman İdare Mahkemesinde dava açtı.

Asaleten İl Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada, Kurum bünyesinde başka bir unvanla görevlendirilen yıldız, dün Batman İdare Mahkemesine giderek dava açtı.


15 Mart 2012 Perşembe

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nurettin Akman: Yaşanan mağduriyetler giderilecek!

5 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’ı ziyaret etti. Genel Başkan Yusuf Yazgan ziyarette Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının sorunlarını Bakan Yardımcısına iletti. 


Büro Bankacılık Hizmet Kolunda 40’dan fazla kurumun yer aldığını aktaran Yazgan, bu kurumlardan birinin de Orman ve su İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün olduğunu belirtti. Meteoroloji çalışanlarının sorunlarına değinen Yazgan, meteoroloji bölge ve istasyon müdürlüklerinin kapatılmasıyla buralarda çalışan personelin mağdur olduğunu kaydetti.  Kapatılmalarda personelin durumunun düşünülmediğini ileri süren Yazgan,  personelin istekleri dışındaki başka yerlere atamasının yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Yusuf Yazgan, “Bölge ve istasyon müdürlükleri personelin durumu düşünülmeden Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. Yaşanan kapanmalarla personel mağdur olurken birde 657 sayılı kararname ile kurum içi ve dışı naklen atamaların önü açıldı. Çalışma barışının bozulmaması için personelin istekleri dışındaki yerlere atanmamasını istiyoruz. Ayrıca kapatılmalarla istasyon müdürleri araştırmacı kadrosuna atanarak maaşlarında 600 TL civarında bir kayıp oluştu. Bu kayıp yapılacak düzenlemelerle biran önce telafi edilmelidir” dedi.

MAĞDURİYETLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAKOrman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akman ise, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Personelin sorunlarının çözümünde sendikaların önemli rol üstlendiğini belirten Bakan Yardımcısı Akman, sorunların çözümünde sendikaların görüşlerini dikkate alacaklarını kaydetti. Meteoroloji çalışanlarının en iyi şartlarda çalışması için elinden geleni yapacağını aktaran Nurettin Akman, kapatılan meteoroloji bölge ve istasyon müdürlüklerindeki personele istedikleri yerde çalışması için tercih hakkı verildiğini kaydetti. Yapılan bu işlemle mağduriyetin bir nebze giderildiğini açıklayan Akman, çalışanların sorunlarıyla ilgili en kısa zamanda detaylı bir çalışma yapılacağını yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini vurguladı
Kaynak: Büromemursen

12 Mart 2012 Pazartesi

Müşavir ile araştırmacı arasında uçurum oluştu

8 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

Hükümetin geçen yıl çıkardığı kanun hükmünde kararnameler (KHK) kamudaki “maaş dengesini” bozdu


Hükümetin geçen yıl çıkardığı kanun hükmünde kararnameler (KHK) kamudaki “maaş dengesini” bozdu. Görevlerinden alınarak “müşavir” kadrosuna atanan il müdürlerinin maaşı artarken, “araştırmacı” kadrosuna atanan il müdürlerinin maaşı ise düşük kaldı. Yeniden il müdürlüğüne atanmak istenen müşavirlerin, maaşlarında 700-800 liralık düşme nedeniyle eski görevlerini kabul etmek istemedikleri öğrenildi.

Hükümet geçen yıl yeni bakanlıklar oluştururken çeşitli seviyelerdeki çok sayıda üst düzey yöneticiyi görevden alarak ya müşavir ya da araştırmacı kadrosuna atadı. Bu durumdaki personelin sayısı binlerle ifade edilirken görevden alınanlar içerisinde çok sayıda il müdürü de vardı. Personel kızağa çekilirken daha sonra “sürpriz” bir gelişme oldu. Hükümetin “eşit işe eşit ücret” olarak nitelendirilen 666 sayılı KHK ile müşavir kadrolarına atanan personelin maaşları yükseltildi.

 Buna karşın araştırmacı kadrolarına alınan personelin maaşı ise düşük kaldı. Bu arada müşavir kadrolarındaki personelin maaşı, eski görevleri olan il müdürlüğü maaşının da üzerine çıktı. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, genel müdür, genel müdür yardımcıları, müsteşar, müsteşar yardımcılarının görevden alındıkları zaman müşavir yapıldıklarına dikkat çekti.

Sağlıklı Haber sitesi de araştırmacıların yanında...

1 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
http://www.sagliklihaber.net sitesinde "Araştırmacı Vekiline Müracaat ediyor" başlığı ile bir haber yayınlanmıştır.

"Sağlık Bakanlığında görev yapan bir çok idari personel, 663 sayılı KHK ile araştırmacı yapılmaları sonucu mağduriyetlerini tüm platformlarda dile getiriyor." Giriş spotunun kullanıldığı haberi okumak için tıklayınız.

Sağlıkçılar net sitesinde Sağlık Bakanlığı araştırmacılarının haberi yayınlandı

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
"Sağlık Bakanlığı Teşkilat Kanununda yaptığı değişiklik ile 1886 İl Müdür Yrd. Şube Müdürü Hastane Müdür ve Müdür Yardımcısı Araştırmacı olarak atadı. Araştırmacı kadrolarına atananlar ciddi hak kayıplarına uğradı. Torba kanuna eklenecek taslak metin de sorunu çözmeyecek Durumda. Saglikcilar.net editörlerinin konu ile ilgili dosyasını sunuyoruz." Spotu ile ilgili yayınlanan haberi okumak için tıklayınız

Saglikcilar.net Sitesine  gösterdiği ilgi için teşekkür ediyoruz.

9 Mart 2012 Cuma

Yine Aynı Bahane!

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Maliye Bakanlığı Araştırmacıların durumunun düzeltimesine karşı çıkıyormuş!

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı, Genel Merkez yöneticileri ve Bakanlık Şube Başkanı Gülnur Kaptanoğlu Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Güven Bektemuru ziyaret etti. 

Yapılan ziyarette Araştırmacıların durumunun da ele alındığını sendikanın sayfasında yayınlanan haberden öğreniyoruz.

Şu ana kadar, daha önceki yıllarda mağdur edilenlerin yanında olarak, onların durumunu düzeltmeye çalışan İktidarın (örn. Yaşzedeler ve SSK Bağ-kur emeklileri için çıkarılan intibak yasası gibi),  Bilerek veya bilmeyerek mağdur ettiği araştırmacılar için Personelin bağlı olduğu Bakanlığın talebi varken, Maliye Bakanlığının, bu mağduriyetin düzeltici işleme yanaşmaması anlaşılır bir durum değil.

Konu ile ilgili olarak tüm Araştırmacılar Maliye Bakanlığı bürokratlarından bir açıklama bekliyor.

Konuyu Sürekli Gündemde tutan Sayın sendika yönetimine teşekkürü bir borç biliyoruz. Diğer Bakanlıklara bağlı hizmet kollarında faaliyet gösteren Sendikalardan da aynı duyarlılığı göstermelerini diliyoruz.

Araştırmacılar olarak, Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Sayın Kahveci ve Yönetiminden konuyu Maliye bakanlığı Üst yönetimine taşımasını talep ediyoruz.

Konu İle ilgili haberi okumak için tıklayınız

8 Mart 2012 Perşembe

Sizden gelenleri paylaşmaya devam ediyoruz

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
E posta olarak gelen bir başka metni de, bugün sizlerle paylaşıyoruz. Sakın Yine mi Sağlıkçılar? demeyin Çok dinamik bir grup ve çok kalabalıklar bu paylaşacağımız mail de onlardan birinden gelmiş. her satırının altına tüm araştırmacıların imzalarını atabilecekeleri bir feryattır bu. 


Buyurun okuyalım;


Ben arkadaşlarımızın Sağlıkta Dönüşüm Projesi süresince destek olduğuna ve bundan sonrada yapılacak her hayırlı gelişmeye destek olacağını düşünüyorum şüphesiz.Ancak Bakanlığımızın 8-9 yıldır yapmış olduğu personele dayalı düzenlemelerde mağdur olan farklı meslek grupları var ancak mağdur edilmeyen tek bir meslek grubu var.
Ayrıca yaptığımız görüşmelerde ben Doktor olmayan personel açısından bir dönüşüm sürecinin başladığını ve bu KHK ile yapılan mağduriyetlerden daha ağır sonuçları olabilecek çaşılmaların önümüzdeki zaman dilimlerinde yaşanabileceğini düşünmeye başladım.
Hangi hukukçuyla görüşsek KHK'nın çok problemli olduğunu dahası Bakanlık yetkilileride aynı ifadeyi kullanıyor Kasımdan bu yana düzeltmek için hiçbir çalışmanın yapılmadığıda aşikar ve bizim açımızdan endişe verici.Diğer yandan yapılan çalışmalar şudur; boşaltılan görevlere yeni atamalar yapmak ancak görevden alınanlardan değil çoğunluğu yeni yüzler malesef.
Yani taşrada bu belki mümkün olabilir, pek fazla ihtimal vermesem de.Siz taşrada Araştırmacı Ö'lerle çalıştınız mı bilmiyorum ama biz merkezde çalışıyoruz.Bu arkadaşlar verimsiz ama bu durumu onlara fazla göremiyoruz, neden? istek kalmamış ve kambur edilmişler.Bizde de bu kanun çıktığı günden bu yana işine doğru odaklanan maalesef kimse yok.Herkes kaygılı ve torpil peşinde.Büyük illerden birinin İl ve Hastanelerinde imza attırılacak yönetici bulunamıyor maalesef. Birileriyle görüşmeye gitmekten mesaiye zaman ayıramıyor bu insanlar.
Ancak sancılı bu süreçte kaybeden elbetteki herkes olacak, kazanan mevcut pozisyonunu koruyabilen ya da koruyamasada mücadele eden vicdanen kazanacaktır.Bizim arkadaşlarımızın çoğu iktadar partisine oy vermiştir en azından 2 kişiden 1 inin oy verdiğini düşünürsek.Yani mevcut yönetimle ideolojik olarak farklılığı olan insanlar değiller, yapılan değişikliklere muhalifde değiller ne var ki ortada mağduriyet ve buna karşılık duyarsızlık durumu var ve bu bizi kaygılandırıyor, üzüyor.Biz sendikalarla görüştük derdimizi gerçekten dertleneceklerine çok ihtimal vermiyoruz, neden ? bizde öyle bir izlenim bırakmadılar çünkü.


Evet yapılan görüşmeler,ifade edilen vaadler var ancak bir gelişme yok.Şube Müdürü, Müdür Yrd. arkadaşlar 6 aydır 450 tl ek ödeme alıyor, 666 KHK ya göre sabitleri düşük kalıyor. Yani giden çocuklarının rızkı arkadaşım. Biz okuduk didindik meslekte belli bir yol kat ettik, bunun karşılığında şef kadrosundaki arkadaşlarımızın statüsünde bile değiliz.Emeklilik hakedişlerimiz ayniyat saymanın altında kalacak malesef. Evet, yeni düzenlemede size ve bazı arkadaşlara görev verilebilir Hastane Müdürü olarak sözleşme yapabilirler ve 3 yıl sonra yeterli Ahmet Bey, Ayşe Hanım  sizinle bu kadar dediklerinde 3500 tl alıyorken (paranın zaman değerini de düşünün) 1700 TL ye nasıl razı olacaksınız,Hastane Müdürü statünüz varken nasıl araştırmacı gibi statüsü belli olmayan kadroya geçeceksiniz,manen düşündünüz mü?
Bakın adil olmayan bir  düzenleme bu Daire Başkanı Müşavir olmadan önce 2800-3000 civarında alıyorken şimdi müşavirlik kadrosunda 4700 tl felan alacak deniliyor.Mali denge için birilerine bindir birilerinden indir mi yapılmalı.Belki bu kadroları bazı arkadaşlarımız kolay almış olabilirler ve yeni dönemde aynı yöntemle yeni kadrolara atanabilirler.

Ama görevde yükselmeyle kadro sahibi olan arkadaşlarımızın bu mücadeleyi bırakmasının Allah cc katında vebali olacağına inanıyorum.Bu arkadaşlarımız 1 yıldır ailelerinden uzakta, aynı zamanda sınav sürecinde eğitimde yaşadıkları olumsuzluklar, sınav için ailelerini memleketlerine gönderenler oldu, sınavdan sonrada onları uzun bir süre yalnız bırakmak zorunda kaldılar yani ailelerinin hakları var onların üzerinde.Şef kadrosunun altında ve şeften daha aşağı bir ücret için mi verildi bu mücadele.


Bakın hepimiz öyle ya da böyle okuduk ben Doktora yapıyorum bir çok arkdaşaımız yükek lisans,Doktora mezunu felan.Bu ülkede bir şeyleri hak etmek için Tıp mı Hukuk mu okumak gerekiyor. Bu ülkenin hiç mi farklı ilgi alanlarına ilgi duyan insan gücüne ihtiyacı yok.Atalarımızın ifadesiyle yarım imam dinden yarım doktor candan eder.Kim ki sağlıkta dönüşüm projesi bir doktor başarı projesidir diyorsa yanılıyor ve yapılan düzenlemelerle varılan noktada budur anlaşılan.


O nedenle biz önce Allah'tan yardım diliyor bu iş,böyle kalsa bile ölene kadar vicdanen rahatsızlığını duyacağımızı ifade ediyoruz.Bu süreçte kimseyi hedefe koymuş değiliz biz sadece hakettiğimiz hakkın korunmasını istiyoruz.


7 Mart 2012 Çarşamba

663 Mağdurlarının dikkatine

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

Değerli arkadaşlar merakla beklenen torba yasanın içeriğini duymayan kalmadı. Ama bir de benden dinleyin,diyen bir sağlıkçı araştırmacı arkadaşın mailini sizlerle paylaşıyoruz.


Araştırmacı kadrosuna atananaların mağduriyetini kısmen gidereceği iddia edilen madde aynen şöyle " Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 4 üncü maddesinin dördüncü fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere şu cümle eklenmiştir. .“Ancak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Müdür ve Müdür Yardımcısı kadrolarında bulunmakta iken araştırmacı kadrosuna atanmış sayılanlardan geçici 1 inci madde uyarınca önceki görevlerini yapmaya devam edenlere, 2/11/2011 tarihinden itibaren 6 ayı geçmemek üzere ve söz konusu görevleri yürüttükleri sürece 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme eski kadroları esas alınmak suretiyle aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenmeye devam olunur.” daha bişey yok

Yani hiç bir mağduriyeti gidermiyor sadece 6 ay daha ek ödeme alıyor personel. Sonra kasım 2011 maaşına ve 450 tl ek ödemeye talim.Verilmiş sadakamız varmış ki Torba yasa çıkmadı !!!Şimdi arkadaşlar aksiyon zamanı. Yarın çok geç olabilir. 

6 Mart 2012 Salı

Kamu Habere teşekkürler

1 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
29 Şubat günü yayınlamış Olduğumuz Sağlık Araştırmacılarının sendika görüşmeleri haberimizi, Kamu Haber sitesi, "Sendika Başkanından Araştırmacılara: Taleplerinizi İletme Konusunda Bizi Sıkıştırın” başlığı ile haberleştirmiştir. Kamu haber sitesine göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ediyoruz.

Yayınlanan haberi okumak için Tıklayınız.

Müşavirler, neden il müdürü olmak istemiyor?

0 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Memurlar nette Müşavirler, neden il müdürü olmak istemiyor? Başlıklı bir haber yayınlandı.Adam neden olsun ki Müşavir olmuş Maaşı artmış. 

Şube müdürlerini de araştırmacı yaptılar küstürdüler. 

Bu durumda ne oldu?

Ustalık Kabinesi Acemilerle çalışmak zorunda kalıyor.

Devlet-i Aliyye'ye reva mıdır?

Detayları Okumak için Tıklayınız

Hamiş: Sahi Memurlar Net neden Araştırmacıların durumunu hiç haber yapmıyor  acaba?

3 Mart 2012 Cumartesi

Dernek Kuruluş Çalışmaları

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
 Son Yayınlanan KHK ile Araştırmacı ünvanı ile atananların yaşadıkları mağduriyetleri anlatmalarında bireysel faaliyetlerin  yetersiz kaldığı hepimizce malumdur.

 Bu nedenle Mağdur arkadaşların bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında olmasının zorunlu olduğu görülmektedir.

"Sesimizi duyurmak için bir dernek kurulsa üye olur musunuz?" anketimize katılanların ezici bir çoğunluğu evet cevabı verdiği de görülmektedir.

Merkezi Ankara olacak ve diğer bölgelerde de şubeli olarak hizmet vermesi planlanan bir derneğin tüzük çalışmaları bir grup araştırmacı arkadaşımız tarafından yürütülmektedir.

Tüm KHK mağduru araştırmacıları bir çatı altında toplayarak çözüm yolları konusunda ortak hareket edebilmek amacıyla kurucular kurulunda tüm bakanlıklardan üyesinin olması hedeflenmektedir.

Dernek Kurucuları arasında yer almak isteyen Araştırmacı arkadaşların  06.03.2012 gününe kadar  kısa öz geçmiş bilgilerini ve irtibat bilgilerini arastirmacioldum@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Kurucular kurulu dışında il temsilciliği görevlerini yada il şube yönetimlerinde yer almak isteyenlerde aynı tarihe kadar bilgilerini iletebilirler.







1 Mart 2012 Perşembe

TÜRK BÜRO SEN BAKANLIKLARA ARAŞTIRMACILARDAN BOŞALAN KADROLARI SORDU

0 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
 Türk Büro Sen Web sayfasında Araştırmacı kadrolarına atanan personelden boşalan kadroların durumu ile ilgili olarak hizmet kolundaki iki bakanlığa (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı) bilgi edinme kanunu çerçevesinde başvurduğunu açıkladı.


Haber detayları için tıklayınız

CHP Milletvekili M. Ali Ediboğlu Soru önergesi verdi

6 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız


CHP Milletvekili M. Ali Ediboğlu, TBMM Başkanlığına bir önerge vererek Bakanlar kurulunca bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarının teşkilat yapıları ve personel kadrolarını düzenleyen son kanun hükmünde kararnamelerle, genel olarak daire başkanı ve üzeri kadroların bakan müşaviri olarak atanırken, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında çalışan yöneticilerin ise araştırmacı kadrolarına atandığını hatırlattı.



Milletvekili M. Ali Ediboğlu önergesinde bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:
“1.Anılan KHK'ler ile Bakanlıklarda yukarıda belirtilen görevlerde çalışırlarken “Araştırmacı” kadrolarına atanan kaç kişi bulunmaktadır?

2. Bakanlıkların merkez teşkilatlarındaki kadrolarda çalışırlarken Bakan Müşaviri kadrolarına atananlar ile mevcut kadroları üzerlerinde bırakılarak veya kadroları şahsa bağlı kadrolara çevirilerek hak kaybına uğratılmayan çalışanların sayıları ne kadardır?

3.Anılan KHK'ler ile Bazı Bakanlıklarda görev yapan bazı idarecilerin özlük hakları korunurken bazı idarecilerin Araştırmacı kadrolarına atanarak özlük haklarında hak kaybına yol açıldığı iddiaları doğru mudur?

4.Doğru ise böyle bir ayrımcılığın yapılmasının sebebi nedir?

5.Anılan KHK ile Araştırmacı kadrolarına atanan personelin ücretlerinin dondurulmasının gerekçeleri nelerdir?

6.Bu uygulama ile Araştırmacı kadrolarına atananların özlük haklarında ne gibi kayıpları olmuştur? Belirli bir süre hiçbir maaş artışından yararlanamayacak olan bu durumdaki personelin cezalandırılması doğru mudur?

7. Söz konusu Bakanlıkların yeniden yapılandırılması sırasında Maliye Bakanlığının görüşü alınmış mıdır? Alındıysa bu konuda Maliye Bakanlığı görüşü nasıl verilmiştir?

8.Anılan değişiklikle mağdur edildikleri iddia edilen personelin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Bakanlar Kurulunca yürütülen bir çalışma var mıdır?

9.Varsa çalışma ne aşamadadır? Yoksa bu konuda yeni bir düzenleme yapılması sağlanabilir mi?”