1 Mart 2012 Perşembe

CHP Milletvekili M. Ali Ediboğlu Soru önergesi verdi



CHP Milletvekili M. Ali Ediboğlu, TBMM Başkanlığına bir önerge vererek Bakanlar kurulunca bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarının teşkilat yapıları ve personel kadrolarını düzenleyen son kanun hükmünde kararnamelerle, genel olarak daire başkanı ve üzeri kadroların bakan müşaviri olarak atanırken, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında çalışan yöneticilerin ise araştırmacı kadrolarına atandığını hatırlattı.



Milletvekili M. Ali Ediboğlu önergesinde bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:
“1.Anılan KHK'ler ile Bakanlıklarda yukarıda belirtilen görevlerde çalışırlarken “Araştırmacı” kadrolarına atanan kaç kişi bulunmaktadır?

2. Bakanlıkların merkez teşkilatlarındaki kadrolarda çalışırlarken Bakan Müşaviri kadrolarına atananlar ile mevcut kadroları üzerlerinde bırakılarak veya kadroları şahsa bağlı kadrolara çevirilerek hak kaybına uğratılmayan çalışanların sayıları ne kadardır?

3.Anılan KHK'ler ile Bazı Bakanlıklarda görev yapan bazı idarecilerin özlük hakları korunurken bazı idarecilerin Araştırmacı kadrolarına atanarak özlük haklarında hak kaybına yol açıldığı iddiaları doğru mudur?

4.Doğru ise böyle bir ayrımcılığın yapılmasının sebebi nedir?

5.Anılan KHK ile Araştırmacı kadrolarına atanan personelin ücretlerinin dondurulmasının gerekçeleri nelerdir?

6.Bu uygulama ile Araştırmacı kadrolarına atananların özlük haklarında ne gibi kayıpları olmuştur? Belirli bir süre hiçbir maaş artışından yararlanamayacak olan bu durumdaki personelin cezalandırılması doğru mudur?

7. Söz konusu Bakanlıkların yeniden yapılandırılması sırasında Maliye Bakanlığının görüşü alınmış mıdır? Alındıysa bu konuda Maliye Bakanlığı görüşü nasıl verilmiştir?

8.Anılan değişiklikle mağdur edildikleri iddia edilen personelin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Bakanlar Kurulunca yürütülen bir çalışma var mıdır?

9.Varsa çalışma ne aşamadadır? Yoksa bu konuda yeni bir düzenleme yapılması sağlanabilir mi?”

6 comments

mazlum
1 Mart 2012 09:43

Önergeyi veren milletvekiline teşekkür ediyorum.sıkıntılarımızı paylaştıkları için.Çevre Ve Şehirlik Çalışanları adına Selamlar

Adsız
1 Mart 2012 11:57

Öncelikle sayın vekile teşekkür ederim.
Ben KHK ile en mağdur edilen grup olan araştırmacıyım.
Kim bu KHK leri yazıyor...hangi memur ...hangi kurum...?

kaptain
1 Mart 2012 15:44

sayın vekile teşekkür ederiz.
Araştırmacıların konusuna herhangi bir bakanlığa atfetmeden genel değindiği ve nokta atışı ile en keskin soruları sordu diye..

Adsız
21 Mart 2012 11:05

Öncelikle Sayın Vekile teşekürlerimi sunarım KHK ile mağdur edilen Araştırmacıların günahı neydi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Adsız
15 Mayıs 2012 11:47

araştırma kadrolarına bakıldığında, asıl araştırmacılar dışında açılan araştırmacı kadrolar, memuriyette kadrosu özelleştirlenler için, kadrosu kapananlar için yapılmış düzenlemeler olduğu ortaya çıkmaktadır. 6191 araştırmacıları için ise kadro kapanma durumu yoktur. haksız olarak ve yargı yolu kapalı olarak ihraç edilenlere kanunlar çerçevesinde eski hakları verilmiştir. bu kişilerin bu kadrolardan ayrıldıklarında kadrolarıda kapanacaktır. değerlendirmeler konum ve şartlara göre yapıldığında daha gerçekçi görülecektir.

Adsız
24 Haziran 2012 22:11

Sayın Vekile bende teşekkür ediyorum,bir hak ihlalinı meclis gündemine getirdiği için.Verdiği soru önergesinin takipçisi olmasını ve bu hak ihlalinin sona erdirmesini sağlamısını bekliyorum.

Yorum Gönder