8 Mart 2012 Perşembe

Sizden gelenleri paylaşmaya devam ediyoruz

E posta olarak gelen bir başka metni de, bugün sizlerle paylaşıyoruz. Sakın Yine mi Sağlıkçılar? demeyin Çok dinamik bir grup ve çok kalabalıklar bu paylaşacağımız mail de onlardan birinden gelmiş. her satırının altına tüm araştırmacıların imzalarını atabilecekeleri bir feryattır bu. 


Buyurun okuyalım;


Ben arkadaşlarımızın Sağlıkta Dönüşüm Projesi süresince destek olduğuna ve bundan sonrada yapılacak her hayırlı gelişmeye destek olacağını düşünüyorum şüphesiz.Ancak Bakanlığımızın 8-9 yıldır yapmış olduğu personele dayalı düzenlemelerde mağdur olan farklı meslek grupları var ancak mağdur edilmeyen tek bir meslek grubu var.
Ayrıca yaptığımız görüşmelerde ben Doktor olmayan personel açısından bir dönüşüm sürecinin başladığını ve bu KHK ile yapılan mağduriyetlerden daha ağır sonuçları olabilecek çaşılmaların önümüzdeki zaman dilimlerinde yaşanabileceğini düşünmeye başladım.
Hangi hukukçuyla görüşsek KHK'nın çok problemli olduğunu dahası Bakanlık yetkilileride aynı ifadeyi kullanıyor Kasımdan bu yana düzeltmek için hiçbir çalışmanın yapılmadığıda aşikar ve bizim açımızdan endişe verici.Diğer yandan yapılan çalışmalar şudur; boşaltılan görevlere yeni atamalar yapmak ancak görevden alınanlardan değil çoğunluğu yeni yüzler malesef.
Yani taşrada bu belki mümkün olabilir, pek fazla ihtimal vermesem de.Siz taşrada Araştırmacı Ö'lerle çalıştınız mı bilmiyorum ama biz merkezde çalışıyoruz.Bu arkadaşlar verimsiz ama bu durumu onlara fazla göremiyoruz, neden? istek kalmamış ve kambur edilmişler.Bizde de bu kanun çıktığı günden bu yana işine doğru odaklanan maalesef kimse yok.Herkes kaygılı ve torpil peşinde.Büyük illerden birinin İl ve Hastanelerinde imza attırılacak yönetici bulunamıyor maalesef. Birileriyle görüşmeye gitmekten mesaiye zaman ayıramıyor bu insanlar.
Ancak sancılı bu süreçte kaybeden elbetteki herkes olacak, kazanan mevcut pozisyonunu koruyabilen ya da koruyamasada mücadele eden vicdanen kazanacaktır.Bizim arkadaşlarımızın çoğu iktadar partisine oy vermiştir en azından 2 kişiden 1 inin oy verdiğini düşünürsek.Yani mevcut yönetimle ideolojik olarak farklılığı olan insanlar değiller, yapılan değişikliklere muhalifde değiller ne var ki ortada mağduriyet ve buna karşılık duyarsızlık durumu var ve bu bizi kaygılandırıyor, üzüyor.Biz sendikalarla görüştük derdimizi gerçekten dertleneceklerine çok ihtimal vermiyoruz, neden ? bizde öyle bir izlenim bırakmadılar çünkü.


Evet yapılan görüşmeler,ifade edilen vaadler var ancak bir gelişme yok.Şube Müdürü, Müdür Yrd. arkadaşlar 6 aydır 450 tl ek ödeme alıyor, 666 KHK ya göre sabitleri düşük kalıyor. Yani giden çocuklarının rızkı arkadaşım. Biz okuduk didindik meslekte belli bir yol kat ettik, bunun karşılığında şef kadrosundaki arkadaşlarımızın statüsünde bile değiliz.Emeklilik hakedişlerimiz ayniyat saymanın altında kalacak malesef. Evet, yeni düzenlemede size ve bazı arkadaşlara görev verilebilir Hastane Müdürü olarak sözleşme yapabilirler ve 3 yıl sonra yeterli Ahmet Bey, Ayşe Hanım  sizinle bu kadar dediklerinde 3500 tl alıyorken (paranın zaman değerini de düşünün) 1700 TL ye nasıl razı olacaksınız,Hastane Müdürü statünüz varken nasıl araştırmacı gibi statüsü belli olmayan kadroya geçeceksiniz,manen düşündünüz mü?
Bakın adil olmayan bir  düzenleme bu Daire Başkanı Müşavir olmadan önce 2800-3000 civarında alıyorken şimdi müşavirlik kadrosunda 4700 tl felan alacak deniliyor.Mali denge için birilerine bindir birilerinden indir mi yapılmalı.Belki bu kadroları bazı arkadaşlarımız kolay almış olabilirler ve yeni dönemde aynı yöntemle yeni kadrolara atanabilirler.

Ama görevde yükselmeyle kadro sahibi olan arkadaşlarımızın bu mücadeleyi bırakmasının Allah cc katında vebali olacağına inanıyorum.Bu arkadaşlarımız 1 yıldır ailelerinden uzakta, aynı zamanda sınav sürecinde eğitimde yaşadıkları olumsuzluklar, sınav için ailelerini memleketlerine gönderenler oldu, sınavdan sonrada onları uzun bir süre yalnız bırakmak zorunda kaldılar yani ailelerinin hakları var onların üzerinde.Şef kadrosunun altında ve şeften daha aşağı bir ücret için mi verildi bu mücadele.


Bakın hepimiz öyle ya da böyle okuduk ben Doktora yapıyorum bir çok arkdaşaımız yükek lisans,Doktora mezunu felan.Bu ülkede bir şeyleri hak etmek için Tıp mı Hukuk mu okumak gerekiyor. Bu ülkenin hiç mi farklı ilgi alanlarına ilgi duyan insan gücüne ihtiyacı yok.Atalarımızın ifadesiyle yarım imam dinden yarım doktor candan eder.Kim ki sağlıkta dönüşüm projesi bir doktor başarı projesidir diyorsa yanılıyor ve yapılan düzenlemelerle varılan noktada budur anlaşılan.


O nedenle biz önce Allah'tan yardım diliyor bu iş,böyle kalsa bile ölene kadar vicdanen rahatsızlığını duyacağımızı ifade ediyoruz.Bu süreçte kimseyi hedefe koymuş değiliz biz sadece hakettiğimiz hakkın korunmasını istiyoruz.


2 comments

Adsız
9 Mart 2012 08:34

Sayın arkadaşım çok hoş, çok güzel söylüyorsunuz ama netice nedir, kim dinliyor,kim bir çözüm arayışına giriyor. Hangi siyasi yada politikacı ilgi gösteriyor. Bizlerin sesine kim kulak veriyor kim çare ve çözüm içöin çaba veriyor. yok yok...yok hiçbirşey yok arkadaşlar. Maüdur olan yine bir torpili,bir dayanağı olmayan garibanlara. darası herkese, Ama birgün olur herkes bu sıkıntılaraı çeker ama çok geç olmuş olacak, yazıktır bizlere........

Adsız
9 Mart 2012 09:22

arkadaşın dediklerine aynen katıliyorum.Benim emekli dolmuş ama yinede çok zoruma gidiyor.akp oy verdim.sağlık sen üyeyim ama yapılan çok büyük bir haksızlık.Haktan hukuktan bahseden bakan o zaman maliye baknlığı gibi,milli eğitim bakanlığı sınav yapsın hak eden gelsin layık olan gelsin selamlar turap

Yorum Gönder