12 Mart 2012 Pazartesi

Müşavir ile araştırmacı arasında uçurum oluştu


Hükümetin geçen yıl çıkardığı kanun hükmünde kararnameler (KHK) kamudaki “maaş dengesini” bozdu


Hükümetin geçen yıl çıkardığı kanun hükmünde kararnameler (KHK) kamudaki “maaş dengesini” bozdu. Görevlerinden alınarak “müşavir” kadrosuna atanan il müdürlerinin maaşı artarken, “araştırmacı” kadrosuna atanan il müdürlerinin maaşı ise düşük kaldı. Yeniden il müdürlüğüne atanmak istenen müşavirlerin, maaşlarında 700-800 liralık düşme nedeniyle eski görevlerini kabul etmek istemedikleri öğrenildi.

Hükümet geçen yıl yeni bakanlıklar oluştururken çeşitli seviyelerdeki çok sayıda üst düzey yöneticiyi görevden alarak ya müşavir ya da araştırmacı kadrosuna atadı. Bu durumdaki personelin sayısı binlerle ifade edilirken görevden alınanlar içerisinde çok sayıda il müdürü de vardı. Personel kızağa çekilirken daha sonra “sürpriz” bir gelişme oldu. Hükümetin “eşit işe eşit ücret” olarak nitelendirilen 666 sayılı KHK ile müşavir kadrolarına atanan personelin maaşları yükseltildi.

 Buna karşın araştırmacı kadrolarına alınan personelin maaşı ise düşük kaldı. Bu arada müşavir kadrolarındaki personelin maaşı, eski görevleri olan il müdürlüğü maaşının da üzerine çıktı. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, genel müdür, genel müdür yardımcıları, müsteşar, müsteşar yardımcılarının görevden alındıkları zaman müşavir yapıldıklarına dikkat çekti.

8 comments

Adsız
12 Mart 2012 16:13

Arkadaşlar vekillerin mailleri:
ahmetaydin@tbmm.gov.tr ahmetaydn71@gmail.com nurettin.canikli@tbmm.gov.tr mustafa.elitas@tbmm.gov.tr ayse.nur.bahcekapili@tbmm.gov.tr

Adsız
12 Mart 2012 22:20

arkadaşlar dernek kurma işi ne oldu.vazmı geçildi.ben özgeçmişimi göndermiştim ama bugün bir arkadaş arayıp yanlış göndermişsiniz dedi.buradan verilen mail adresine göndermiştim bir sakatlıkmı var acaba ya herşeyden şüphelenir olduk.ne günlere kaldık yarabbi.

@Adsız Dernek kurma işinden vazgeçilmiş değil. Konu ile ilgili görüşmeler devam etmekte olup, Ankara da genel katılımlı bir toplantı yapılarak netleştirilecektir. Konu ile İlgili mail gönderen arkadaşlara da ayrıca mail yada telefonla bilgilendirme yapılacaktır.

Adsız
13 Mart 2012 20:46

arkadaşlar 13 mart 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan danıştay 11.daire kararını mutlaka okuyun.anayasa mahkemesi inşallah olumlu bir karar verecek.işte bu günkü danıştay kararı bizim bundan sonra izleyeceğimiz yolu ve tekrar göreve iadenin,n nasıl olacağını gösteriyor.ben adalete inanıyoryum ve birgün mutlaka tecelli edecek.herkese bol sabır diliyorum.

Adsız
13 Mart 2012 20:49

memurlar.net te bu karar var ama benim teknik bilgim bu bloğa aktarmaya yeterli değil.bu yazıyı aktarabilen bir arkadaş varsa lütfen ilgilensin teşekkürler.

Adsız
13 Mart 2012 21:32

Danıştay ve Anayasa Mahkemelerinde Allah helal süt emmiş hukukcular bulundurmasını nasip etsin ki böyle kararlara imza atabilsinler.Sağlık Bakanlığında kazanılmış hak sahibi olanlar idari soykırım, mobing yaşamaktadır. Hiç olmazsa onurumuzu,kişiye bağlı müdürlük ünvanımızı verin sonra istediğiniz gibi 3 günlük ekiplerle çalışın. Zaten araştırmacı kadrosunda tutulan personel Devlete küskün maaşını alıp oturacakdır.İşten el çektirmek yerine faydalanmayı deneseler hepsi boş mu bunların!!!

Adsız
21 Mart 2012 11:13

arkadaşlar standart kadro yönetmeliği ne zaman çıkacak bilen varsa yazsın birde tayinler ne zaman belli olacak

Adsız
24 Mart 2012 14:31

Araştırmacıların durumunu düzeltmek çok basit.araştırmaçının özel hiz.taz.%135 ,ek ödeme oranınıda %170 yaparsın hiç kimse haksızlığa uğramaz. Tüm teşkilatlardaki araştırmacıların durumu düzelir.Haksızlığı ve adeletsizliğe savaş açan,
hükümetimizin kimseyi madur etmiyeceğine inanıyorum.Balıkesir

Yorum Gönder