15 Mart 2012 Perşembe

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nurettin Akman: Yaşanan mağduriyetler giderilecek!

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’ı ziyaret etti. Genel Başkan Yusuf Yazgan ziyarette Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının sorunlarını Bakan Yardımcısına iletti. 


Büro Bankacılık Hizmet Kolunda 40’dan fazla kurumun yer aldığını aktaran Yazgan, bu kurumlardan birinin de Orman ve su İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün olduğunu belirtti. Meteoroloji çalışanlarının sorunlarına değinen Yazgan, meteoroloji bölge ve istasyon müdürlüklerinin kapatılmasıyla buralarda çalışan personelin mağdur olduğunu kaydetti.  Kapatılmalarda personelin durumunun düşünülmediğini ileri süren Yazgan,  personelin istekleri dışındaki başka yerlere atamasının yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Yusuf Yazgan, “Bölge ve istasyon müdürlükleri personelin durumu düşünülmeden Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. Yaşanan kapanmalarla personel mağdur olurken birde 657 sayılı kararname ile kurum içi ve dışı naklen atamaların önü açıldı. Çalışma barışının bozulmaması için personelin istekleri dışındaki yerlere atanmamasını istiyoruz. Ayrıca kapatılmalarla istasyon müdürleri araştırmacı kadrosuna atanarak maaşlarında 600 TL civarında bir kayıp oluştu. Bu kayıp yapılacak düzenlemelerle biran önce telafi edilmelidir” dedi.

MAĞDURİYETLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAKOrman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akman ise, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Personelin sorunlarının çözümünde sendikaların önemli rol üstlendiğini belirten Bakan Yardımcısı Akman, sorunların çözümünde sendikaların görüşlerini dikkate alacaklarını kaydetti. Meteoroloji çalışanlarının en iyi şartlarda çalışması için elinden geleni yapacağını aktaran Nurettin Akman, kapatılan meteoroloji bölge ve istasyon müdürlüklerindeki personele istedikleri yerde çalışması için tercih hakkı verildiğini kaydetti. Yapılan bu işlemle mağduriyetin bir nebze giderildiğini açıklayan Akman, çalışanların sorunlarıyla ilgili en kısa zamanda detaylı bir çalışma yapılacağını yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini vurguladı
Kaynak: Büromemursen

5 comments

ARAŞTIRMACI
15 Mart 2012 14:16

Helal olsun SAĞLIK SEN darısı sizin başınıza.

Adsız
15 Mart 2012 14:41

sağlık sen boşalacak yerlerde nasıl sözleşme imzalatırım diye düşünüyor kardeş inşallah ben yanılırım .sağlık sen böyle bir davranışda bulunmaz

Adsız
15 Mart 2012 23:16

SAĞLIK BAKANLIĞINDA ARAŞTIRMACI ARKADAŞLARIM personelsaglık.com.tr sitesine bakınız! İLAHİ ADALET TECELLİ Mİ EDİYOR

Adsız
16 Mart 2012 08:01

Personelsaglik.com.tr sitesinde hanği haber bize müjde veriyor arkadaşım,mümkünse açık yaz.

ARAŞTIRMACI
16 Mart 2012 11:26

Sağlık Sen yöneticileri binlerce sağlık çalışanının ister üyeniz olsun veya olmasın sorumluluğu sizlerin omuzlarında rüzgar eken fırtına biçer diye bir atasözü vardır.Hak aramayı Cenabı ALLAH'ın rızasını kazanmak için yapın yarın huzuru mahşerde mutlaka hesap var.İnsan ayırmayın bölücülük yapmayın her insanı yaradandan ötürü sevin.Kendisine şirk koşan her türlü fenalığı yapan insan oğluna Cenabı ALLAH istese rızk vermez ama mevlam kimseyi ayırmıyor ama sizler bizden, sizden,ondan diye ayırıyorsunuz.ALLAH ıslah etsin.

Yorum Gönder