1 Aralık 2011 Perşembe

BİR SORUMUZ VAR ?


                190 Sayılı KHK ilk çıktığında İptal edilen kadrolarda çalışanlar şahsa bağlı kadrolara atanarak mağduriyet yaşanması engellenmiştir.
                Ancak ne değişti ise; 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların teşkilat yapıları ve personel kadrolarını düzenleyen son kanun hükmünde kararnamelerle,  Genel olarak Daire başkanı ve üzeri kadrolar bakan müşaviri olarak atanırken, müdür ve  müdür yardımcısı kadrolarında çalışan yöneticiler ARAŞTIRMACI kadrolarına atanmışlardır.
                Fakat, Aynı Kanuna dayanılarak çıkarılan Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki KHK’de  AYRIMCILIĞA gidilerek Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı (ana hizmet ve yardımcı hizmet birimi), Daire Başkanı, Şube Müdürü ve İl Müdürü kadrosunda bulunanlar ilgisine göre ekli (3) sayılı listede şahıslarına bağlı olarak ihdas edilen Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Şube Müdürü ve İl Müdürü kadrolarına, diğerleri ise aynı listede ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına hâlen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır.
                Başta KHK’lerin özlük hakları ile ilgili düzenlemelerin taslağını hazırlayan Maliye Bakanlığı bürokratlarına ve bu taslağa göre Kararnameleri çıkaran Bakanlar Kurulu’muza  acizane birkaç sorumuz olacaktı.
                Maliye Bakanlığında Tüm Müdür ve Müdür yardımcıları kadroları korunurken, MEB  Şube ve il Müdürleri Şahsa Bağlı Kadro ile devam ederken  ve dahi YAŞ mağdurları Sivil memurluk yaparken Rütbesinden maaş almaya devam ederken ;
                BİZ Diğer bakanlık Müdür ve Müdür yardımcılarının günahı neydi? Çok mu sahipsisiz? Yıllarını verdikleri Bu meslekte, edindikleri Bilgi Birikiminin ve tecrübelerinin hiçbir mi önemi yoktu?
Sanki çok mu ücret alıyorlardı ki?
EK göstergelerini
Ve
Özel Hizmet tazminatı oranlarını düşürdünüz?

SİZLERİ ÖNCE KENDİ VİCDANINIZLA, SONRA KAMU VİCDANI İLE BAŞBAŞA BIRAKIYORUZ…