Araştırmacıların Görev ve yetkileri net olarak belirlenmemiştir. Bu konudaki tek düzenleme 08.10.2003 tarih ve 25253 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Personel Dairesi Başkanlığı’nın, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa, Personel Rejiminin genel kurallarına, akla ve mantığa aykırı Tebliğidir.
Araştırmacı; Genel Müdürken, Genel Müdür Yardımcısıyken, Daire Başkanıyken, Bölge Müdürü iken, Daire Başkan Yardımcısıyken, Bölge Müdür Yardımcısıyken, İl Müdürü İken, İl Müdür Yardımcısıyken, Şube Müdürüyken, İhtisas Servis Müdürüyken, Telekom Müdürü İken, Telekom Müdür Yardımcısı iken aynı unvanda buluşmuş kişilerin ortak adıdır. Onlar; Bankamatik memurluğa zorlanmış, heba edilen bilgi birikimi, yok sayılan beyin gücüdür.
Kısacası ARAŞTIRMACI bir garabetin, mantıksız bir uygulamanın, çözümü gereken bir yaranın adıdır.
Bu konuda uzun süredir bir çalışma sürdürüyorduk. Bazı arkadaşlarımızın, öneri, teşvik ve hatta tahrikleri sonucu, tam olgunlaşmamış da olsa, konuyu bir yazı dizisiyle kamuoyunun gündemine taşımaya karar verdik…
Bu yazı dizimizde;
Öncelikle, Kurumların Unvan Yükselme Yönetmeliklerinde, Disiplin Amirleri Yönetmeliklerinde Araştırmacıların konumunu ortaya koyacağız. Mevcut Durumu sorgulayacağız…
Sonra, 657 Sayılı Kanun Açısından Araştırmacıların durumunu değerlendireceğiz..
Daha sonra sırayla; 4046 Sayılı yasanın Araştırmacı unvanına ilişkin hükümlerinin ve DPB’nın tebliğinin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa ve Anayasa’ya aykırılığını irdeleyeceğiz. Araştırmacıların muhatap olduğu MOBBİNG’i gündeme getireceğiz. Emsal kavramını, uygulamanın bu yönünden kaynaklanan aksaklıkları, hak kayıplarını değerlendireceğiz. Özelleştirme gereği ARAŞTIRMACI kadrosuna atananlarla, başka yasal veya idari düzenlemelerle ARAŞTIRMACI kadrolara atananların farklılık ve benzerliklerini tartışacağız
Son olarak da, sizin de görüş ve katkılarınızla bu konuda yapılacakları kararlaştıracağız. İlgili mercilere yazılar yazacağız. Hukuken yapılabilecekler konusunda sizlerle görüş alış verişi yapacağız. Gerekirse bu konuda geniş katılımlı bir toplantı yapacağız.
Sizlerden beklentimiz, yorumlarınızla konuya katkıda bulunmanız.
SİCİL VE DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİKLERİ
Kamu Kurumlarının 2005 Yılından sonra yayınlanan Sicil Amirleri ve Disiplin Amirleri Yönetmeliklerini inceledik. Yönetmeliklere göre Araştırmacıların 1. Ve 2. Sicil ve/veya Disiplin Amirleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.
Devamını Okumak için Tıklayınız
*Kaynak : Telekomcular Derneği