21 Aralık 2011 Çarşamba

Hastane Müdürlerine Haksızlık!

6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların teşkilat yapıları ve personel kadrolarını düzenleyen son kanun hükmünde kararnamelerle bilindiği üzere daire başkanı ve üzeri kadrolar müsavir kadrolarına atanırken Şube müdürü ve müdür yardımcısı kadroları Araştırmacı olarak atandı.

Hastane Müdürlerinin Unvanı Müdür olarak geçmesine rağmen Özlük hakları açısından Daire Başkanı Ek göstergesi olan 3000 ek gösterge üzerinden ücret almaktaydılar. Daire Başkanları  3600 Ek göstergeli % 210 özel hizmet tazminatı oranlı Müşavir Kadrolarına atanırken, hastane Müdürleri 2200 ek göstergeli ve %60 özel Hizmet tazminatı oranlı Araştırmacı kadrolarına atandılar.

Ama İlginç olan tarafı Bu durumdan şikayetçi ve dava açma hazırlığında olan, ya da dava açan bir hastane Müdürüne rastlayamadık. Sanırım ya başlarına gelenlerden habersizler ya da... Gerisini siz doldurun :)

4 comments

Adsız
22 Aralık 2011 13:43

Hastane Müdürü ve Yardımcıları henüz Araştırmacı kadrosuna atnmadılar onun için sesleri çıkmıyor. Bu durum öncelikli olarak Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ile Sağlık Müdürülüklerinde çalışan şube müdürleri ile Sağlık Müdür Yardımcılarından araştırmacı kadrosuna atananları ilgilendirmektedir.

Adsız
26 Aralık 2011 17:22

HASTANE BİRLİKLERİNİN KURULMASI İLE BİRLİKTE YARGIYA GİDİLMESİ HAKKI DOĞABİLECEKTİR.MEVCUT KANUN İLE GEREK ÇALIŞTIĞIMIZ SÜRE ZARFINDA GEREKSE EMEKLİLİK MAAŞINDA CİDDİ HAK KAYIPLARI YAŞANACAKTIR.

Adsız
30 Aralık 2011 14:44

arkadaşlar yapılan zülmün farkındayız ancak yeni bir düzenleme yapıldığını ve mağduriyetin giderilebileceğini umuyoruz.yani şu an bi belirsizlik içinde durumun kötü olduğunu biliyoruz ama düzenlemeyle durumun ne olacağını bekliyoruz.bizlerde boş durmuyoruz tabi gerekli yerlerle görüşüyoruz elbet sıkıntıları dile getiriyoruz üzülerek söylüyorum bu ne ADALET nede KALKINMA.elimizden geleni elbette yapacağız ALLAH a havale ediyor tüm mağdur arkadaşlara koyun olmadığımızı ellerinden geldiğince bildirmelerini istirham ediyorum .

Adsız
1 Ocak 2012 00:26

Hastane birliklerin kurulması ile birlikte enaz 15-20 yıldan beri hastanelerde ASİL olarak idarecilik yapmış,deneyimli ve iş tecrübesine sahip olan müdür ve müdür yardımcılarının Araştırmacı olarak atanması bir hukuk katlidir.Araştırmacının görevleri bile doğru bir biçimde tanımlanmamış,tanımlanan cümlenin sonuna,DiĞER GÖREVLERİ...denilerek ne tür görevler olduğu müphem,elastiki ve görev tanımı dahi muallak bir şekilde tanımlanmıştır.Sağlık Bakanlığının bu kararnamesi konuşulmamış,tartışılmamış,alelacele,pazardan/marketten mal kaçırırmışcasına,sendikalarla bile görüş teattisinde bulunmadan çıkarması evrensel hukuk normlarına da aykırıdır.Netice olarak Sağlık Bakanlığı;geri dönüşü ve telefisi mümkün olmayan bir adım atmıştır.Hükümet tabir yerinde ise kendi topuğuna sıkmıştır,herakiri yapmıştır diye düşümüyorum.Hiç olmazsa;yılların deneyim sahibi olan bu idarecilerin özlük haklarına dokunmamaları,görev tanımlarının açıkça belirtilmesi,muğlak ifadelerden kaçınılması ve kurumlarında mobbbing uygulamalarla karşı karşıya gelmelerinin önüne geçilmesi için gerekli düzenlenmelerinin yapılmasını bekliyoruz.

Yorum Gönder