11 Nisan 2012 Çarşamba

MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ CEMALETTİN ŞİMŞEK SORU ÖNERGESİ‏

MHP Samsun Miletvekili Cemalettin ŞİMŞEK Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ'ın cevaplandırması talebiyle bir soru önergesi vermiştir.
Sayın Vekilin vermiş olduğu soru önergesi metni şu şekildedir:

Bakanlığınıza bağlı kurumlarda müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapan 3600 ek göstergeli ve yüzde 150-180 özel hizmet tazminatlı Doktor, Mühendis, Biyolog, Kimyager gibi teknik kariyerleri olan müdür ve müdür yardımcılarının ek göstergeleri ve özel hizmet tazminatları düşürülerek, vasıfsız araştırmacı kadrolarına atandıkları belirtilmektedir.
6253 sayılı kanunda “ Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki kadrolarının sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye, her türlü zam ve tazminatlar, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, özel hizmet tazminatı, ek ücret, ek ödeme, fazla çalışma ücreti ve benzeri adlar altında yapılan her türlü ödemelerini yapılacak artışlarla birlikte almaya devam ederler” denilmektedir. Burada her türlü haklarını kesintisiz alacakları gibi, mesai yapmadıkları halde fazla çalışma ücretini bile alacakları belirtilerek görevden alınan personel hiçbir hak kaybına uğratılmamıştır.
Yine: kamuoyunda YAŞ mağdurları olarak bilinen ve YAŞ kararları ile ordudan atılanların istedikleri halde kamuda çalışmalarına imkan veren 6191 sayılı kanunda, bu madde hükümlerine göre araştırmacı olarak atananlar için de emsali karargah ta çalışan subay ve astsubay maaşlarının aynen ödeneceği hüküm altına alınarak ilgili personeller hak kaybına uğratılmamıştır.
Bu bilgiler ışığında;
Soru 1:Bakanlığınız bünyesinde görev yapan müdür ve müdür yardımcı kadrosunda çalışan personel, Sağlık bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile mağdur mu edilmişlerdir?
Soru 2:Mağdur edilmişler ise bu mağduriyeti gidermeyi düşünüyor musunuz?
Soru 3:Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı gibi bakanlıklarda görev yapan aynı personelin tüm özlük hakları ve sosyal hakları korunurken, bünyenizde aynı görevi yapan personelin hakları niçin korunmamıştır? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?
Soru 4:Sağlık Bakanlığında çalışan ve araştırmacı kadrosuna atanan yöneticilerin Kanun Hükmünde Kararnamenin çıktığı 03.11.2011 tarihi itibarı ile maaşlarının dondurulduğu, Ek ödemeleri nasıl alacakları belirlenememiş olup buradaki sıkıntının personelin özlük hakları ile ilgili kanunun geçici 4. Maddesinin 4. Paragrafından kaynaklandığı anlaşılmakta olup bu kısmın düzeltilmesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Sayın Milletvekiline Araştırmacıların sorunlarına eğildiği için Teşekkür ederiz ...

5 comments

Adsız
11 Nisan 2012 22:00

Samsun Milletvekilimiz Sayın Cemalettin Şimşek Bey'e sonsuz teşekkürler Sayın Bakan Akdağ bu soruönergelerinin cevabını ne zaman verecek acaba? Sağlık teşkilatını ufaltıp ufaltıp parçalara böldük birim yaptık mı diyecek İşleri büyüttük diye bol vitrinli reklam yapıyorlar ama idari soykıyımlarına kim cevap verecek....

Adsız
12 Nisan 2012 22:17

arkadaşlar lütfen Tarım bakanlığında mağdur yok diye lanse etmeyin. Tarım bakanlığı merkez teşkilatında çalışan ŞUBE MÜDÜR'leri kendilerini kurtardı.Taşradaki müdür ve müdür yardımcıları ile Tarım Reformundaki Şube Müdürleri dahil tüm orta kademe yöneticiler SİZİN GİBİ ARAŞTIRMACI yapılarak mağdur eilmişlerdir.
LÜTFEN MERKEZDEKİ İTİBARLI ŞUBE MÜDÜRLERİ ile biz SAHİPSİZ GARİBANLARI karıştırmayın saygılarımla.

Adsız
12 Nisan 2012 22:18

arkadaşlar lütfen Tarım bakanlığında mağdur yok diye lanse etmeyin. Tarım bakanlığı merkez teşkilatında çalışan ŞUBE MÜDÜR'leri kendilerini kurtardı.Taşradaki müdür ve müdür yardımcıları ile Tarım Reformundaki Şube Müdürleri dahil tüm orta kademe yöneticiler SİZİN GİBİ ARAŞTIRMACI yapılarak mağdur eilmişlerdir.
LÜTFEN MERKEZDEKİ İTİBARLI ŞUBE MÜDÜRLERİ ile biz SAHİPSİZ GARİBANLARI karıştırmayın saygılarımla.

Adsız
17 Nisan 2012 15:44

sayın vekilimize;sorunlarımızı dile getirdiğinden dolayı teşekkür ederim.

M Nur
19 Nisan 2012 23:45

Sayın Milletveklimize teşekkürü bir borç bilir kendisine bu hususu dile getirp sorunumuzla ilgilendiği için saygılar sunar Allah yanında olsun diliyorum.Geri kalan 549 Milletvekilininden hakkı hak bilenlerinde yanımızda olmasını dilerken Vicdan sahibi bütün vekillerin konuyu incelemelri ve bu mağduriyetlere karşı çıkarak bu durumun düzeltilmesi için çaba sarfetmelerini bekliyoruz. Bakın değerli Milletvekillerim bu neye benziyor biliyormusunuz. Hani bir dönem seçilen vekil bile emekli oluyor ya bir gün bir meclisin sizlerin bu hakkınızı bir kanun maddesi ile elinizden almasına benziyor. Lütfen bu tip durumlara karşı çıkın.

Yorum Gönder