17 Nisan 2012 Salı

Merkeze ayrı taşraya ayrı davranamazsın. Anayasa Aykırı

Ankara 15. İdare Mahkemesi Kararı (Dr. G. A.) için.


Kararın kısa sonuç özeti.



Dava konusu uyuşmazlık incelendiğinde, 639 sayılı KHK'nin geçici 3. maddesinin 1. fıkrasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığında görev yapan daire başkanları ile kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görev yapan daire başkanları aynı statüde değerlendirilerek anılan daire başkanları arasında bir ayırım yapılmaksızın hepsinin Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanmaları yönünde hüküm kurulmuş iken, geçici 3. maddenin 2. fıkrasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan şube müdürlerinin görevlerine devam etmeleri ve bu kadroların ancak boşalması halinde iptal edilmeleri, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında şube müdürü olarak görev yapanların ise araştırmacı ünvanlı kadrolara atanmaları yönünde hüküm kurulmak sureti ile Bakanlık merkez teşkilatında görev yapan daire başkanları ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görev yapan daire başkanları arasında bir eşitsizlik oluşturulmamış iken, şube müdürleri arasında eşitsizlik yapılarak Anayasanın 2. ve 10 maddesi ihlal edilmiş bulunmaktadır.



Açıklanan nedenlerle (3. maddenin 2. fıkrasında geçen "Şube Müdürü" ibaresinin iptali için) Anayasa Mahkemesinin bu konuda vereceği karara kadar davanın geri bırakılmasına 14/03/2012 tarihinde oybirliği ile karar verildi. 


5 comments

AYKAÇ
17 Nisan 2012 22:07

Arkadaşlar bu kararı nasıl yorumlayabiliriz?burada alınan bir karar diğer bakanlıklardaki mağdur edilen arkadaşlar için de geçerli midir?

@AYKAÇ İdare mahkemesinin anaysa aykırılık iddiasını Anaysa mahkemesi yerinde bulur ve iptal ederse dava konusu olan eski tarım bakanlığı çalışanlarını kapsar sadece. Her bir bakanlık için ayrı davalar açılması ve ayrı iptallerin olması gerekir

Adsız
18 Nisan 2012 19:37

YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VERECEK ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞININ DİKKATİNE;
Mağdur taraflarca oluşturulan sitenin ulaşılabilirliği 63.000' i geçmişse bu mağduriyet çok ciddidir.
Sistem ve hakkaniyet inancında çürümenin ve yozlaşmanın işaretidir. Sitedeki 63.000 ızdırap sayısıdır.Bu sitede mağdurların taciz,haksızlık ve ümitsizlik haykırışları vardır. Ülkemize başımız dik ve memuriyet ilkelerine bağlı kalarak hizmet ettik.Tarafsızlık Yöneticilikte en ulvi değerimiz idi. Şimdi iktidara siyasal ve sendikal yakınlığımız olmadığı için 663 yapılanmasında yeniden görev alan Müdür arkadaşlarımız tekrar Müdür olurken bizler Araştırmacı kaldık.KAZANILMIŞ HAKLARIM VERİLMEZ İSE BEN ARTIK BU DEVLETE ÇALIŞMADAN MAAŞIMI ALACAĞIM.ÖTEKİLER AMERİKAYI BAŞTAN KEŞFETSİNLER.MÜSLÜMANIM DİYENLERİN ADALET ANLAYIŞI BU MU??????????

AYKAÇ
18 Nisan 2012 22:58

Adsız kardeş sen üzülme her şeyi gören ve bilen var...hem herşey güzel olacak buna inanalım ve birbirimize destek olalım...cevap için teşekkürler ancak sorumun bir yönü daha var kazanılan dava diğer bakanlıklar için açılacak davada örnek teşkil eder mi?

19 Nisan 2012 12:27

639 sayılı KHK'nin Geçici 3.maddesinin 2. fıkrası uyarınca taşrada Müdür ve Müdür Yardımcılığı yapan İdarecilerin Maaşları dondurularak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Merkez ve Taşra ayrımı yapılmıştır. Merkezde çalışan Şube Müdürü, Büro Müdürü hakları korunurken Taşrada çalışan Müdür,Müdür Yardımcısı, Tarım Reformunda çalışan Merkez ve Taşra teşkilatındaki İdareciler Araştırmacı kadrosuna atanarak mağdur edilerek eşitsizlik yapılarak Anayasanın 2. ve10 maddesi ihlal edilmiştir.İnşallah karar Anayasa Mahkemesince lehimize sonuçlanır.Emeklerimiz boşa gitmez.

Yorum Gönder