Hukuk sistemini geliştirirken yeni mazlum ve mağdur yaratmayalım. Farklılıklarla birarada yaşamanın yolu, başkalarının hak ve özgürlüklerini savunma erdemini göstermemize bağlıdır. Bilinmelidir ki bir mazlumun seher vaktinde döktüğü bir damla gözyaşının tanıdık silahların gücünden daha etkili olduğunu geçmişte yaşadıklarımız bize göstermiştir. Bunları yeniden yaşamak istemediğimizi belirtirken sabrınız için teşekkür ediyor sempozyumun başarılı geçmesi dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.***
Haşim KILIÇ Anayasa Mahkemesi Başkanı
***2 Nisan 2012( Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumunda Yaptığı konuşma)
Sayın Başkanım;
Son dönemde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ve bazı kanunlar ile, yıllardır yöneticilik yapan İl Müdürü-İl Müdür Yardımcısı-Şube Müdürü-Müdür Yardımcısı gibi kadrolarda çalışan ülkemizin yetişmiş beyin gücü ve kurumsal hafıza sahibi idarecileri, Araştırmacı adı altında maiyetlerinde çalışan şef kadrolarına denk bir maaş ve hiyerarşik yeri ve görev tanımı olmayan bir kadroya atayan düzenlemeler iptali ve yürürlüklerinin durdurulması için Yüce Mahkemede görüşülmeyi beklemektedir.
Söz Konusu Yasal Düzenlemelerin Anayasamızın; Başlangıç, 2.,36.,49.,91., ve 128 inci maddelerine Yüce mahkemenin daha önce de verdiği emsal kararlarda da belirtildiği üzere açıkça aykırılığı yadsınamaz bir gerçektir.
Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumunda Yaptığınız konuşmada da vurguladığınız gibi mağdur edilmiş bu mazlum idarecilerin artık yüce mahkemenin vereceği adil bir karardan başka dayanağı kalmamıştır.
Vakit geçirmeden görüşülmeyi bekleyen bu iptal ve yürürlüğünün durdurulması taleplerinin ivedilikle Yüce Mahkemenin gündemine alınmasını saygılarımızla arz ederiz.
Mağdur Araştırmacılar Adına
10 comments
Sayın Başkanım bizler işinin peşinde olan insanlarız,bizler devlet memuruyuz siyasetle işimiz olmaz bizim işimiz hakkıyla helaliyle çoluğumuza çoucuğumuza ekmeğimizi,nafakamızı götürmek bu haksızlığa lütfen dur deyin bizlerin psikolojisi tamamen bozuldu ne işyerinde nede evde huzur kalmadı.Görelim mevlam neyler,neylerse güzel eyler.
Arkadaşlar, açık mektubu tanıdığı bir hemşehrisi olarak kendisine mesajla ilettim. bende araştırmacı yapılarak mağdur edilenlerdenim. Anayasa mahkemesinin internet sitesindeki iletişim kutusuna mesajla iletelim ki; sesimiz duyulsun ....
AK PARTİ İKTİDARININ ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARINA İHTİYAÇ DUYMADAN BU MADURİYETLERİ KISA SÜREDE SONLANDIRACAĞINA İNANIYORUM.ÇÜNKÜ HİÇBİR YANLIŞLIK EBEDİ OLMAZ.ANCAK ; ÖZELLEŞTİME ARAŞTIRMACILARIDA DAHİL UNVANLARI ALINARAK ARAŞTIRMACI YAPILANLARIN TAMAMININ MADURİYETLERİ BAŞBAKANA YAKIN YETKİLİ BİR MEMUR SENDİKASI GENEL BAŞKANI TARAFINDAN ANLATILMASINI DİLİYOR VE BEKLİYORUZ.BU ARAŞTIRMACI FURYASI ÖZELLEŞTİRME İLE BAŞLADI KHK LARLA DEVAM EDİYOR.BU BULUŞU İLK KALAME ALANIN NE KADAR AH ALDIĞINI TAHMİN ETMEK ĞÜÇ OLSA GEREK. ÇÜNKÜ GERÇEKTEN ÇOK ACIMASIZ.MODA TABİRLE ÇOK SERT.ETKİLİ VE YETKİLİLERİN DUYMASINI BEKLİYORUZ.ÖZELLEŞTİRME MADURU ARAŞTIRMACI...
Aksaray idare mahkemesi kararını niye yayınlamıyorsunuz yayınlayında morale ihtiyacı olan insanlar sevinsin.yalvarmayı bırakın bu işi kendimiz yargıda hakkımızı arayarak çözeceğiz.
Aksaray idare mahkemesinin kararını gönderen arkadaşa mail gönderdik. bir sayfayı çift göndermiş bir sayfayı da eksik göndermiş.
Tam halini yayınlamak için eksik sayfayı bekliyoruz.
gelirse hemen yayınlayacağız
Araştırmacı Arkadaşlarım,
Anayasa Başkanı Haşim Kılıç'a 2 Nisan 2012 tarihli konuşması için Anayasa Mahkemesi Sitesine teşekkür mesajı iletelim ben ilettim.
Anayasa Mahkemesinden hiçbirşey beklemeyin, boşuna ümitlenmeyin. Bir özelleştirme araştırmacısı olarak söylüyorum: Bizler Danıştaya başvurarak açtığımız davaları Anayasa Mahkemesinin kararı ile kaybettik. Şöyle ki; 2006 yılında 4971 yılı yasa(şahsa bağlı hakların 3 yıl ile sınırlandırılması) gereği olarak maaşlarımızın düşürülmesi nedeniyle Danıştay da açtığımız davada, Danıştay bu yasanın Anayasaya aykırı olduğunu ileri sürerek bu şahsa bağlı hakların 3 yıl ile sınırlanmasının iptal edilmesi için Anayasa mahkemesine gönderdi. Ancak, Anayasa Mahkemesi Danıştayın iptal talebini reddetti. Gerekçesi şahsa bağlı hakların kazanılmış hak olmadığı idi. Yani bizim haklarımızı kazanılmış hak olarak görmeyen anayasa mahkemesi idi. Danıştayın hiçbir suçu yok.
Sayın Başkanım Haşim KILIÇ Hükümetin çıkarmış olduğu KHK ler eşliğinde Müdürlüğümüz elimiden alınıp araştırmacı kadrosuna atandık.Maaşlarımız sabitlenip hak kaybına uğratıldık. Hükümet kişilerinin niteliklerini değiştirecek hak kayıplarına uğratarak araştırmacı kadrosu ihdas edip madur edilenleri normal memur seviyesinde olan bir kadroya atamaları Anayasanın 91. maddesine aykırıdır.Çünkü madde açıktır. Kişileri hak kaybına uğratacak, niteliğklerini değiştirecek değişiklikler KHK ler ile yapılamaz. Anayasanın 91.ve 128. maddesiaçıktır. Bunu anlamak için hukukçu olmayada gerek yoktur.Bu vesile ile Adalet terazisinin en yüksek makamı olan makamınızın gereğini yapacağına inanıyor,İlgili KHK lerin ilgili maddelerinin iptal edilmesini bekliyoruz.Ayet diyorki vay haline yönetici olupta adil davranmayanların. Hakkımız olduğuna inanıyoruz ve hakkımızı yiyenlere hakkımızı asla helal etmiyoruz.Saygılarımızla. MADUR.
sayın Haşim Kılıç'ın Anadolunun yiğit evladı oldugunu biliyorum.ben Mühendis müdür iken kanunda ne olduğu bile belli olmayan araştırmacı yapıldım Mevlananın,Yunusun hak ve adaletini bilen her büyüğümüzün bu haksızlıklara dur demesi gerektiğini sanıyor saygılarımı sunuyorum.
İyi günler,
Varsayalım ki memuriyette iken kazandığımız haklarımızı maaşımızı alarak elde ettiğimiz için "kazanılmış hak" kabul etmediniz. Mühendis diplomamızı nasıl yok sayarak; müdür iken kanunda ne olduğu bile belli olmayan araştırmacı yaptınız. 12 Eylül öncesi her gün "akşama ya gelirim ya gelemem hakkınızı helal edin" diyerek evimizden ayrılıp okuyarak aldığımız diplomayı yok saymak hangi akıl ve vicdan işidir? Müdürlük sizin olsun da diplomamızdan doğan titr hakkımızı en azından iade ediniz.