10 Nisan 2012 Salı

Mahsuplaşmaya, Döner Sermayenin Dahil Edilmesi İçin Dava



Araştırmacı kadrosuna atanan personelin halen yürüttüğü görevin karşılığı olan döner sermaye ek ödemelerinden yararlandırılması ve araştırmacı kadrosuna atanan personelin fark tazminatına esas alınacak tutarına fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesinin dahil edilmesi için Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvurunun reddine ilişkin, İdare Mahkemesi’nde Sağlık Sen tarafından  iptal davası açıldı.

Sağlık Sen tarafından açılan Dava dilekçesinde “Personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden, personelin fiilen katkısı oranında, yürüttüğü görev ve üstlendiği risk karşılığı yararlanması gerekmektedir” denilerek araştırmacı kadrosuna atanan personelin halen yürüttüğü görevin karşılığı olan döner sermaye ek ödemelerinden yararlandırılması gerektiği ifade edildi.

Dilekçede, araştırmacı kadrosuna atanan personelin eski kadrolarına ilişkin ücretleri ile yeni atandıkları kadrolara ilişkin ücretleri arasında mahsuplaşma yapılırken, eski kadrolarına ilişkin olarak aldıkları döner sermaye değil, ek ödemelerinin hesaplandığı ifade edilerek, söz konusu personele eski kadrolarına ilişkin 209 sayılı Kanuna göre ödenen performansa bağlı döner sermaye oranı, 375 sayılı KHK’ya göre ödenmesi gereken ek ödeme oranından fazla olduğu belirtildi.

7 comments

Adsız
10 Nisan 2012 16:43

sağlık sen önce kadro uğruna iktidara peşkeş çekti şimdi timsah göz yaşları döküyor

New Araştırmacı
11 Nisan 2012 09:25

Çok Güzel bir sendikacılık örneği. Sanki Araştırmacıların yanındaymışlar görüntüsü altında KHK ile yapılan zulümün devamından yöne çalışma yapan bir sendikacılık. Tamam Döner sermayeler Mahsuplaşma yapılırken dikkate alınsın.
Ama Asıl yapılması gereken Araştırmacı olarak atananların maaşlarının dondurulmasına karşı çıkmak değil midir?
Asıl dava Konusu Maaşların dondurulması değil midir?
Neden Bu konuda dava açılmaz da Dönersermayaler mahsuplaşmada dikkate alınsın diye dava açılır?
Önce Maaş dondurmasına karşı dava aç?
O dava kaybedilirse döner sermayenin davasını aç ki gerçek bir sendikacılık yaptığınızı görebilelim

Adsız
11 Nisan 2012 09:51

Cambaza bak cambaza diye bizle dalga geçen Sağlık Sen bu insanlar çok saf hiçbir şeyden anlamaz ne yüklerseniz götürürler diye gır gır geçmeye devam edin maaşların dondurulması hanği akılla izah edilebilir.Ama Yüce ALLAH'a beş vakitte dualarımız inşaallah devam edecek ALLAH'a açılan ellerimizdeki parmaklarımız kalplerinize bir ok gibi saplanmasını istemiyorsanız Hakkın,hukukun ve adaletin yanında yer almanızı tavsiye ederim.Zenğinim diye sevinme bir kıvılcım yeter,güzelim diye sevinme sivilce yeter.Cenabı Hak doğruluktan ayırmasın.

Adsız
11 Nisan 2012 09:56

Arkadaşlar, Tarım Reformu Aksaray Bölge Müdürlüğünde Şube Müdürü iken araştırmacı yapılan bir arkadaşımızın da dosyası Anayasa Mahkemesine gönderilmiştir.

Arkadaşlar Lütfen yorum yaparken alt bölümde yer alan bir kimlik seçin bölümünden Adı/URL seçeneğini işaretleyerek bir isim yazınız.
yapılan tüm yorumlar adsız olarak çıkıyor. Bu durumda tüm yorumları sanki aynı kişi yapıyormuş gibi bir algı oluşuyor
Lütfen değerli yorumlarınızı bir isim belirterek yapınız
Teşekkür ederiz

@Adsız Aksaray tarım reformunda çalışan arkadaşın dava sonucu mail ile gönderebilirseniz burada yayınlarız. davası devam eden ve/veya dava açacak arkadaşlara yol gösterici olur.

Adsız
11 Nisan 2012 16:22

sayın vekil sende biraz araştırsan diyorum mağdur edilen yanlız sağlık bakanlığında araştırmacı yapılanlar değil.konuyu bireyselleştirmeden genel olarak sorun ortaya konulsa çözümü daha kolay olur gibi geliyor bana.

Yorum Gönder