16 Nisan 2012 Pazartesi

Hukuk zaferleri sürüyor. "Araştırmacı Atanması Anayasa Aykırı"

Osmaniye Sağlık Müdür yardımcısı olarak 663 sayılı KHK ile Araştırmacı olarak atanan bir arkadaşımızın  açtığı dava da İdare mahkemesi Anayasaya Aykırılık iddiasını yerinde bularak konuyu anayasa mahkemesine taşımıştır.

İnşallah İdare mahkemelerinin gördüğü aykırılığı Anayasa mahkemesi de yerinde bulacaktır.

Sizlerinde varsa bu tip kararları gönderin yayınlayalım.

İdare mahkemesi kararını okumak için tıklayınız

7 comments

Adsız
16 Nisan 2012 22:22

Araştırmacı Arkadaşlarımın dikkatlerine; Araştırmacı ünvanının görevleri açık olmadığı için 663 sayılı KHK ile yapılanması devam eden Sağlık Bakanlığında " Araştırmacı " lara uygunsuz teklifler yapılmaktadır. Tacizler başlamıştır. Başka bir Şube Müdürlüğüne " Araştırmacı " olarak bağlamak istiyorlar.Yıllarca hukuki olarak Müdür ünvanlı görev yaptığınız Birim yada Şubeye hiç çekinmeden sizi bağladık diyorlar.Anayasa Mahkemesine tacize/mobbinge uğramakta olduğumuzu ihbar ve ifade etmeliyiz.

Adsız
17 Nisan 2012 08:59

yaşasın adil yargıçlar,yaşasın adalet,zalimler için yaşasın cehennem

Adsız
17 Nisan 2012 09:01

Arkadaşlar lehimize olan değişik idare mankemesi kararlarını birleştirerek ulusal basında ve başka platformlarda gündeme getirelim bu adaletsizliği gündemde tutmaya çalışalım,birileri nasılsa uğraşıyordur demeyelim bu işin ucundan tutalım küsmeden yorulmadan çoluğumuzun çocuğumuzun rızkının peşinde olalım.Ağlamayan çocuğa meme yok.

Adsız
17 Nisan 2012 13:02

Ankara 15. İdare Mahkemesi Kararı (Dr. Gazi ALTIN) için.
Kararın kısa sonuç özeti.
Dava konusu uyuşmazlık incelendiğinde, 639 sayılı KHK'nin geçici 3. maddesinin 1. fıkrasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığında görev yapan daire başkanları ile kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görev yapan daire başkanları aynı statüde değerlendirilerek anılan daire başkanları arasında bir ayırım yapılmaksızın hepsinin Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanmaları yönünde hüküm kurulmuş iken, geçici 3. maddenin 2. fıkrasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan şube müdürlerinin görevlerine devam etmeleri ve bu kadroların ancak boşalması halinde iptal edilmeleri, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında şube müdürü olarak görev yapanların ise araştırmacı ünvanlı kadrolara atanmaları yönünde hüküm kurulmak sureti ile Bakanlık merkez teşkilatında görev yapan daire başkanları ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görev yapan daire başkanları arasında bir eşitsizlik oluşturulmamış iken, şube müdürleri arasında eşitsizlik yapılarak Anayasanın 2. ve 10 maddesi ihlal edilmiş bulunmaktadır.
Açıklanan nedenlerle (3. maddenin 2. fıkrasında geçen "Şube Müdürü" ibaresinin iptali için) Anayasa Mahkemesinin bu konuda vereceği karara kadar davanın geri bırakılmasına 14/03/2012 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Adsız
17 Nisan 2012 15:51

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da aynı durum sözkonusu. Başkanlardan, araştırmacıları şube müdürüne bağlama teklifleri gelmektedir.

mağdur
17 Nisan 2012 22:05

olacak olacak inşallah...inancımızı kaybetmeyelim..akifin ifadesi ile "kurtarmaya azmin ne için böyle süreksiz sen mi yoksa ümidin mi yüreksiz?"

Adsız
10 Mayıs 2012 10:56

Bende Orman ve Su İşleri Bakanlığının kurulmasıyla birlikte Çevre ve Orman Bakanlığında Müdür Yardımcısı iken KHK ile Araştırmacı olarak atandım. Oysaki kendim teknik kökenli bir personelim. Yıllarca Şube Müdürlüğü ve Müdür yardımcılığı yaptım. Mühendisliğimize bile sayğı yok. Verilmiş dava sonuçlarını mı beklemek gerekir bilmiyorum. Anayasa Mahkemesinden çıkacak sonuç bizler içinde emsal olabilirmi?

Yorum Gönder