20 Temmuz 2012 Cuma
19 Temmuz 2012 Perşembe
Dananın kuyruğu başka bir zamana kaldı
Dananın kuyruğu bu çarşamba kopacak haberini verdiğimiz gün, Anayasa Mahkemesinin tüm araştırmacıları ilgilendirecek ve emsal karar niteliğinde olacak olan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumunda özel kalem müdürleri ile şube müdürleri kadrolarında çalışmakta iken Araştırmacı kadrosuna atananların durumu Anayasa mahkemesinin 18 Temmuz 2012 Çarşamba Günü Saat 09.30’da yapacağı toplantıda görüşüleceğini açıklamıştı.
Ancak Yüce Mahkeme dün yapılan toplantıda konu gündemde olmasına rağmen konuyu görüşmemişlerdir.
Anayasa Mahkemesine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, 18 Temmuz 2012 Çarşamba görüşülemeyen konuların ileri bir tarihte Mahkeme Başkanı Sayın Haşim KILIÇ'ın tekrar gündeme alması durumunda görüşülebilmesi mümkün olacaktır.
Bilindiği üzere Yüce Mahkemenin gündemini belirleme yetkisi sadece Mahkeme Başkanına aitttir.
Ancak Yüce Mahkeme dün yapılan toplantıda konu gündemde olmasına rağmen konuyu görüşmemişlerdir.
Anayasa Mahkemesine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, 18 Temmuz 2012 Çarşamba görüşülemeyen konuların ileri bir tarihte Mahkeme Başkanı Sayın Haşim KILIÇ'ın tekrar gündeme alması durumunda görüşülebilmesi mümkün olacaktır.
Bilindiği üzere Yüce Mahkemenin gündemini belirleme yetkisi sadece Mahkeme Başkanına aitttir.
İnşallah Sayın Başkan Araştırmacıların sesini duyar ve en kısa zamanda konuyu gündeme alarak Araştırmacıların durumu üzerindeki belirsizliği sona erdirecek kararın alınmasını sağlar.
Anayasa Mahkemesi kararı
Anayasa mahkemesinin 18 Temmuz 2012 Çarşamba Günü Saat 09.30’da yapacağı toplantıda görüşüleceğini açıkladığı gündem içinde, altıncı sırada yer alan ve tüm araştırmacılar içinde örnek oluşturacağı düşünülen, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin görüşülmesi tamamlanamamıştır.
Dünkü yapılan toplantıda sadece 8.8.2011 günlü, 650 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname görüşülmüş olup Adalet bakanlığında Araştırmacı yapılmamış olduğundna bizleri ilgilendiren bir karar çıkmamıştır.
Sadece Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname içine monte edilmiş olan tam gün yasası ile ilgili madde iptal edilmiştir.
Gün içinde yeni bir gelişme olursa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz
Sadece Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname içine monte edilmiş olan tam gün yasası ile ilgili madde iptal edilmiştir.
Gün içinde yeni bir gelişme olursa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz
15 Temmuz 2012 Pazar
Dananın kuyruğu bu çarşamba kopacak
11.10.2011 günlü, 664 sayılı “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 1. maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumunda özel kalem müdürleri ile şube müdürleri kadrolarında çalışmakta iken Araştırmacı kadrosuna atananların durumu Anayasa mahkemesinin 18 Temmuz 2012 Çarşamba Günü Saat 09.30’da yapacağı toplantıda görüşülecek.
6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerden Yüce Mahkeme tarafından ilk görüşülecek dava olması nedeniyle, dava sonucu söz konusu yetki yasası kapsamında mağdur edilen yöneticiler için bir emsal niteliğinde olacağından sonucu merakla beklenmektedir.
Adaletin tecelli edeceğine inancımız sonsuzdur.
10 Temmuz 2012 Salı
Araştırmacılar Derneğimiz Kuruluyor
Dernek Kuruluş Çalışmaları başlıklı haberimizin üzerinden yaklaşık dört ay geçti.
Bu geçen zaman diliminde taşların yerine oturmasını bekledik.
Canı gönülden destek olanların sadece uzaktan desteklemesini değil, yanımızda olmalarını bekledik.
Taşlar yerine oturmaya başladı. Bazı mağdurlar mağduriyetlerini ancak anlayabildi.
Gittiğimiz kapılarda zaman zaman tüzel bir kişiliğimizin olmamasının eksikliğini hissettik
Artık zamanı geldi.
Tüm Araştırmacıların ARMA'sı olacak bir derneğin kuruluş çalışmaları başladı. Tüzük ve Dernek ismi şekillenmeye başladı.
Ama istiyoruz ki, Bu derneğin kurucular kurulunda her bakanlıktan gayretli, istekli birer temsilci olsun ve kurucularında dernek merkezinin yer alacağı Ankara'da çalışan arkadaşlarımızdan olsun.
Ben de varım diyen arkadaşlar lütfen e-posta ile bize ulaşşınlar.
Kuruluş Aşamasında olan derneğimiz ile Araştırmacıların özlük haklarının düzeltilmesi yönünde çalışmalar yapmak temel hedef olmakla birlikte, Araştırmacı Ünvanı taşıyanların iş tanımları, Araştırmacılara uygulanan mobbing ile mücadele gibi konularda ön planda tutulacaktır.
Artık beklemeye tahamülümüz kalmadı.
Ya BİR olup var olacağız ya da .....
4 Temmuz 2012 Çarşamba
Sağlık Araştırmacılarının durumunda değişen birşey yok!!!
Dün Gece Yarısı Görüşülen 663 sayılı KHK ile ilgili tasarı olduğu gibi kabul edildi. Araştırmacılarla ilgili olarak tasarının 24. maddesi üzerinde verilen 2 adet değişiklik önergesi Sayın Bakan ve sayın Komisyon başkanının olumsuz görüşleri nedeniyle İktidar partisinin oyları ile reddedilerek tasarıdaki hüküm aynen yasalaşmış oldu.
Sayın Bakana, Komisyon Başkanına ve tüm Akparti grubu milletvekillerine Araştırmacılara yapmış oldukları zulmün devamı yönündeki çalışmaları için teşekkürü bir borç biliriz.
Araştırmacı Arkadaşalarımız, lütfen konuya duyalılık gösteren değişiklik önergesi veren ve Araştırmacıların yanında oldukalrını gösteren Sayın Mileltvekilleri ; Cemalettin Şimşek Alim Işık Sümer Oral,Ruhsar Demirel Mehmet Erdoğan Nevzat Korkmaz, Aytuğ Atıcı, Dr. Candan Yüceer Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt Aytun Çıray Özgür Özel,Aylin Nazlıaka ve Nurettin Demir'e içten teşekkürlerini iletsinler istiyoruz.
Söz Konusu deşiklerinin görüşüldüğü meclis tutanağını yayınlıyoruz. Okumak için Devamını tıklayınız
|
3 Temmuz 2012 Salı
Son Gece....
Geçen hafta çarşamba gününden beri görüşülmeyi bekleyen 663 sayılı KHK değişikliği ve torba yasa bugün görüşülecek . Yetki yasanın son gecesi mükerer resmi gazete ile yürürlüğe giren 663 sayıkı kanun Hükmünde kararname, bu seferde Meclisin tatile gireceği son gün son gece görüşülecek. Sanki yangından mal kaçırırcasına hep son dakikada..
Meclis grup önergeleri ile,
Genel Kurulun;
3 Temmuz 2012 Salı günü saat 13:00’te toplanarak bu Birleşimde Sözlü Sorular ve diğer denetim konularının görüşülmeyerek Gündemin “Kanun Tasarı ve Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler” kısmında yer alan işlerin görüşülmesi ve 10 Sıra Sayılı Kanun Tasarısına kadar olan işlerin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar;
3 Temmuz 2012 Salı günkü birleşiminde 10 Sıra Sayılı Kanun Tasarısına kadar olan işlerin görüşmelerinin tamamlanamaması halinde 4 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 14:00’te toplanarak bu Birleşimde Sözlü Soruların görüşülmeyerek 10 Sıra Sayılı Kanun Tasarısına kadar olan işlerin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar;
Yukarıda belirtilen birleşimlerde gece 24:00’te günlük programların tamamlanamaması halinde günlük programların tamamlanmasına kadar;çalışmalarını sürdürmesi,
Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Gündemin Kanun Tasarı ve Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler kısmında yer alan 10 Sıra Sayılı Kanun Tasarısına kadar olan işlerin görüşülmesinin tamamlanmasından itibaren başlamak ve 1 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 15:00’te toplanmak üzere tatile girmesi,
önerilmiştir..
Bu nedenle Temel Yasa olarak görüşülmesine karar verilen söz konusu değişikliklerin bugün hızlı bir şekilde yasalaşması beklenmektedir.
İktidar ya da muhalafet milletvelilelrine bugüne kdar ulaşamamış olan sağlık araştırmacı arkadaşların bu son fırsatı iyi değerlednirmesini en azından muhalafet vekilelri tarafından bile olsa önerge olarak gündeme alınamsı. tüm araştırmacı arkdaşlar için bir fırsat olabilir.
663'ün düzeltilmesi diğer kurumlardaki araştırmacılarında önünü kesinlikle açacaktır.
Çağrımız bugün tüm araştımacılara;
Gelin Bir olalım iri olalım Diri olalım
Üzerinizdeki ölü toprağını silkeleyin
Tüm arkadaşalara ulaşın haber verin
Meclisi Telefon Mail SMS yağmuruna tutun
Gelin Bir olalım iri olalım Diri olalım
Üzerinizdeki ölü toprağını silkeleyin
Tüm arkadaşalara ulaşın haber verin
Meclisi Telefon Mail SMS yağmuruna tutun
Kaybedeceğiniz hiç bir şey yok
Ama Kazanacağınız çok şey var....
Ama Kazanacağınız çok şey var....
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
GÜNDEMİ
|
DÖNEM:24
YASAMA YILI:2
131 İNCİ BİRLEŞİM
3 TEMMUZ 2012 SALI
KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ İLE KOMİSYONLARDAN GELEN DİĞER İŞLER
1.- (S. Sayısı: 156) Adalet ve
Kalkınma Partisi Grup Başkanvekilleri İstanbul Milletvekili Ayşe Nur
Bahçekapılı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Giresun Milletvekili Nurettin
Canikli, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Adıyaman Milletvekili Ahmet
Aydın’ın; Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair
İçtüzük Teklifi ile Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in; Türkiye Büyük Millet
Meclisi İçtüzüğünün Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında İçtüzük Teklifi ve
Anayasa Komisyonu Raporu (2/242, 2/80) (Dağıtma tarihi: 31.1.2012) (*) (**)
2.- (S.
Sayısı: 302) Manisa Milletvekili Recai Berber ve Bartın Milletvekili Yılmaz
Tunç ile 6 Milletvekilinin; Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
Teklifi ile Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili
Mehmet Akif Hamzaçebi'nin; Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri
Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Balıkesir
Milletvekili Namık Havutça'nın; Atanamayan Öğretmenlerin Boş Bulunan Kadrolara
Atanması ve Devlet Memurları Kanunu ile Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve
Görevleri Hakkında Kanunlarının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında
Kanun Teklifi, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Milliyetçi Hareket Partisi
Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural ile 2 Milletvekilinin; Öğretmen
İhtiyacının ve Eğitim Programlarının Planlanması ve Uygulanması Hakkında Kanun
Teklifi, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın; Sosyal Yardımlaşma
ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile
Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu (2/679, 2/47, 2/73, 2/219, 2/566) (Dağıtma
tarihi: 26.6.2012) (*) (**)(X)
3.- (S.
Sayısı: 287) Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu
ile Adalet Komisyonu Raporları (1/484) (Dağıtma Tarihi: 18.6.2012) (*) (**)
4.- (S.
Sayısı: 301) Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri
Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde
Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Ankara
Milletvekili Cevdet Erdöl’ün; Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında
Kanun Teklifi ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Raporu (1/637,
2/700) (Dağıtma tarihi: 25.6.2012) (**)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)