27 Şubat 2013 Çarşamba


TKHK ilanı, sadece görüntüymüş

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından, 22 Şubat'ta yayımlanan ilanın sadece usulen yayınlandığı ortaya çıktı



26 Şubat 2013 20:49


24 Şubat tarihinde yayımladığımız haberde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundaki liste savaşına dikkat çekmiştik.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreter, idarî ve malî hizmetler başkanları, hastane yöneticisi, müdür ve müdür yardımcısı atamaları daha önce tamamlanmıştı.
Kurum 22 Şubat'ta yayınladığı duyuru ile toplam 1.773 uzman ve 437 büro görevlisi kontenjanını Genel Sekreterlikler arasında paylaştırdı ve Genel Sekreterliklere memurlar arasından, bu kontenjanların yüzde 70'ine kadar, sözleşmeli çalıştırma imkanı tanıdı.
Burada en çok tepki toplayan konu görevlendirmelerde kıstas olmamasıydı. Maaşların 3700 lira ile 4500 lira arasından olmasından dolayı neredeyse tüm memurlar bu kadrolara talip oldu. Sözleşmeli olarak çalıştırılacak memurlar, aylıksız izinli sayılacağı için çok büyük bir iş güvencesi bulunuyordu.
Ancak bugün yaşanan bir gelişme, ilana çıkılan konunun bütünüyle göstermelik olduğunu göstermektedir. Ankara 2 bölge olmasına rağmen, 2. bölge uzman ve büro görevlisi atamalarını tamamlamış, 1. bölge de bugün tamamlayacaktır.
Dolaysıyla, bir çok ilde, diğer memurların bir referans aramasına dahi imkan tanınmamış, atamalar tamamlanmıştır.
24 Şubat tarihli yazımızda bu tehlikeye dikkat çekerek ve Bakan Müezzinoğlu'nun Müsteşar Nihat Tosun tarafından yürütüldüğü iddia edilen bu "oldu bitti"ye fırsat vermemesini talep etmiştik. Ancak Bakan Müezzinoğlu, öyle görünüyoruki obezite gibi çok daha önemli işlerle (!) meşgul olduğu için, insanların Devlete olan güvenini sarsan, vatandaşlar arasında likayata dayanmayan bir seçim yapan bu işleme hiç müdahil olmamıştır.
Memurlar.net'e gelen çok sayıda iletiden dolayı, almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda, şu uyarıda bulunmak istiyoruz. Yayımlanan ilan göstermelik olup, biraz da Bakanı ikna etmek için yayımlanmıştır. Bakana ulaşan bir kaç talep yerine getirilerek, çoğu ilde, daha önceden oluşturulmuş olunan listeler üzerinden, uzman ve büro görevlendirmeleri tamamlanmıştır. Kimsenin boş yere referans ve torpil peşinde koşarak kendisini ve kimliğini yıpratmamasını öneriyoruz.
Memurlar.Net - Özel

10 comments

Ali
19 Mart 2013 17:57

Arkadaşlar Sağlıkçılar net sitesinde Araştırmacıların fark tazminatları başlıklı yazı var.Ekler açılmıyor .Okuyan varmı?Linkini veriyorum.http://www.saglikcilar.net/4783-haber-ara%C5%9Ft%C4%B1rmac%C4%B1_personel_fark_tazminat%C4%B1.html

Adsız
19 Mart 2013 20:22

aynen devam edin diyor...

VELİ
26 Mart 2013 15:05

Merhaba arkadaşlar.Araştırmacılar derneği kurulduğunda ilk önce "yaşasın söke söke haklarımızı alırız sırtımız yere gelmez" demiştim. Ama şimdi tam bir hayal kırıklığı içindfeyim. Neden mi? Bu dernek sadece bizim birlik olmamızı firenlemek için kurulmuş kukla bir dernek. Kendilerine makam vaad edilince herkesi susturan bir yönetim var. Hani binlerce insan neden birleştirilip meydanlara dökülünemiyor? Bir arkadaşım bunu dernek yönetimine söyledi. Aldığı cevap ise "muhalif olmayacağız" oldu. NAsıl almayı düşünüyorsunuz haklarımızı. Sesini çıkarana hemen "üye sayımız yeterli değil" diyorlar siz bu derneği aleni kendi emellerinize alet ederken millet size nasıl güvensin de destekelsi. Bir icraatiniz olur, Milleti meydanlarda inletircesine avazı çıktığı kadar gürletirseniz nasıl güç topluyor binlerce üyeniz oluyor bir bakın o zaman. Çare şu arkadaşlar biri bize lider olacak ve meydanlara akacağız. BAŞKA ÇARE YOK BU DERNEKTEN BİZE HAYIR YOK. SAYGILAR

VELİ
26 Mart 2013 15:08

Ben varım meydanlarda sesimi çıkarmaya diyen kim varsa lütfen rumuz kullanarak "evet" yazsın yorum yapsın. sayımızı bilelim ki çağrımız ne kadar ses getirecek ona göre adım atalım.

Adsız
1 Nisan 2013 20:37

Araştırmacı arakadaşlar,MHP millet vekilleri,Mehmet ŞANDIR ve Ali ÖZ araştırmacılarla ilgili,çok güzel kanun teklifi vermişlerdir.Bu kanun çıkar sa,mağduruyetlerimiz bitecek ve adalet yerini bulacaktır.Meclisteki tüm milletvekillerinin bu kanuna,insanlık,hukuk ve adalet için destek vereceklerine inancım sonsuzdur.Mehmet ÖZENÇ Balıkesir

Adsız
2 Nisan 2013 08:56

Haydi hayırlısı bakalım İnşallah...

Adsız
2 Nisan 2013 09:10

Kanun teklifi metnine ulaşılabilirmi...

Adsız
2 Nisan 2013 16:12

ADYED'de kanun teklifi var.

Adsız
4 Nisan 2013 20:20

Araştirmaci Arkadaslar görev alan ve alamaysn yani sözleşme imzalayan ve 86 ya göre görevlendirilenler dahil birlik olmaliyiz hepsi gecici onemli olan özlük haklari

Yorum Gönder