24 Eylül 2012 Pazartesi

Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?

Anayasa Mahkemesi Yine Görüşmedi başlıklı haberimizde duyurduğumuz üzere 20 Eylül tarihli Anayasa Mahkemesinin gündeminde 15. sırada yer alan, 29.06.2011 günlü, 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin görüşüldüğüne ilişkin ilgili bir duyuru Anayasa Mahkemesince yapılmadı..
 
Daha önce de Anayasa Mahkemesinin 18 Temmuz tarihli toplantısında yine son sırada gündemde olan"11.10.2011 günlü, 664 sayılı “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin" iptali ile ilgili dava gündemde olmasına rağmen son anda görüşülmeyerek gündem dşı kalmıştı.
 
Açıklanmış olan 27 Eylül tarihli gündemde  de daha önce gündeme alınan ve görüşülmeyen bu iki KHK'yı maalesef göremedik.
 
Muhakkak Yüce Mahkemenin gündemi çok yoğun. Ama durumlarının görüşülmesini bekleyen 4000 KHK araştırmacısının da gözü kulağı yüce mahkemede. 
 
Bekleyenlerin gerginliğinin bitirilmesinde Anayasa Mahkemesine büyük bir görev düşüyor.
 
Umarız ki, bu sessiz çoğunluğun çığlıklarını Yüce Mahkeme en kısa sürede duyar...

5 comments

Adsız
24 Eylül 2012 12:37

Evet , Anayasa mahkemesi neyi bekliyor...

Adsız
24 Eylül 2012 14:21

Arkadaşlar Anayasa Mahkemesinin erken karar vermesi önemli değil önemli olan geçte olsa gerçekten araştırmacıların mağduriyetini görerek bu mağduriyete Hukuki bir cevap vererek dur demesi ve KHK'nın sağlık müdür yardımcısı ve şube müdürleri gibi kadroları araştırmacı kadrosuna atayan maddesini iptal etmesidir. Umuyorum Anayasa mahkememiz gereğini yapacaktır.

Adsız
25 Eylül 2012 09:08

Allah rızası için AYM başkanı başta olmak üzere tüm üyelerine sesleniyoruz.Artık Açılan iptal davalarını görüşün.Olumlu veya olumsuz sonuç ne çıkarsa .Bizde başımızın çaresine bakarız. Hiç olmazsa önümüzü görürüz.Binlerce yönetici KHK lerle görevinden alınıp maaşlar sabitlenip hak kaybına uğratılarak mağdur edilmiştir. Son umudumuz yüce yargıdır.

Adsız
25 Eylül 2012 09:57

Kusura bakmayın ;
Anadoluda bir söz var ölüler zannederki diriler hergün helva yiyor!
Bizde zannediyoruzki AYM üyeleri, Millet vekilleri,Hükümet hergün bu siteleri okuyor.
Yok böyle bir şey sesimizi ancak Bir STK aracılığı ile duyurabiliriz, buda ya sendika yada dernek olmalı,sendikalar ( ister özelleştirmeden gelen isterse KHK dan gelen) Araştırmacıların Yüzüne bakmıyor geriye birtek yol kalıyor önceki yorumlardakı Arkadaşın dediği gibi Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz dolaysıyla DERNEK kurmamız

Adsız
25 Eylül 2012 19:08

Anayasa mahkemesi bugün sitesinde bir dizi kararlar yayınlamış arkadaşlar ..anlayan varsa tercüme edebilir mi lütfen..

Yorum Gönder