7 Eylül 2012 Cuma

Anayasa mahkemesi ayak sürümeye devam ediyor

En son 18 Temmuz tarihinde belirli toplantı gündemi ile bir araya gelen ve ilan edilen gündemde yer almasına rağmen görüşmesi ertelenen 11.10.2011 günlü, 664 sayılı “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" den sonra idarecileri mağdur eden KHK'lar ile görüşmeleri ertelemeye devam etmektedir.
 
Uzun bir aradan sonra 12/13 Eylül tarihlerinde yapacak oldukları toplantının gündemini yayınlayan Yüce Mahkeme, Bu toplantıda daha önce ertelediği “Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"yi gündemine almak yerine uzatmaları oynamayı tercih etmiştir.
 
Araştırmacı olarak atanan ve mağdur olan arkadaşların idare mahkemelerinde açmış oldukları davaları muhtemelen yine Ana muhalefet partisince açılan davalarla birleştirmekle yetinecekler.
 
Bizlere de yine beklemek düşecek..

12 - 13 Eylül 2012 Çarşamba ve Perşembe Günü Saat 09.30’da Yapılacak Mahkeme Toplantısı Gündemi

12
2012/85
Yozgat İdare Mahkemesi
8.8.2011 günlü, 649 sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin 54. maddesiyle, 21.5.1986 günlü, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a eklenen Geçici Madde 12’nin iptaline karar verilmesi istemi.
İlk
İtiraz
13
2012/86
Yozgat İdare Mahkemesi
25.8.2011 günlü, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin (3) numaralı fıkrasının “ Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır. “ biçimindeki son cümlesinin iptaline karar verilmesi istemi.
İlk
İtiraz
15
2012/89
Konya 1. İdare Mahkemesi
8.8.2011 günlü, 649 sayılı Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin 54. maddesiyle, 21.5.1986 günlü, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a eklenen Geçici Madde 12’nin iptaline karar verilmesi istemi
İlk
İtiraz
16
2012/90
Konya 1. İdare Mahkemesi
3.6.2011 günlü, 639 sayılı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin Geçici 3. maddesinin (2) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “ … Bölge Müdür Yardımcısı …” ibaresinin iptaline karar verilmesi istemi.
İlk
İtiraz




8 comments

Adsız
10 Eylül 2012 15:23

sevgili canlar;
Anayasa Mahkemesinin Araştırmacılar için vermiş olduğu önceki kararlar göz önüne alındığında bu kararın Araştırmacıların lehine olacağını düşünmüyorum.
Araştırmacıların haklarını daha doğrusu kaybettiklerini kazanmaları için mutlaka derneğe ihtiyaç var ama malasef Araştırmacılar bu konuya yanaşmak istemiyor.
1- Kendileri Müdür olduğu için mutlaka cevrem dolaysıyla değerlendirilirim, benim dernekte işimne diye düşünüyor
2- Kardeşim bu işler düzeldikten sonra ne olacak diye düşünüuor.
arkadaşalar
Belki 10000 civarında Araştırmacı var bunlardan 100 kişinin değerlendirildiğini duymadım değerlendirilenler bir elin parmaklarını geçmez,Hem içimizden butür görevlere arkadaşlarımızın atanması elbette kurulacak dernek yöneticilerini de sevindircektir,
Dernek öyle olmalıkı
Yöneticiler ve Araştırmacılar Derneği olarak isimlendirilmeli çünki
657 madde 91 okursanız orda
bütün müdürler her an araştırmacı olabilirler
omerkaya41@mynet.com

kaldıkı bütür faaliyetlerde bulunmak niçin önünüzü tıkasın.
bir zamanalar memur sendikaları ile uğraşanlar içinde aman bulaşmayın diyorlardı ne oldu yönetimdeki kişilerle arkadaş olmak için yarışa giriyorlar.
Netice olarak Mahkemelerden bir sonuç çıkmaz bir an önce dernekleşme yoluna gidilmeli

Adsız
11 Eylül 2012 09:30

Değerli araştırmacı arkadaşım yazdıklarınızda tamamen haklısınız fakat bizim araştırmacı arkadaşlarımızı derneğe kurucu üye olmak için davet ettiğimizde hiç kimse bizimle olmak istemedi. herkes"Biz sizin arkanızdayız ama adımız hiçbir yerde geçmesin" dediler. bu nasıl desteklemedir anlamadık. Durum böyle olunca birlik olamadık. Biz de biliyoruz mahkemeden adaletli karar çıkmayacağını. Bizim anlayamadığımız şu bize şuanda olduğumuzdan daha kötü ne yapılabilir de bu insanlar korkuyor. Canımızı mı alacaklar var mı daha kötüsü?
Sizi haklı davamızda kararlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılar...

Adsız
12 Eylül 2012 00:20

sayın araştırmacı arkadaşım 657 nin 91 sini örnej göstererek bütün müdürlerin her an araştırmacı olabileceğini yazmış. fakat son khk lar ile araştırmacı olan bizlerin o maddeyle hiç bir alakamız yok. çünkü bizim kadrolarımız kaldırılmadı iptal edilmedi, birkaç bakanlığın birleştirilmesi hariç bütün kadrolar aslanlar gibi duruyor. bu açıdan yüce mahkeme detaya inerse bu khk ların ilgili bölümlerini iptal edeceği kanısındayım.

Adsız
12 Eylül 2012 00:20

sayın araştırmacı arkadaşım 657 nin 91 sini örnej göstererek bütün müdürlerin her an araştırmacı olabileceğini yazmış. fakat son khk lar ile araştırmacı olan bizlerin o maddeyle hiç bir alakamız yok. çünkü bizim kadrolarımız kaldırılmadı iptal edilmedi, birkaç bakanlığın birleştirilmesi hariç bütün kadrolar aslanlar gibi duruyor. bu açıdan yüce mahkeme detaya inerse bu khk ların ilgili bölümlerini iptal edeceği kanısındayım.

Adsız
12 Eylül 2012 23:34

Araştırmacı arkadaşlar,Sağlık Bakanlığı yaptığı görevlendirmeleri 657 sayılı yasanın 86 ve 88. maddelerine istinadan 31.12.2012 tarahine kadar seklinde yapmış olup,Anayasa Mahkemesinin Tam Gün Yasası gibi hukuka aykırılığı düzelteceğini öngörmekte olup,asaleten atayacağı yeni personellere hukuken açık düşmemek adına dikkatli hareket etmektedir.Ülkemizin yegane Haksızlık karşısında başvuru mercii Anayasa Mahkememizin hukuka aykırı bir sekilde yenen hakları ( yasa yerine yasa gücünde kararname ile ...)iade edeceğine ,hukuka inancım kadar inanıyorum.Yanlış hesap Anayasa Mahkemesinden dönecektir.Herkes kalbine ferah tutsun.Dernekleşme ile hakların alındığı görülmüş bir şey değil ,sadece fantazidir.hukuk karşısında hak dava açma ile kazanılır...

Adsız
13 Eylül 2012 11:32

Sayın Arkadaşlar,
Hak almak için derneğe gerek yok diyen müdür bey için şunu diyebilirim.KHK ile alınan hakları Anayasa mahkemesinde geri verileceğini tahmin etmiyorum.Bu işi güçbirliği yaparak kanun yapıcılar olan milletvekilleri ile görüşüp mağduriyetimizi anlatırsak bu konu yeni gündeme gelecek bir torba kanununa bir madde ilave edilerek düzeltilebilir.Belki müdürlük veya müdür yardımcılığı verilmeyebilir ama uzman yapılabilir.Ek göstergeler düzenlenir Maddi kayıp önlenmiş olur.Bir milletvekili ile Ağustos ayında görüştüm.Böyle bir hak kaybı olduğunu duyunca şaştı kaldı. Milletvekillerinin çoğu maddi kayıplarımızın olmadığını düşünüyor.Birlik olup bu konuyu her partinin gurup başkanlarıyla konuşup durum anlatılmalı.

Adsız
13 Eylül 2012 16:17

Millet vekillerinin durumun ciddiyetinden haberleri bile yok. Hem millet vekili ve Anayasa mahekemesi üyelerinden tanıdığı olanlar bizim hak kayıplarımızı net bir şekilde anlatsın lütfen.

Adsız
13 Eylül 2012 17:22

arkadaşlar anayasa mahkemesinin 20 eylül gündeminde 29.06.2011 günlü, 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname görüşülecek.

1- Tümü ve ayrı ayrı tüm maddeleri ile eklerinin,

2- 10. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,

3- Geçici 3. maddesinin (1) numaralı fıkrasının,

iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemi.
geçici . maddenin 1. fıkrası araştırmacı yapılan yöneticileri kapsamaktadır. şimdiden hayırlısı olsun diyorum. inşallah diğer khk.lara örnek olacak bir karar çıkar.

Yorum Gönder