3 Ocak 2014 Cuma

TAM GÜN YASASI TBMM'DE KABUL EDİLDİ

İçinde Sağlık araştırmacılarının mali haklarında kısmi iyileştirme de içeren ve kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen torba kanun üzerindeki görüşmeler, TBBM'nin 02.01.203 tarihli oturumunda gece saat 21:00 de tamamlandı.

Kabul edilen yasanın 8. maddesi ile Sağlık araştırmacılarının durumu kısmen  düzeltildi.

Yapılan düzenleme ile Sağlık araştırmacılarının  maaşları araştırmacı kadrosuna atanmadan önceki kadroları üzerinden ve memur maaş zamlarına yapılan maaş artışlarından faydalanmak suretiyle devam edecektir.

Ayrıca 375 sayılı KHK'nın Ek 9. maddesince ödenen ek ödemelerde araştırmacı olarak değil, yine daha önceki kadro ünvanları üzerinden ödenecektir.

Döner sermaye ek ödemelerini ise araştırmacı olarak almaya devam edeceklerdir. Daha doğrusu 375 ek 9. gereğince aldıkları ek ücret Döner sermaye ek ödemesinden fazla olacağı için döner sermaye alamayacaklardır.

Hak arama mücadelesinde Araştırmacıların yanında olan tüm Milletvekillerine, Sendikalara ve Araştırmacılar Dayanışma ve Eğitim Derneğine (ADYED) teşekkür ederiz.



Diğer Araştırmacı olarak atanan arkadaşlarımızın  sorunlarının çözümünde de aynı kararlılığın gösterilmesini tüm taraflardan talep ediyoruz.

Biz bu sayfalarda, tüm mazlum araştırmacıların yanında olmaya devam edeceğimizi ve  araştırmacıların görev tanımlarından ek ödeme, ek gösterge ve özel hizmet tazminatında kadar tüm proplemlerini takip etmeye devam edeceğiz..


10 comments

arastirmaci
3 Ocak 2014 19:35

Emegi gecenlerden allah razi olsun ...
Resmi gazetede ne zaman yayinlanacak bilen varmi arkadaşlar...

Adsız
6 Ocak 2014 16:23

İnşallah diğer Bakanlıklara bağlı teşkilatlarda çalışan ARAŞTIRMACI'larında Mali ve Özlük Haklarıda en kısa sürede düzeltilerek Hak yerini bulmuş olur.639 sayılı KHK mağduru ARAŞTIRMACI

Adsız
6 Ocak 2014 16:30

Resmi Gazetede yayınlanınca diğer Bakanlıklardaki ARAŞTIRMACI'lara hak doğar herhelde.Bu konuda ADYED'e güveniyoruz. ARAŞTIRMACI

Adanalı
11 Ocak 2014 20:17

Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.
Bir sorum olacak cevabını bilen arkadaşlar açıklama yapabilirmi?

Eski düzenlemede'' Birinci fıkra uyarınca atanan veya atanmış sayılan personelin yeni kadrolarına atandıkları veya atanmış sayıldıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda sözleşme ücreti, aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarının (Bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır.); yeni atandıkları veya atanmış sayıldıkları kadrolara ait aylık, ek gösterge, ikramiye
(bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (ilgili mevzuatı uyarınca fiili çalışmaya bağlı fazla mesai ücreti ve performansa bağlı döner sermaye ek ödemesi hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir.'' denmekteydi
Ben Müdür yardımcısı kadrosundayken Bakanlık Olur ile asilde olması gereken şartları taşıyarak Müdürlüye vekalet ederken araştırmacı kadrosuna atandım.Araştırmacı olmadan öce Müdür kadrosunun mali haklarından yararlanıyordum.Araştırmacı olunca yukarıdaki maddeye rağmen müdür yardımcısı kadrosun üzerinden maaş ve ek ödeme yapıldı.Örneğin araştırmacı olmadan ek ödeme için 115 katsayısından hesaplama yapılırken araştırmacı olunca son aldığım ek ödeme tutarı değil müdür yardımcısı olarak almam gereken 75 katsayısı üzerinden hesaplama yapılmıştı.Yapılan uygulama doğru muydu Son düzenlemeyle Bakanlık oluru ıle ve asılda taşıması gereken şartları taşıyarak Müdürlüğe vekalet eden Müdür yardımcılarının mali hakları nasıl olacaktır.Müdür yardımcısı kadrosu üzerindenmi yoksa vekalet ettikleri göreve uygun olarak maaş ve ek ödeme alacaklardır.Bilen arkadaşlar açıklarsa memnnun olurum.

Adsız
18 Ocak 2014 07:54

Araştirmaci arkadaşlara hayili olsunmu diyelim... diyelim bir soz var allah kuluna eşegini kaybettirir sonra buldurur kul sevinir.
Bizler sıpasını bulduk seviniyoruz.
Bizleri arastirmaci yaptilar ve %70 nin refsransi cemaat olan kişileri görevlendirdiler
Allah bizleri bu duruma gelmemize sebep olan herkese aynisinin 10 katini nasip etsin
Allah a emanet olun ...

Adsız
20 Ocak 2014 01:03

seni Müdür yapanların yüzünden bizler bu hale geldik. Müdürlüğe vekalet eden birisinin bu soruyu sorması kadar abzürt bişey olamaz...de get hadi seni müdür yapanın :)

Adsız
22 Ocak 2014 22:05

Soruya aciklamanizi yazsaydiniz isini iyi bilen bir mudur olarak sizi takdir edrcektik.Bunu bilemeyen bu muduru engin bilginizle aydinlatirmisiniz.buyuk mudurum:)Sorudaki meseleyi ne kadar algiladiginizi anlayalim bakalim ayni seyden mi bahsediyoruz

Adsız
22 Mayıs 2014 11:56

27/02/2014 tarihli ve 28926 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KHK ile Araştırmacılara ödenen Zam ve Tazminatlar artırıldı. Yeni maaşlarımızı aldık. Ancak ben 9 yıldır aynı maaşı alıyordum. Yapılan bu zam farklarının geriye dönük farklarını almak için dava açmak gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların varsa dava dilekçe örneğinin paylaşmasını rica ediyorum.

Adsız
3 Haziran 2014 14:59

Sayın ADYED yetkilileri
6525 Sayılı kanun ile artırılan Zam ve Tazminatların geriye dönük farkların alınabilmesi için bir çalışmanız yok mu? Bu konuda sitede bir açıklama yapmanızı rica ederiz.

Adsız
3 Haziran 2014 14:59

Sayın ADYED yetkilileri
6525 Sayılı kanun ile artırılan Zam ve Tazminatların geriye dönük farkların alınabilmesi için bir çalışmanız yok mu? Bu konuda sitede bir açıklama yapmanızı rica ederiz.

Yorum Gönder