7 Ağustos 2012 Salı

Dernek Çalışmaları Hakkında

 Kamuda araştırmacı olarak atanan yöneticilerin sorunlarına çözüm arayacak ve seslerini tüzel bir kişlik olarak duyaracak bir derneğin kurulması tüm araştırmacıların isteği ve arzusudur.

Bu amaçla bir araya gelen bir grup arkadaşımız, yaptıkları değerlendirmeler sonucunda,  Araştırmacı Arkadaşların Derneğin kurulmasını talep etmekle birlikte, üyelik noktasında çekimser  kaldıklarını, hele siz derneği kurum biz de sonra üye oluruz yaklaşımını benimsediklerini tespit ettiklerini belirtmişlerdir.

Bu nedenle Dernek Kurulumu Anayasa Mahkemesinin vereceği karara kadar ertelenmiş gibi gözükmektedir.

Bir tüzel kişilik oluşuncaya  kadar, Platform olarak sesimizi bu sayfalardan duyurmaya devam edeceğimizi  değerli Araştırmacı Arkadaşlarımızın bilmesini istirham ederiz.

13 comments

Adsız
7 Ağustos 2012 11:22

Platform olarak yapmış çalışmalara çok teşekkür ederiz.Anayasa Mahkemesinin konuyu ne zaman görüşeceği hakkında bir duyumunuz varmı.Sayğı ve selamlarımla

Taşrralı mağdur
8 Ağustos 2012 09:25

PLATFORM olarak yürütülen çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.Yüce Mahkemenin kararndan göre,kurulacak dernekte üye bazında bizlerde taşra ARAŞTIMACISI olarak destek vereceğiz....

mücadeleci
8 Ağustos 2012 13:34

Anayasa Mahkemesinin Gerçekten adaletli bir karar çıkarma çoğunluğu kalmadı. Sağlık sektöründeki tasfiye adalet sistemindede uygulandı. Adalet dağıtan mahkemelerin kararı artık siyasetten gelecek direktiflere ağlı. Ne bu? Demokrasi mi? BAsbayağı demokrasi örtüsünün altında diktatörlük.Ben artık bilginin, okullar bitirmenin Türkiyede hiçe sayıldığını kabullendim. Çok direndim bunu kabul etmemek için ama gerçek acı.Dernek kurmak ve güç birliği yapmak tek umudumuzdu Anayasa Mahkemesi kararı kesindr. O karar olumsuz çıktıktan sonra bir değil bin dernek kursak ne fayda....geçmiş ola şimdiden.

Realist
8 Ağustos 2012 13:42

"Mücadeleci" arkadaşıma tamamen katılıyorum. Treni kaçırdıktan sonra istediğiniz kadar toplanın bir işe yaramaz. Önemli olan testi kırılmadan önlem olmaktı. Birlik olup güçlü kılamadık kendimizi. Hadi bakalım Anayasa Mahkemesi iktidarı zora sokacak bir karar versin sıkıysa hemen onları tasviye ediliverir. Türkiye'de seçim oluyor diye demokrasi mi var sandınız. Demokrasi postuna bürünmüş Diktatörlük bu rejim. İstemediğini hemen bir KHK ile yok ediverir. Yerine istediğini getiriverir. Sen de "ne yapıyorsun bu koltuğu ben hakettim ?"diyemezsin.

Meraklı araştırmacı
8 Ağustos 2012 14:36

@Realist ve mücadeleci Merak ediyorum acaba tren kaçtı diyen bu arkadaşlarımız şu ana kadar dernek kurulumu için bir gayret gösterdi mi? ya da dava açtılar mı? yoksa mücadeleci ve realist olmaları sadece sanal mı?

Mücadeleci
9 Ağustos 2012 10:31

Evet dava açtık. Ayrıca dernek kurulması için çok çaba harcadık ama arkamızı döndüğümüzde kimse olamadığını gördük. Merakınızı giderelim dedik.

Realist
9 Ağustos 2012 10:34

Ben de ilk dava açan ve herkesi dava açması için tanıdığı herkesi arayan biriyim. Ayrıca dernek jurmak için yoğun çalışanlardan biriyim. Derneğe kurucu üye sayısını bulabilseydik başarabilecektik ama olmadı.

Taşralı Mağdur
9 Ağustos 2012 17:04

Araştırmacı arkadaşlar şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır.Lütfen birbrimizi kırıcı mesjlar yazmayalım.ben 33 yıllık devlet memuruyum,özlük haklarımızı alıncaya kadar hukuki ve demokratik mücadeleye devam edelim.Bu arada şunuda beliteyim bende 2011 yılı aralık ayında mahkemeye müracaat etim dava sürüyor.

araştırmacı
10 Ağustos 2012 10:04

edindiğimiz bilgiye göre anayasa mahkemesi khk leri sırasıyla 15 eylülden itibaren adli tatil sonrası görüşmeye devam edecekmiş arkadaşlar.

Adsız
17 Ağustos 2012 09:07

TÜM ARAŞTIRMACI ARKADAŞLARIN MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR.BİZLERE YAPILAN HAKSIZLIĞIN DÜZELMESİNİ TEMENNİ EDEREK SAYĞILAR SUNARIM.

adalet
22 Ağustos 2012 20:53

ARAŞTIRMACI OLDUĞUMUZU KABÜLLENMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYORSUNUZ SİZ HANGİ İLDE ŞUBE MÜDÜRÜYDÜNÜZDE ARAŞTIRMACI OLDUNUZ? BU KONUDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ VALLAHİ SİZİN KİMİN YANINDA YER ALDIĞINIZI BİR TÜRLÜ ANLIYAMIYORUM.

Adsız
24 Ağustos 2012 23:50

araştırmacı arkadaş 15 eylülden sonra khkların görüşüleceği bilgisi ne derece doğru

araştırmacı
6 Eylül 2012 13:45

anayasa mahkemesi khk leri 12-13 eylülden itibaren görüşecek.proğram mahkemenin web sitesinde bulunmaktafadır

Yorum Gönder