23 Mayıs 2012 Çarşamba

Dinçer’in atamasını yargı durdurdu. (Araştırmacılara örnek )

MEB teşkilatını yeniden düzenleyen kanun hükmünde kararname (KHK) ile müsteşar yardımcılığından müşavirliğe görevlendirilen Remzi Kaya’nın iptal ve yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davayı sonuçlandıran Ankara 10. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu.
Kaya, MEB Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaparken MEB merkez teşkilatını yeniden şekillendiren 652 Sayılı KHK hükümleri uyarınca bu görevinden alındı. Müşavirliğe görevlendirme işleminin, haksız ve hukuka aykırı olduğunu ileri süren Kaya, görevlendirmenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 10. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
Mahkeme: ‘Liyakat esas alınmalı’
Mahkeme kararında, “yönetim görevlerine atanmada ve bu görevlerde yükselmede kariyer ve liyakat esasları ile nitelikli personel istihdamının esas alınması gerektiği” kaydedildi. Kararda, Kaya’nın MEB bünyesinde uzun yıllar yürüttüğü başarılı çalışmalar (mesleki kariyer) dikkate alınmadan ismine müsteşar yardımcıları arasında yer verilmemesine karşın Ekici ve Ersöz’ün kadroları kendi kurumlarında kalmak üzere görevlendirme yoluyla müsteşar yardımcılığına getirildikleri ifade edildi. Kararda, “657 sayılı Kanun’da öngörülen kariyer ve liyakat ilkelerine aykırı olarak davacının yerine daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görev ile bir ilgisi bulunmayan kişilerin kurum dışından görevlendirilmesinde hukuka ve hakkaniyete uyarlık bulunmamaktadır” denildi.
Kaynak: Milliyet gazetesi

Hamiş: Son KHK'ler ile Kadrolarından alınarak Araştırmacı ve Müşavir olarak atanların yerine yapılan atamaların hukuksuz olduğu bir kere daha mahkeme kararı ile tescil edilmiştir.
Halen Bir çok Bakanlıkta Kadroları alınanların yerine görevlendirme ile ile dışarıdan başka kişilerin getirildiği göz önüne alındığında, Mağdur durumda arkadaşların boş olan bu kadrolara atamalarının yapılması için dilekçe vermeleri ve tekrar aynı göreve atanmamaları durumunda ise konuyu mahkemelere taşımalarında yarar olduğunu düşünüyoruz

2 comments

23 Mayıs 2012 15:46

Mahkeme kararını yayımlama şansımız var mı acaba..

MEB'de çalışan bir arkadaş temin ederde gönderirse yayınlarız.

Yorum Gönder