18 Ocak 2014 Cumartesi

BİRAZ BURUK DA OLSA YİNE DE HAYIRLI OLSUN


Kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, sağlık bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair ''torba tasarı'' Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı.

İçinde Sağlık araştırmacılarının mali haklarında kısmi iyileştirme de içeren ve kamuoyunda tam gün yasası olarak bilinen torba kanunun 8. maddesi ile Sağlık araştırmacılarının durumu kısmen düzeltildi.

Resmi Gazete' nin 18 Ocak 2014 CUMARTESİ günü yayınlanan 28886 sayılı nüshası ile Sağlık Araştırmacıları kısmi de olsa rahat bir nefes aldı.

Darısı diğer Araştırmacı arkadaşlarımızın başına derken, Kamudaki tüm araştırmacılar için aynı Ek Gösterge ve Özel hizmet Tazminat oranı ile Görev tanımı için mücadeleye devam edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

2 comments

Adsız
22 Ocak 2014 11:52

Güzel bir karar lakin yeterli olmamasına rağmen sevindirici.
18 Ocak 2014 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28886

KANUN

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE

GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE

BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
MADDE 8 – 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 13 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnameye göre araştırmacı kadrolarına atanmış sayılanlara, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu kadrolara atanmadan önceki kadrolarına ait mali haklar, bu kadroda kaldıkları sürece ödenir. Ancak bunların döner sermaye ek ödemeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesinde önceki kadroları için belirlenen ek ödeme miktarı kadar ödenir.”
DARISI DİĞER KHK VE 4046 SAYILI YASA İLE ARAŞTIRMACI OLANLARA
TÜM ARAŞTIRMACI ARKADAŞLAR BU KANUNU VE 8. MADDEYİ EMSAL OLARAK TÜM MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERİNİZ DERİM.
SELAMLARIMLA...

20 Şubat 2014 15:22

Aslında bu yasa tüm Özelleştirilen Kurumlardan diğer Kurumlara Araştırmacı kadrosu ile atanan tüm memurları kapsamalı.Şu an yapılan ayrıcalıktır.
Neden ayrı mücadele veriliyor ki.Herkesin derdi aynı.Emsal olmalı ve Devlet personel Daire Başkanlığınca uygulamaya koyulmalıdır.

Yorum Gönder