6 Mayıs 2013 Pazartesi

Araştırmacılara Kötü Haber

 Sağlıkçılar net sitesinde yayınlanan haberi aşağıda paylaşıyoruz.

 Bir önceki haberimizde vermiş olduğumuz Sağlık Bakanlığının Hazırladığı taslakta Araştırmacılar ile ilgili bir düzenlemenin olmadığı bu haberde de vurgulanmıştır.

Özellikle Medimagazin olmak üzere bazı sitelerde taslakta araştırmacıların özlük haklarını iyileştirici düzenlemelerinde yer aldığı konusunda ısrar edilse bile, bu haberler bize göre Araştırmacıların herhangi bir girişimde bulunmasını önlemeye yönelik maksatlı haberlerdir.

Unutmayalım Bizim sesimiz çıkmazsa, Bize bizden başka destek olan olmaz.

Bu arda Adyed Yönetimine de bir çağrımız var. Sayın Bakandan Randevu alabilirlerse randevu tarihini Sitelerinde bizimle paylaşsınlar.  Ayrıca Bakana Sunulacak olan notlar için bizim sayfalarımızda yayınlanan dokümanlardan faydalanabilirler. Arzu ederlerse yenileri de hazırlanabilir.



Araştırmacılara Kötü Haber
Geçen hafta, bazı haber siteleri Sağlık Bakanlığının birkaç kanunda değişiklik yapacağını belirtti.
Yapılacak değişiklikle 663 Sayılı KHK ile Araştırmacı kadrosuna atanan kadrolu İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri Hastane Müdürleri ve Hastane Müdür Yardımcılarının özlük haklarının iyileştirileceği yazıldı çizildi.
Ancak aldığımız bilgiler, Sağlık Bakanlığının hiç de böyle bir iyileştirme yapmayacağı noktasındadır. Çıkarılması düşünülen torba yasanın içerisinde Araştırmacıların özlük haklarının iyileştirilme konusunun tasarının içinden çıkartıldığı bilgisine ulaştık.
Bildiğiniz gibi 663 Sayılı KHK ile Araştırmacı kadrosuna atanan personel hali hazırda bankamatik memuru olmuşlardır. Açılan davalar sonucunda konu Anayasa Mahkemesine intikal etmesine rağmen ordan da beklenen sonuç olumsuz geldiği için Araştırmacıların önü şu an tamamen tıkalı görünmektedir.
Anayasa Mahkemesi açılan davaları red etmesine rağmen, Araştırmacı yapılan personel bazı personel, bir umut diye hala dava açma cihetide gitmektedir ki, sonucu sadece dava açan için maddi kayıptan ibaret bir hamledir.
Site olarak Araştırmacı yapılan personele acizane tavsiyemiz, bölge Milletvekillerine ulaşmaları ve konuyu kendilerine izah edip yardım istemeleri olacaktır. Çünkü ne Sendikalardan ne de bir başkasından kendilerine bir fayda yoktur.

3 comments

a.d.
8 Mayıs 2013 09:18

http://adyed.com/haberdetay.asp?ID=20
adresinde sıkıntıların başbakanımıza kadar iletildiğine dair bir haber var ,ilgilenen arkadaşlara..

Yasin
9 Mayıs 2013 11:02

Aman da aman ne çok iş başarmışlar da haberimiz yokmuş? Nerde basın açıklaması?

ikbal
30 Mayıs 2013 20:52

Yasin bey amacınız nedir?

yasin bey ilginç bir uslup kullanmışsınız. bu üslup hangi amaca hizmet eder kime ne faydası ya da zararı olur düşünmek lazım. lütfen meseleleri kişiselleştirmeyelim arkadaşlar. motivasyonumuzu kimse düşürmesin lütfen. sizin bir başarınız ya da girişiminiz varsa ortaya çıkın sizi de alkışlayalım dualarımızı gönderelim. ne birilerini savunmak ne de sizi yermek amacım. ama bu tarz birlik beraberliği olumsuz etkileyen her türlü yoruma karşıyım.

Yorum Gönder