23 Mayıs 2013 Perşembe

İSTEYİNCE VEYA İSTENİRSE OLABİLİYORMUŞ DEMEK Kİ

2 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
İSTEYİNCE VEYA İSTENİRSE OLABİLİYORMUŞ DEMEK Kİ
VEYA 
MÜDÜR KADROLARINI İSTERSEM ARAŞTIRMACI YAPARIM, İSTERSEM ŞAHSA BAĞLI KADRO OLARAK SAKLARIM
Halen Meclis gündeminde olan ve komsiyonda kabul edilmiş olan  Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 7. maddesini yorumsuz aşağıya  çıkarılmıştır

MADDE 7- 4733 sayılı Kanuna aşağıdaki
geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 8- Bu maddenin
yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunanTütün
ve Alkol Piyasası DüzenlemeKurulu Başkan ve
üyelerinin görevlerisona erer. KurulBaşkan ve
üyeliklerine atananlardan, 14/7/1965 tarihli ve
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu veya özel
mevzuatla düzenlenmiş personel rejimine tabi
olanlar,Kuruldaki görevleri sona erdikten sonra
başvurmaları halinde üyeliğe teklif eden
Bakanlık tarafından, mükteseplerine ve
kariyerlerine uygun bir kadroya atanırlar.
Akademik unvanların kazanılması için gerekli
şartlarsaklıdır.
Kapatılan Kurumun Başkan Yardımcısı,
Başkanlık Müşaviri, I. Hukuk Müşaviri, Daire
Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri
unvanlı kadrolarında bulunanların görevleri bu
maddenin yürürlüğe girdiği tarihte sona erer ve
bunlar ekli (1) sayılı listede ihdas edilen
Bakanlık Müşaviri kadrolarına; Müdür
kadrosunda bulunanlar ekli (1) sayılı listede
ihdas edilen Müdür unvanlı kadrolara hiçbir
işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar.Bu
madde uyarınca ihdas edilenBakanlıkMüşaviri
ve Müdür kadroları, herhangi bir sebeple
boşalması halinde hiçbir işleme gerek
kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Bu şekilde
atanan Bakanlık müşavirleri, Gıda, Tarım ve
Hayvancılık Bakanının uygun göreceği merkez
veya taşra teşkilatına ait birimlerde
çalıştırılabilir.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Araştırmacılara Kötü Haber

3 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
 Sağlıkçılar net sitesinde yayınlanan haberi aşağıda paylaşıyoruz.

 Bir önceki haberimizde vermiş olduğumuz Sağlık Bakanlığının Hazırladığı taslakta Araştırmacılar ile ilgili bir düzenlemenin olmadığı bu haberde de vurgulanmıştır.

Özellikle Medimagazin olmak üzere bazı sitelerde taslakta araştırmacıların özlük haklarını iyileştirici düzenlemelerinde yer aldığı konusunda ısrar edilse bile, bu haberler bize göre Araştırmacıların herhangi bir girişimde bulunmasını önlemeye yönelik maksatlı haberlerdir.

Unutmayalım Bizim sesimiz çıkmazsa, Bize bizden başka destek olan olmaz.

Bu arda Adyed Yönetimine de bir çağrımız var. Sayın Bakandan Randevu alabilirlerse randevu tarihini Sitelerinde bizimle paylaşsınlar.  Ayrıca Bakana Sunulacak olan notlar için bizim sayfalarımızda yayınlanan dokümanlardan faydalanabilirler. Arzu ederlerse yenileri de hazırlanabilir.



Araştırmacılara Kötü Haber
Geçen hafta, bazı haber siteleri Sağlık Bakanlığının birkaç kanunda değişiklik yapacağını belirtti.
Yapılacak değişiklikle 663 Sayılı KHK ile Araştırmacı kadrosuna atanan kadrolu İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri Hastane Müdürleri ve Hastane Müdür Yardımcılarının özlük haklarının iyileştirileceği yazıldı çizildi.
Ancak aldığımız bilgiler, Sağlık Bakanlığının hiç de böyle bir iyileştirme yapmayacağı noktasındadır. Çıkarılması düşünülen torba yasanın içerisinde Araştırmacıların özlük haklarının iyileştirilme konusunun tasarının içinden çıkartıldığı bilgisine ulaştık.
Bildiğiniz gibi 663 Sayılı KHK ile Araştırmacı kadrosuna atanan personel hali hazırda bankamatik memuru olmuşlardır. Açılan davalar sonucunda konu Anayasa Mahkemesine intikal etmesine rağmen ordan da beklenen sonuç olumsuz geldiği için Araştırmacıların önü şu an tamamen tıkalı görünmektedir.
Anayasa Mahkemesi açılan davaları red etmesine rağmen, Araştırmacı yapılan personel bazı personel, bir umut diye hala dava açma cihetide gitmektedir ki, sonucu sadece dava açan için maddi kayıptan ibaret bir hamledir.
Site olarak Araştırmacı yapılan personele acizane tavsiyemiz, bölge Milletvekillerine ulaşmaları ve konuyu kendilerine izah edip yardım istemeleri olacaktır. Çünkü ne Sendikalardan ne de bir başkasından kendilerine bir fayda yoktur.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Sağlıkta yine yeniden ve her zaman ki gibi hüsran....

6 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Sağlık Bakanımız Mehmet MÜEZZİNOĞLU’nun Sağlık Çalışanlarına Mesajı: Sorunlarımızı sürekli iletişim halinde olarak aşmaya çalışacağız. Her zaman yanınızda, yanı başınızda olmaya gayret edeceğiz. (Sağlık Bakanlığı web sayfasından)

SAĞLIK BAKANI MÜŞTEŞARI İLE DERNEK OLARAK GÖRÜŞÜLDÜSayın müsteşarımız dikkat bizleri dinlemiş ve ortak bir çözüm bulunması için dernek olarak bir çalışma yapmamızı,ve kendilerine arzetmemizi istemiştir.Maddi kayıplarla ilgili konunun Bakanlar Kurulunca ele alınabileceğini;bu noktada sendikalarla diyalog halinde olmamızı önermiştir.(ADYED  web sayfasından)

Sağlık Bakanlığı, torba yasa hazırlayarak önemli düzenlemeler yapmayı amaçlıyor. Mayıs ayının sonunda TBMM’ye getirilmesi beklenen torba yasa içerisinde “tam gün”den araştırmacıların özlük haklarının düzenlenmesine kadar birçok madde bulunacak (Basından)

Gelinen Nokta :

 Sağlık Bakanlığı Başta 663 Sayılı KHK olmak üzere sağlıkla ilgili birçok kanunda değişiklik öngören Torba Yasa değişikliğini tamamladı.

48 maddelik değişiklik içeren taslak metinde;

Torba yasanın 8 maddesi Tam güne ayrılarak, ile ilgili 6 Kanun maddesinde değişiklik öngörülmüştür.

Bakanlık taşra teşkilatı 2 ye indirgeneceği söylenirken  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna da taşra teşkilatı yolu açılarak taşra teşkilatı sayısı arttırılmıştır

Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği hükümlerle ilgili yine benzeri uygulamalar tekrar konulmuştur (uzman yardımcılığı,ikamet mecburiyeti gibi)

 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvar çalışanlarına ek ödeme getirilmiştir.

Hekimlerin Mesai dışı çalışma ek ödeme tavan oranları %30 dan %50 ye çıkarılmıştır. (yani diğer çalışanlarınki yine düşmüş, 375' e talim terbiyeye  devam denmiştir)

Kanun Tasarısı taslağına göre hekim dışı sağlık çalışanları için tek iyi haber belki de  hekim personele 209  sayılı kanun ek 3. maddesi ve diğer personele de 375 ek 9 uncu maddesindce ödenen sabit tutarın gelir vergisinden istisna tutulmasıdır.

Ancak Burada  da göz ardı edilen bir husus ise Kamu hastane birliklerinde Sözleşmeli olarak istihdam edilen hekim dışı personele 375 Ek 9 uyarınca sabit bir ödemenin eklenmemesi ve bunların aldığı tüm ek ödemelerin tamamının gelir vergisine tabi olmaya devam etmesidir.
 Yani Kamu Hastane birliklerinde ki hekim dışı sözleşmeli personel (Başkan, Uzman, Müdür, Müdür yardımcısı) üvey evlat olmaya devam edecektir. Yani hem izin aldıklarında sabit ücretleri olmayacak hemde vergiyi yüksek dilimden ödemeye devam edeceklerdir.

Taslağın diğer maddeleri ise süt bankası, gıda takviyesi ruhsatlı ama ilaç olarak tanıtılan ürünler, Özel hastaneler ile ilgili bazı düzenlemeler gibi hususlara ayrılmıştır.

Peki;

Araştırmacılar nerede derseniz?
 Hemen söyleyelim;
Siz sağlık personeli misiniz ki size bu torba kanunda yer verilsin?

Siz İtilmişler ve Kakılmışlar Topluluğunun birer üyesisiniz sadece.

Sesinizi çıkarmamaya daha ne kadar devam edeceksiniz?

Ne zaman Birlikte hareket edeceksiniz?
Bir dernek var tamam.
Ama STK ları güçlü yapan üyeleridir.
SEN'in olmadığı Yerde DERNEK de yoktur.

Telefonlara, faxlara, dilekçelere, ulaşabildiğiniz basına Milletvekiline, Bakana...

Sendikaya da diyeceğim ama sendikalar da sessizliği seviyor konu araştırmacı olunca.

Ama siz bana bakmayın sendikalarınızı sıkıştırın, onlarında basın açıklaması yapmasını Bakanlarla görüşmelerini isteyin. Üyeliğinizin hakkını versinler.

 Bu taslak otoban öncesi son çıkıştır. Burada düzenleme yapılmazsa bir daha yeni bir düzenlemenin yapılması nerdeyse imkansız olacaktır.

Haydi Bakalım Bir kere daha Gazanız Mübarek Ola....

NOT: 
Sağlık dışı araştırmacı arkadaşlarda bu konuda destek verirse, diğerleri içinde yol açılabilir. bu taslağa Araştırmacıların Mali haklarının düzeltilmesi en azından araştırmacı olmadan önceki kadro ünvanlarında ki özlük haklarının devamı yönünde bir düzenleme olursa diğerlerini de kapsayacak bir düzenlemeye gitmeye, hükümet mecbur kalacaktır diye düşünüyoruz.