11 Nisan 2013 Perşembe

ADYED' DEN YAPILAN AÇIKLAMA

10 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız



Bizler sağlıkta çalışan birkaç arkadaşla onurumuzu, hakkımızı korumak amacı ile bir yola çıktık. Görevden alındıktan bir hafta sonra TÜSEYİM.COM adlı iletişim sitesini kurarak mücadelemizi başlattık. Cenab-ı Allah yolumuzu açtı, bir cesaretle hayatımızda daha önce dernekçilikle ilgili hiçbir deneyimimiz yokken elimizden geleni yapmaya çalıştık. Büro kiraladık yalvar yakar .Mal sahibi dernekte ne yapacaksınız diye kırk dereden su getirdi.6 aylık peşin kira ödeyeceğiz diye güçbela ikna ettik. Cebimizden para koyarak kira ödedik...Kendi cep telefonlarımızla Tüm İlleri arayarak derneğimiz faaliyetleri konusunda arkadaşlarımızı aydınlatmaya çalıştık. Bize güvenip teveccüh eden arkadaşlarımızın üyeliği ile güç bulduk, motive olduk. Kendimize bir yol haritası çizdik. Tüm araştırmacı arkadaşlarımızla işbirliği yaparak güçlenmeyi, mücadelemize ivme kazandırmayı hedefledik. Sağolun, varolun..Bizleri telefonla, yorumla  desteklediniz Olumlu olumsuz geri dönüşümler bizleri neler yapmamız gerektiği konusunda yönlendirdi .Öncelikle milletvekillerimizi ziyaretle başladık işe… Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm bürokratlarımıza faks çekerek randevu talep ettik. Maliye Bakanlığıyla görüşmelerimize devam etmekteyiz. Bizlerin diğer kurumlardaki Araştırmacı arkadaşlarımızdan ricamız, bağlı bulunduğu kurumla ilgili neler yapabiliriz bizleri yönlendirmeniz...İnanın biz Sağlık dışındaki kurumları tanımıyor, bilmiyoruz. Gelin üye olun, neler yapabiliriz katkıda bulunun. .Hep beraber koşturalım.

Kıymetli arkadaşlarımız. İnanın biz yorulduk, yalnız bırakıldık. Bizi sürekli eleştiren arkadaşlara özellikle sesleniyoruz.! Lütfen gelin yönetime talip olun. Bu bir koşudur, bayrağı devralın bizden. Eksiğimizle, hatalarımızla derneğimizi bir yerlere taşıdık. Türkiye’nin 40 ilinden üyelerimiz var. Daha da artacağına inancımız tam. Bizler kurucu ve geçici yönetim olarak dernek konusunda bilgili, tecrübeli arkadaşlarımızla birlikte, birer üye olarak çalışmaya canı gönülden hazırız.5 aydır koşturmaktan inanın evimizi ihmal ettik…Verdiğimiz emeklerden dolayı pişman değiliz. Aksine onur duyuyoruz. Ancak tüm arkadaşlarımızdan da özverili çalışmalar bekliyoruz. Bizim elimizden gelen bu. Daha iyisini, güzelini yapacak arkadaşlarımız lütfen gelsin bizlere lokomotif olsun…!

Tekrar herkese saygı selamlarımızı iletir, iyi günler dileriz..

5 Nisan 2013 Cuma

9 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

'BANKAMATİK' MEMURLARA NEŞTER VURULUYOR

657, memur, kamu görevlisi, maaş, düzenleme, ekonomi, müşavir, bürokrat
Güncel - 05 Nisan 2013 12:52

657'de yapılacak değişiklikle, üst düzey yöneticilere sınırlama getirilecek. Yeni düzenlemeyle, bankamatik memurlara neşter vurulacak.

Hükümet, 657 No’lu Devlet Memurları Kanunu’nda birtakım değişikliklere gidiyor. Yeni yasa ile üst yöneticilerin görev sürelerine sınırlama geliyor.
Halen Diyanet İşleri, TÜİK ve Türk Patent Enstitüsü başkanları ile üst kurul başkanları hariç pek çok üst görevde süre sınırı yok. Bu yöneticilerin görevlerinde süre sınırı olmaması, görev değişikliklerini zorlaştırıyor.
Yeni yasa ile kamudaki üst yöneticilerin görev süreleri 4 yıl ile sınırlandırılıyor. Bu süre mahalli idarelerde ise 5 yıl olacak. Zaman'ın haberine göre; görev süresi dolanlar yeniden atanabilecek. Görev süresi hiçbir şekilde ilgili bakanın görev süresini geçemeyecek. Süresi dolmadan görevden alınanlara kalan süreye ait ücretler ödenecek.
Yine yasada yapılacak düzenleme ile kamuda yönetici olmanın şartları kolaylaşırken özel sektörden yönetici atanabilecek. Düzenleme ile daire başkanı ve üstü görevlere özel sektörden doğrudan atama yapılabilecek. Ayrıca Adalet Bakanlığı’nda genel müdür veya müsteşar olabilmek için gerekli olan hakim savcı olma şartı kaldırılacak.
Bu arada merakla beklenen bir gelişme de müşavirlik sisteminde göze çarpıyor. Düzenleme, müşavirlik sistemine neşter vuruyor. Böylece, görevden alınan her yöneticinin müşavir olmasına son verilecek. Yeni sistemle genel müdür ve üstü görevdeyken görevden alınanlar müşavir olabilecek. Daire başkanı ve il müdürü gibi kadrolarda bulunurken görevi sona erenler ise uzman ya da araştırmacı olacak.
Kamudaki müşavir kadroları, bankamatik memur tartışmasının en önemli nedenlerinden biri. Binlerce müşavir, hemen hiçbir iş yapmadan devletten maaş alıyor. Bunların bir bölümü işyerine hiç gitmeden banka şubesinden maaşını çekiyor.
Müşavirlerin önemli bir bölümü de genel müdür, daire başkanı ve il müdürü gibi aktif görevleri icra ederken görevden alınanlardan oluşuyor. Yaşanan bu sıkıntıları dikkate alan Çalışma Bakanlığı, 657 sayılı yasada yapılacak değişiklikle müşavirlik sistemine çekidüzen verecek. Yasa tasarısının gerekçesinde ‘atıl vaziyette duran ve yüksek ücret ödenen çok sayıda şahsa bağlı müşavir kadrosu bulunduğu’ belirtiliyor. Yapılacak düzenleme ile halen müşavirlik kadrosunda bulunanlardan önceki görevi genel müdür ve üstü görev olanların müşavirlik kadrosu devam edecek. Daire başkanlığı, il müdürlüğü ya da genel müdür yardımcılığından müşavirliğe gelenler ise görev sürelerine göre uzman ya da araştırmacı olacaklar.
Önceki görevi 4 yıldan fazla olanlar uzman, 4 yıldan az olanlar ise araştırmacı kadrosuna atanacaklar. Böylece kamudaki müşavir sayısı önemli ölçüde azalacak.
Bundan sonrası için de müşavirlik kadrosuna atanmak zorlaşacak. Müsteşar iken görevden alınan kişi, Başbakanlık müşavirliğine atanacak. Müsteşar yardımcısı ve genel müdür iken görevi sona erenler ise bakanlık müşaviri olabilecek. Genel müdür yardımcısı, il müdürü ve daire başkanı gibi görevlerde bulunanlar ise görev sürelerine göre uzman ya da araştırmacı olacak. Bir başka önemli değişiklik de dışarıdan atanan müşavirlere ilişkin. Bu kişiler müşavir olarak atanınca devlet memurluğu statüsü kazanmayacak. Görev sürelerinin bitiminde kamu ile ilişkileri kesilecek.
Yasa taslağıyla kariyer meslekleri olarak bilinen müfettiş, uzman ve denetmenliğe giriş kolaylaşıyor. Uzmanlığa atanırken mecburi olan tez hazırlama zorunluluğu kaldırılıyor. Bu mesleklere girişte istenen C düzeyinde yabancı dil puanı şartına da son veriliyor. Ancak kurumlar isterlerse dil şartı arayabilecekler. Halihazırnda uzman ve müfettişlere, yeterlilik sınavında başarılı olmaları durumunda bir derece verilirken bu uygulama sona erecek. İlave derece verilmeyecek. Ayrıca uzman ve müfettişliğe geçiş için 3 yıl olan yardımcılık süresi de 2 yıla indiriliyor.

2 Nisan 2013 Salı

ARAŞTIRMACILAR YİNE UNUT(TUR)ULUYOR MU?

4 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız

  
Bilindiği üzere son günlerde 657 sayılı Kanunda değişiklik yapılacağı sık sık gündeme gelmektedir.  Sayın Bakan'ın  Sendika Temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde üzerinde  uzlaşılan bazı maddeler  basına yansıdı. 

Aşağıda verilen haber örneğinde olduğu üzere yine Her zaman ki gibi ARAŞTIRMACILAR'ın adı  yok...

Sivil Toplum Kuruluşlarımız;  ADYED başta olmak üzere Sendikalarımıza duyurulur..

Belki kulaklarına kar suyu kaçar da uyanırlar..

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Faruk Çelik 'in  başkanlığını düzenlenen toplantıya Memur -Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in  yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı.
       
         -Memurun izni iş günü üzerinden hesaplanacak-       
         Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplantıda, geçen yıl memur  sendikalarıyla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmenin ardından Kamu  Personeli Danışma Kurulu'nda görüşülmesi öngörülen 161 madde gündeme geldi.
         Bakan Çelik, söz konusu 161 maddeden kanun değişikliği gerektiren 13'ünü içeren düzenlemeyi Başbakanlık'a gönderdikleri bilgisini verdi.
         Buna göre, yapılacak yasal düzenlemelerden bazıları şunlar:
         ''-2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilecek.
         -Memurların izinleri iş günü esasına göre hesaplanacak.
         -Nöbetçi memur uygulaması kaldırılacak.
         -399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel,  memurlarla aynı izin hakkına sahip olacak.
         -Disiplin cezaları affedilecek.
         -Kadın memurlara hamilelikleri başladığından itibaren ve analık izni bitiminin ardından bir yıl süreyle gece nöbeti verilemeyecek.
         -Aday memurlardan adaylık süresi içinde devlet memurluğundan çıkartılmasını gerektiren cezalar dışında disiplin cezası alanların devlet memurluğuyla ilişiği kesilmeyecek.''
       
         -Rotasyon yerine özendirici uygulama-       
         Bakan Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan  değişikliklere ilişkin de bilgi verdi.
         Memurlara rotasyon uygulanmasını sosyal taraflarla görüşmek istediklerini  belirten Çelik, yöntemin nasıl olacağı ve düzenlemenin herkesi mi yoksa belli  meslekleri mi kapsayacağı konusunda sendikalardan görüşlerini istedi. Sendika  temsilcileri de rotasyon yerine özendirici uygulamalar getirilmesi önerisinde  bulundu.
       
         -Üst düzey yöneticiler-       
         Müsteşar ve genel müdürlerin hükümetle gelip hükümetle gitmesi konusu da  toplantıda tartışıldı. Bakan Çelik, bakanlıklarda görevli müsteşar ve genel  müdürlerin 4 yıl, belediyelerdeki genel müdürlerin ise 5 yıl görev yapmaları  konusunda çalışma yaptıklarını belirtti. Buna bazı sendikacılar itiraz ederek  böyle bir düzenlemenin ''devletin memuru yerine hükümetin memuru'' kavramını  getireceğini savundu.
         Uzman yardımcılarının uzmanlığa geçiş için öngörülen 3 yıllık sürenin 2  yıla indirilmesi, uzmanlık için aranan şartların da kolaylaştırılması gündeme  geldi.
         Sendikalar, özellikle yabancı dil koşulunun her uzman için aranmasına  gerek olmadığını savundu.
       
         -Disiplin cezaları-       
         Bakan Çelik, daire başkanı, genel müdür ve diğer üst düzey yöneticilerin  atanabilmesi için gereken memuriyet süresinin 10-12 yıldan daha aşağıya çekmeyi  istediklerini ifade etti.
         Disiplin cezalarına ilişkin düzenleme konusunda da Çelik, disiplin  cezalarının sayısının azaltılmasını ve ''kınama, uyarı cezalarının  kaldırılması''na ilişkin çalışma yaptıklarını bildirdi.
         Sendikalar, uyarı ve kınama cezasının kaldırılmaması gerektiği yönünde  görüş bildirdi.
       
         -Sözleşmelilerin kadroya alınması-       
         Sendika temsilcileri, tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması  konusundaki taleplerini toplantıda da tekrarladı.
         Sendikalardan hangi sözleşmelerin ne şekilde kadroya alınacağına ilişkin  bir çalışma yaparak bakanlığa iletmesini isteyen Çelik, Kamu Personeli Danışma  Kurulu'nun haftaya tekrar toplanacağını söyledi.
         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, sosyal taraflardan, 657 sayılı  Devlet Memurları Kanunu'na ilişkin yaptıkları çalışmalar hakkında görüşlerinin  yanı sıra önerilerini bildirmelerini istedi."