13 Kasım 2012 Salı

Türk Sağlık Sen'den toplantı haberi

85 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
Türk Sağlık Sen Ankara 1 nolu şube tarafından Türkiye Kamu  Sen Toplantı salonunda 14 Kasım 2012 tarihinde Saat 14:00 de 02 Kasım 2012 Günü Çıkan Kasırga Sonucu KADER'ine terk edilerek Araştırmacı olarak Atanan Hastane Müdür ve Müdür Yardımcılarının haklarının korunması ve yapılacak hukuki mücadele ile ilgili toplantı yapılacağı bildirilmiştir.

Son kasırganın vurduğu bini aşkın Müdür ve Müdür Yardımcısının  başta ellerinden alınan özlük hakları olmak  üzere, uğradıkları mağduriyetlerin kamuoyuna duyurulması için bir fırsat olabilecek bu toplantıya Ankara'da ki Mağdurların ve yakın çevreden ulaşabilecek olanların katılmasında fayda vardır.

Artık Daha Güçlü Ses Verme Zamanıdır...

8 Kasım 2012 Perşembe

Rüzgar, Kasırga ve KADER

20 Yorum. Okumak veYorum Yapmak İçin Tıklayınız
 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca çıkarılan Kanun Hükmünde kararnameler ile Müdür ve Müdür yardımcısı ünvanı ile kamuda çalışanlar Araştırmacı kadrolarına atanması rüzgarı 02.11.2012 günü bir kasırgaya döndü.
 
663 sayılı KHK uyarınca 02.11.2012 günü kurulan kamu hastane birlikleri ile 1.000 'in üzerinde Kamu Hastaneler Kurumuna Bağlı 830 hastanedeki Hastanede yöneticilik yapan müdür ve müdür yardımcıları Araştırmacı kadrosuna atandı.
 
Sayın Sağlık Bakanının Mevcut yöneticilerin %80 ile çalışmaya devam edeceğiz açıklamasının aksine Araştırmacı olarak atanan idarecilerin % 1-2 si ile ancak sözleşme imzalandığı, Kalanların ise İl ve ilçe sağlık müdürlüklerinde depoya kaldırıldığını öğrenmiş bulunuyoruz.
 
Artık Deniz Bitmiş ve kara gözükmüştür.
 
6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca çıkarılan Kanun Hükmünde kararnamelerle yapılan değişiklikler tamamlanmış, Anayasa Mahkemesi de bu uygulamaları hukuka uygun bulmuştur. 
 
Bu aşamadan sonra tek bir yol kalmıştır.
 
Araştırmacılar tekrar idareci olmasının yolu kapandığına göre, Kamuda Araştırmacı olarak atananların şef düzeyindeki özel hizmet tazminatının En azından, Başbakanlık Merkez teşkilatında çalışan araştırmacılar için belirlenmiş %135 oranına çıkarılması ve 375 sayılı KHK uyarınca ödenen ek ödeme oranının da %115 den %170 seviyesine çıkarılması için çalışmalara başlamaktır.
 
Bu yolda da Sivil toplum kuruluşlarının oluşturacağı kamuoyu desteği en önemli unsurdur.
 
Mevcut sendikalarınızı mı kullanırsınız. yada üyesi olduğunuz derneklerimi bilemiyoruz?
 
6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca çıkarılan Kanun Hükmünde kararnameler ile Araştırmacılar Özelleştirme Araştırmacıları ve her yöneticinin artık her an araştırmacı olduğunun bilincinde olan  Yöneticilerle de birleşerek Kamuda Adalet Derneği kurarak KADER'inizi ortak mı belirlersiniz?
 
Tercih artık sizin...
 
Kaybedecek sanırım daha fazla bir şey kalmadı....